Wasvoorschriften

Het op de juiste manier wassen en schoonhouden van je werkkleding is essentieel voor het behouden van bescherming en hoge zichtbaarheids eigenschappen om te voldoen aan de EN-normen.
Wordt de kleding niet op de juiste manier gewassen of opgeborgen, is deze onveilig. Reflecterende of fluorescerende strepen kunnen dof worden door vuil, waardoor de zichtbaarheid niet gegarandeerd is. Zorg er altijd voor dat je kleding op de juiste manier gewassen, gedroogd en gestreken wordt om risico’s te voorkomen. Daarnaast blijft de kleding door juist wassen langer mooi en gaat deze langer mee.

 

Hoe wassen?

Jouw werkkleding en PBM moeten schoon zijn om veiligheid te garanderen. Het wassen, onderhouden en op de juiste manier opbergen van kleding is belangrijk om zowel de duurzaamheid als functionaliteit van werkkleding te waarborgen.
In elk kledingstuk kun je een label vinden met duidelijke wasinstructies. Vuile kleding kan het zicht en andere veiligheids eigenschappen verminderen. Vlam- en hittebestendige kleding kan niet zomaar worden gewassen, dit kan namelijk de beschermende eigenschappen aantasten. 

 

Zorg voor het wassen altijd dat je het waslabel goed bekijkt of vraag bij je werkgever na hoe de kleding gewassen dient te worden. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij hier de meest voorkomende wasvoorschriften voor jou op een rijtje gezet. 

 

Werkkleding wassen

Werkkleding wassen

Zorg dat je werkkleding in topconditie blijft en was je deze op de juiste manier. Lees hier alles over het wassen van jouw werkkleding.

 

Lees meer over wassen...

Werkkleding drogen

Werkkleding drogen

Het drogen van werkkleding is belangrijk om te zorgen dat je werkkleding zo lang mogelijk mooi en stevig blijft. Lees alles over het drogen van jouw kleding.

 

Lees meer over drogen...

Werkkleding strijken

Werkkleding strijken

Wil je je kleding strijken? Let goed op het waslabel en bekijk wat de maximale temperatuur is waarop jouw kleding gestreken mag worden. Bekijk hier wat het symbool betekent.

 

Lees meer over strijken...

Werkkleding chemisch reiniging

Werkkleding chemisch reinigen

Kan je werkkleding niet normaal gewassen worden omdat er bijvoorbeeld een beschermende of brandvertragende laag overheen zit? Dan moet de kleding professioneel gereinigd worden.

 

Lees meer over chemisch reinigen...

Werkkleding bleken

Werkkleding bleken

Niet alle kledingstukken kunnen tegen bleekmiddelen. Let daarom bij het wassen goed op dat je een wasmiddel kiest zonder bleekmiddel. Lees over de verschillende was -en bleekmiddelen.

 

Lees meer over bleken...