Over ons

Het verhaal van Werkkleding.nl

 

Het begon allemaal in 1960, toen (opa) Gerard Vendrig een slimme oplossing vond voor zijn werkgever. De poetsdoeken kwamen niet schoon genoeg terug van de huidige wasserij. Opa Vendrig geloofde dat hij dat wel beter kon en nam de poetsdoeken mee naar huis. Thuis begon hij op eigen wijze de poetsdoeken te schrobben, waarna hij de hemelswitte poetsdoeken tevreden terugbracht naar zijn werkgever. Zijn werkgever was te spreken over het werk dat hij had geleverd en zo ontstond opa Vendrig’s eerste bedrijfje.

 

Loyale steun van het gezin

 

De eenmanszaak ‘Vendrig’s Poetsdoekencentrale’ kreeg steeds meer opdrachten binnen voor het reinigen van poetsdoeken. Dit betekende dat de hele familie Vendrig aan moest poten. Opa Vendrig was zo goed in het reinigen van de doeken, dat hem werd gevraagd of hij ook niet wat kleding van werknemers mee kon pakken. Maar natuurlijk, met de loyale steun en hulp van het gezin ontstond een familiebedrijf.

 

Het bedrijf kocht zijn eerste grote machines, om meer opdrachten aan te kunnen nemen. Dit waren een wasmachine, een centrifuge – die zat destijds nog niet in de wasmachine ingebouwd – en een droger. Met deze drie grote aankopen en maar liefst 22 helpende handjes van zijn kinderen, groeide het bedrijf tot een succes. Nadat het bedrijf 2 jaar bestond, hadden ze voldoende gespaard om de eerste chemische reinigingsmachine aan te schaffen, waarmee ze met name de bedrijfskleding mee wasten.

 

Wie had in 1960 verwacht, toen opa Vendrig brutaal en moedig genoeg was om de vieze poetsdoeken mee naar huis te nemen, dat het 60 jaar later tot zo’n succesvolle onderneming uit zou groeien? Onder leiding van zijn kleinzoon Rudolf Vendrig en zijn neef Patrick Vlooswijk als financieel directeur is het bedrijf in de familie gebleven. Over de jaren heen zijn er minstens 5 bedrijven overgenomen en 3 dochterondernemingen ontstaan, waaronder Werkkleding BV.

De domeinnaam www.werkkleding.nl was sinds 2017 al in bezit, maar kwam pas tot leven in 2021 toen Coen Veenendaal, toenmalig accountmanager voor Vendrig, werd gevraagd om het online schip te gaan besturen. Coen kreeg het vertrouwen en de vrijheid vanuit de directie om zijn eigen team samen te stellen, deels bestaande uit personeel dat meegroeide van Vendrig naar Werkkleding.nl, nieuw personeel en een aantal freelancers.

 

Team werkkleding

 

Toen het team eenmaal compleet was, was het tijd voor het echte werk. Er werd een nieuwe website gebouwd, met een technische fundering die helemaal toekomstproof was. Er moest vanaf het begin veel keuzes gemaakt worden. Een behoorlijke lastige opgave, om het online landschap te gaan betreden zonder enige ervaring. Eind 2022 was de website eindelijk klaar voor livegang. Er stond een mooie basis, waar we sindsdien op voort hebben gebouwd.

 

Anno 2023 zijn we met ons (nog) kleine team ontzettend trots op onze webshop, die succesvol draait en exponentieel blijft groeien. De toekomst ligt aan onze voeten. De komende periode zal je steeds meer en vaker Werkkleding.nl voorbij zien komen via verschillende online kanalen. We hebben grootse plannen en hebben de eerste toon gezet. Wil je op de hoogte blijven van onze laatste updates, acties en meer? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief, om een oogje in het zeil te houden!

 

Showroom Werkkleding.nl

 

Over Werkkleding.nl

Wat wij jou aanbieden

Werkkleding.nl is een aanbieder van duurzame werkkleding voor de professional. Of je nou een zzp’er, mkb of grote onderneming bent: bij ons vind je de beste werkkledingmerken van de huidige markt. We selecteren onze leveranciers op basis van een aantal specifieke eisen, waaronder: duurzaamheid, kwaliteit & normering. Naast werkkleding maak je je outfit compleet met werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

Hoe we onze doelen bereiken

Werkkleding.nl biedt een uniek concept aan, waarbij we ons op zowel het lage, midden en hoge segment richten. Met een stevige basis aan kennis en ervaring in de zakelijke dienstverlening, bedienen we mkb+ bedrijven op locatie. We komen langs voor een doorpas en bespreken alle mogelijkheden wat betreft het borduren of bedrukken van de kleding. De zakelijke klant beheert zijn order in het online Kleding Management Systeem en kan van daaruit gemakkelijk bijbestellen. Daarnaast bedienen we ook kleinere bedrijven en de zzp’er, die met een klik op de shop duurzame werkkleding in huis halen.

 

Waar wij in geloven

Wij groeien graag met jou mee. Werkkleding.nl is niet zomaar een webshop, maar jouw partner in werkkleding. We bedienen jouw bedrijf van de eenmanszaak naar een mkb en verder. De professional staat bij ons centraal. Centraal staat de gebruiksvriendelijkheid van onze shop en onze service. Jij hoeft niet te zoeken, maar wij voorzien jou van genormeerde werkkleding, schoenen en accessoires. Wij geloven in een langdurig partnerschap tussen professional en leverancier. Waarbij we bereid zijn extra service te verlenen voor een fijne samenwerking.

 

Showroom Werkkleding.nl
Hoofdkantoor Werkkleding

 

Een interview met Werkkleding.nl

1.     Wat is de primaire doelgroep van Werkkleding.nl?

Iedereen die werkkleding draagt als professional. Dit kan een zzp'er zijn maar ook een mkb of een grote onderneming. Dit kan zowel een loodgieter als een verpleegkundige zijn.

2.     Welke waarden en principes vindt Werkkleding.nl het belangrijkst?

We vinden het belangrijk dat de werkkleding die we aanbieden van hoge kwaliteit is, duurzaam geproduceerd als van duurzame kwaliteit is. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat we de professional volledig bedienen en van een goede klantenservice voorzien.

3.     Hoe onderscheidt Werkkleding.nl zich van de concurrentie?

Wij bieden een uniek aanbod waarbij we zowel een webshop hebben waar klanten kunnen bestellen, als dat we de zakelijke klant bedienen (dit zijn mkb+ bedrijven) waarbij we langskomen voor een passessie en diverse merken en kleuren kunnen tonen. We zien de relatie met de klant als een partnerschap, in plaats van een verkoper-klant-relatie.

4.     Wat is de lange termijn doelstelling van Werkkleding.nl?

Op de lange termijn zullen we deze 2 takken (webshop en zakelijke dienstverlening) gaan groeien en verder uitbreiden.

5.     Hoe draagt Werkkleding.nl bij aan duurzaamheid en milieu?

We kiezen voor kledingmerken die kunnen tonen dat hun werkkleding duurzaam is geproduceerd en van duurzame kwaliteit is. Daarnaast hebben we een slimme logistieke oplossing waarbij we een heleboel uitstoot onderweg besparen.

6.     Op welke manier zorgt Werkkleding.nl voor innovatie in zijn producten?

Werkkleding breidt haar assortiment gestaag uit met duurzame merken, die het beste van het beste kunnen bieden op de huidige markt. Zo werken we graag samen met leveranciers die innovatief zijn.

7.     Welke rol speelt klantenservice in de bedrijfsvoering van Werkkleding.nl?

We willen graag de beste klantenservice aanbieden op de werkkledingmarkt. Zodat klanten gemakkelijk hun vragen beantwoord krijgen en met gemak bijvoorbeeld hun kleding retour kunnen sturen. We zijn dan ook goed telefonisch en per mail bereikbaar en we kiezen er bewust voor om niet met chatbots te werken.

8.     Hoe ziet Werkkleding.nl de toekomst van de werkkledingindustrie?

In de toekomst hopen we onze klanten met nog meer gemak te bedienen. Waarbij de klant niet op zoek hoeft te gaan naar wat hij/zij nodig heeft voor zijn/haar beroep, maar dat wij de klant dit volledig uit handen nemen en voorzien en bedienen van de benodigde werkkleding, schoenen en accessoires.

9.     Wat wil Werkkleding.nl bereiken op het gebied van klanttevredenheid?

We streven naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid, door de klant zoveel mogelijk te voorzien in de behoeften. We hopen dan ook uiteindelijk bekend te staan als de meest klantvriendelijke werkkledingshop van Nederland.

10.  Hoe ziet Werkkleding.nl zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en draagt het bedrijf hieraan bij?

We willen het ondernemen van de toekomst introduceren: door middel van geautomatiseerde bestelprocessen die razendsnel zijn en merken die zorgen voor werkkleding die zeer lang meegaat. We hebben liever dat de klant jarenlang plezier heeft van stevige werkkleding, dan dat je continu opnieuw moet bestellen.

 

Missie Werkkleding

 

Visie Werkkleding