Werkkleding chemisch reinigen


Alles wat je wil weten over werkkleding chemisch reinigen!


Sommige kleding is niet geschikt om zelf te wassen in de wasmachine. Dan moet de kleding chemisch gereinigd worden. Wil je de kwaliteit van de kleding zo lang mogelijk garanderen, is het niet slim om deze zelf te wassen. De wassymbolen voor chemische reiniging zijn vaak een cirkel. Lees hieronder wat de verschillende symbolen inhouden...


Kom je er toch niet uit of heb je vragen over hoe jouw werkkleding chemisch gereinigd kan worden? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder.


030-2123099

info@werkkleding.nl

 • werkkleding - niet nat reinigen - werktleding.nl

  Niet nat reinigen


  Een cirkel met de letter W erin met een kruis erdoorheen houdt in dat de kleding niet geschikt is om nat te reinigen.

 • werkkleding - nat reinigen - werkkleding.nl

  Nat reinigen


  Een cirkel met de letter W erin houdt in dat de kleding nat gereinigd dient te worden. Als er een streep onder het symbool staat betekent dit dat de kleding een milde natte reiniging nodig heeft. Staan er twee strepen onder het symbool, dan is een zeer milde natte reiniging geschikt.

 • werkkleding - perchloorethyleen behandeling - werkkleding.nl

  Behandeling met perchloorethyleen

   

  Een cirkel met de letter P erin geeft aan dat de kleding gewassen dient te worden door middel van een perchloorelytheen-behandeling. Mocht er een streep onder het symbool staan betekent dit dat de kleding een milde behandeling nodig heeft.

 • werkkleding - koolwaterstof behandeling - werkkleding.nl

  Behandeling met koolwaterstof


  De letter F in de cirkel geeft aan dat de kleding gewassen moet worden door middel van een behandeling met koolwaterstof. De streep onder het symbool geeft aan dat de kleding een voorzichtige behandeling nodig heeft.

 • werkkleding - niet droog reinigen - werkkleding.nl

  Niet droog reinigen


  Enkel een cirkel met een kruis houdt in dat de kleding niet droog gereinigd mag worden.