Fristads

Ben jij niet vies van hard werken? Laat je dan kleden door Fristads! Met al bijna een hele eeuw ervaring weten ze precies wat jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Fristads ontwerpt de kleding met het milieu en de drager in het achterhoofd, waardoor jij verzekerd bent van kwalitatief goede en duurzame werkkleding. Neem dus vooral een kijkje in het assortiment.

Producten 1-12 van 470

Fristads Craftsmen Jogger 2687 SSL Zwart
Incl. BTW € 152,77 € 126,26
Fristads Werkbroek 2595 STFP
Incl. BTW € 98,75 € 81,61
Fristads Servicebroek Stretch 2540 LWR
Incl. BTW € 90,24 € 74,58
Fristads Werkbroek Stretch 2566 STP
Incl. BTW € 197,61 € 163,31
Fristads Werkbroek Stretch 2604 FASG
Incl. BTW € 140,82 € 116,38
Fristads Werkbroek Stretch 2530 CYD
Incl. BTW € 187,26 € 154,76
Fristads Servicebroek Denimstretch 2501 DCS
Incl. BTW € 135,53 € 112,01
Fristads Ondergoedset 7416 UE
Incl. BTW € 52,31 € 43,23
Fristads Softshell Winterjack 4060 CFJ
Incl. BTW € 163,12 € 134,81
Fristads Softshelljack 1414 SHI
Incl. BTW € 127,49 € 105,36
Fristads Softshell Winterjack 1421 SW
Incl. BTW € 163,81 € 135,38
Fristads Jack 4555 STFP
Incl. BTW € 94,84 € 78,38

Fristads weet wat jij nodig hebt

De geschiedenis

In 1925 begon Fristads oprichter John Magnuson met de productie van werkkleding in het dorpje Fristad in Zweden. Werkkleding was in die tijd in Zweden niet verkrijgbaar, maar de industrie bloeide op. Hier zag Magnuson een gat in de markt

In 1929 was Fristads het eerste bedrijf in Zweden dat een volledig assortiment aan werkkleding aanbood, met onder andere Werkbroeken, overalls, blouses en jassen. 

De kleding is erg populair onder havenarbeiders, metselaars, timmerlieden, schilders en andere professionele vakmensen. Het bedrijf groeit ontzettend snel en dit leidde tot overname van een extra fabriek, filialen in andere steden en de aankoop van een eigen weverij. Tegen het eind van de 20e eeuw wat Fristads de grootste fabrikant van werkkleding in Zweden. 

Fristads ontwerpt hoogwaardige werkkleding voor echte professionals. Van de magazijnvloer tot de laswerkplaats en van de bouwplaats tot het werk langs de weg, de premium werkkleding van Fristads doet wat het belooft en houdt professionals ten alle tijde veilig. Maar de werkkleding van Fristads is ook hartstikke comfortabel. De behoeften en wensen van de gebruiker staan altijd op één en dat zorgt ervoor dat Fristads altijd blijft verbeteren.

Duurzaamheid

In de afgelopen 10 jaar is Fristads verschillende initiatieven gestart om te beginnen aan een transformatie naar een duurzaam ontwikkelingsproces

Fristads doet mee aan verschillende initiatieven om de productie duurzamer te maken. Bijvoorbeeld het inzetten van algen om textiel te verven, verschillenden manieren voor klimaatefficiëntere transporten en recycling van versleten werkkleding. Lees meer over duurzaamheid bij de Green Collectie van Fristads. 

Collecties van Fristads

Fristads Fusion 

Als het op diversiteit aankomt zijn er maar weinig merken die op kunnen tegen de Fristads Fusion lijn. Met deze lijn kleed je elke werknemer van jouw bedrijf met kleding uit dezelfde collectie. De Fusion-collectie kleed elke werknemer, van verkopers tot magazijnmedewerkers tot timmermannen en facilitair onderhoudspersoneel, in dezelfde kleurstelling. Met Fusion kun je je als bedrijf eenvoudig profileren en de teamspirit versterken. 

Fristads Green

Ga je liever voor duurzaam? Ook dan ben je bij Fristads aan het goede adres. Fristads heeft namelijk de eerste werkkleding collectie ter wereld met een EPD. Fristads is het eerste merk van werkkleding dat de milieu-impact van kleding meet. De Green collectie wordt gekenmerkt door milieubewustzijn en innovatie om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Bekijk hier bijvoorbeeld het Fristads Green shelljack, het vertrouwde comfort in een groen jasje. Ook kun je met de Green Calculator verschillende kledingstukken uit de Green en de normale collectie met elkaar vergelijken. Zo kom je er ook nog eens achter hoeveel je nou eigenlijk bespaart. 

Fristads High-Visibility

Ook als het tijdens jouw werkzaamheden belangrijk is om goed zichtbaar te zijn heeft Fristads een High-Visibility collectie. De meest geavanceerde materiaal technieken worden gecombineerd met uitermate hoog draagcomfort. De hoge zichtbaarheidskleding van Fristads is gecertificeerd volgens de EN ISO 20471, een norm die verzekert dat dragers zichtbaar zijn bij dag, nacht en schemer. In 2022 is de Fristads Green High-Visibility gelanceerd. De eerste ter wereld in zijn soort.

Fristads Cleanroom

Werk jij in een omgeving waarin het belangrijk is dat er geen deeltjes vrijkomen in de ruimte waarin je werkt? Dan is deze collectie van Fristads zeker geschikt voor jou. De Fristads Cleanroom collecte is speciaal gemaakt voor - de naam zegt het al - werkzaamheden in een cleanroom. 

Wat is een cleanroom? Een cleanroom is een omgeving met een gecontroleerd niveau van verontreinigende stoffen, zoals stof, in de lucht zwevende microben, aerosolen en chemische stoffen. Afhankelijk van hoeveel we bewegen, zendt het menselijk 100.000 tot tientallen miljoenen deeltjes per minuut uit. Deze deeltjes zijn schadelijk voor de apparatuur die in deze cleanrooms gemaakt wordt. De ruimten schoonhouden in geen groot probleem, maar zodra je mensen in de ruimte plaatst komen er al snel veel deeltjes vrij. Werkkleding in cleanrooms moet als filter fungeren om de door de drager uitgestoten deeltjes tegen te houden. De Cleanroom collectie van Fristads voldoet aan de eisen en biedt een hoog niveau van comfort voor werk in cleanrooms en andere gecontroleerde omgevingen, zoals autospuiterijen.

Fristads accessoires

Om jouw werk outfit helemaal af te maken heeft Fristads alle benodigde accessoires. Denk aan een goed paar sokken, handschoenen of een muts. De accessoires zijn ook in fluorescerende varianten beschikbaar. Zo blijf je altijd opvallen. 

Meer weten over het assortiment van Fristads? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!