Emma Werkschoenen

Wie op zoek is naar een comfortabele en bovenal stevige werkschoen, kan op de kwaliteit van EMMA footwear rekenen. Emma heeft stijlvolle schoenen die toch van de benodigde veiligheidsnormeringen voorzien zijn. In situaties waarbij normale werkschoenen het afleggen, is er altijd een Emma Footwear schoen die de uitdaging wél aankan. Bekijk hieronder het hele assortiment.

Producten 1-12 van 157

Emma Werkschoenen Crossforce Fly Low D
Incl. BTW € 121,85 € 100,70
Emma Werkschoenen Crossforce X Low D
Incl. BTW € 135,64 € 112,10
Emma Werkschoenen Crossforce Fly High D
Incl. BTW € 129,89 € 107,35
Emma Werkschoenen Crossforce X High D
Incl. BTW € 143,69 € 118,75
Emma Werkschoenen Lukas D
Incl. BTW € 107,48 € 88,83
Emma Werkschoenen Vera D
Incl. BTW € 94,72 € 78,28
Emma Werkschoenen Merula D
Incl. BTW € 172,20 € 142,31
Emma Werkschoenen Venus D S3
Incl. BTW € 97,37 € 80,47
Emma Werkschoenen Billy D
Incl. BTW € 118,86 € 98,23
Emma Werkschoenen Ranger D
Incl. BTW € 125,42 € 103,65
Emma Werkschoenen Clay D
Incl. BTW € 124,61 € 102,98
Emma Werkschoenen Clyde D
Incl. BTW € 131,62 € 108,78

Stevig in je schoenen

Veilige werkschoenen, dat is voor Emma van het allerhoogste belang. Veiligheid voor de voeten in een veilige werkomgeving. Emma staat voor en verkoopt veiligheid. Al meer dan 90 jaar lang produceert Emma Safety Footwear werkschoenen van de hoogste kwaliteit. 

In het begin van de 20ste eeuw werkten vele duizenden mijnwerkers bij de Staatsmijnen in de Zuid-limburg. Zeer regelmatig raakten mijnwerkers gewond of invalide tijdens het werk in de mijnen. Doorgaan met werken was vaak geen optie meer. 

Om de mijnwerkers weer aan het werk te krijgen, startten De Nederlandse staatsmijnen verschillende initiatieven. In 1918 werd de Stichting Fonds voor Sociale Instellingen door de toenmalige Staatsmijnen opgericht. 

Naast het beschikbaar maken van nieuw werk voor gewonde en/of invalide mijnwerkers wilde de stichting ervoor zorgen dat mijnwerkers veiliger aan de slag kunnen. In 1927 richtte FSI de Werkplaats Invalide Mijnwerkers (WIM) op, een gespecialiseerde schoenenfabriek die zich bezighield met het repareren en fabriceren van stevige en extra ondersteunende werkschoenen voor mijnwerkers. 

Veiligheid voor iedereen

Bijna alle dragers van veiligheidsschoenen hebben voldoende aan een reguliere veiligheidsschoen. Echter is er altijd een klein deel dat voor optimaal draagcomfort behoefte heeft aan kleine tot middelmatige aanpassingen aan hun veiligheidsschoen. 1% van de dragers heeft zelfs een volledig op maat gemaakte veiligheidsschoen nodig. Bij Emma Safety Footwear staat veiligheid op één en om voor iedereen de meeste veilige oplossing te bieden is er een complete range met (semi) orthopedische schoenen. 

Een voorbeeld van een semi-orthopedische schoen die Emma verkoopt is de Comodius schoen of de Constans. Deze schoenen zijn voorzien van een verhoogde veiligheidsneus, waardoor er zonder problemen gewerkt kan worden met een extra inlegzool. Beide schoenen voldoen aan de Europese veiligheidsnormen gesteld aan werkschoenen. 

Collecties van Emma 

Business collectie 

De business collectie van Emma zijn schoenen van hoogwaardige kwaliteit en een extra stijlvolle uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn de Trento schoenen. Ze zijn comfortabel en veilig, zoals je van Emma gewend bent, maar een extra die er bij deze collectie bij komt is de luxe uitstraling. Een mooie, nette schoen, waarvan je niet ziet dat het een veiligheidsschoen is. De schoen is geschikt voor werk als bijvoorbeeld fly-attendant in een vliegtuig. Bekijk de gehele collectie hier op Werkkleding.nl. 

Bouw en techniek

Speciaal voor mensen die in de bouw en technieksector werken heeft Emma een collectie samengesteld met schoenen die geschikt zijn in deze werkomstandigheden. Waar de normale werkschoen het begeeft, is er altijd een Emma werkschoen die het wél volhoudt. De zolen van de schoenen worden gemaakt van superieure rubbersoorten, hiermee voorkomen ze uitglijden en zorgen ze voor uitstekende grip. Daarnaast kunnen ze bijna alle denkbare werksituaties en -omstandigheden aan. Met Emma blijven je voeten droog, veilig en stabiel. Bekijk hier de schoenen voor de bouw en techniek.

Emma Circulair 

De afgelopen jaren is Emma druk bezig geweest met het ontwikkelen van veiligheidsschoen die niet alleen nóg veiliger zijn, maar ook circulair. Met succes! Emma is erin geslaagd de eerste circulaire veiligheidsschoen ter wereld te ontwikkelen. Dit houdt in dat de gekozen materialen een extra lange gebruiksduur hebben, te recyclen zijn en dat alle grondstoffen hergebruikt kunnen worden in een volgende gebruikstoepassing. Dit zorgt voor een makkelijk en efficiënt hergebruik proces. 

Emma is al 90 jaar bezig met het ontwikkelen van de beste veiligheidsschoen. Nu de wereld verandert, verandert Emma graag mee. Wat de toekomst ook brengt, Emma zorgt ervoor dat jij en je collega’s veilig kunnen rondlopen.

Accessoires van Emma

Emma Safety Footwear schoen zijn ontworpen om de meest veeleisende situaties te doorstaan. Om de schoenen hun werk zo lang mogelijk te laten doen moet je ze goed onderhouden. Emma biedt verschillende schoenpoetsmiddelen, veters, sprays en andere toebehoren om de schoenen te beschermen en te voeden. Houd je schoenen zo lang mogelijk mooi en stevig en bekijk welke accessoires Emma in huis heeft.