Brandvertragende overalls

Een brandvertragende overall biedt bescherming tegen kort contact met vlammen en hitte. Werk jij op een plaats waar gemakkelijk brand kan ontstaan, dan is een brandvertragende overall precies wat jij nodig hebt. Met het kledingstuk ben je voorzien van voldoende bescherming tijdens jouw werkzaamheden. Bekijk ons hele assortiment hieronder.

Producten 1-12 van 62

Ballyclare Overall Patrick
Incl. BTW € 151,30 € 125,04
Ballyclare Overall Logan
Incl. BTW € 140,38 € 116,02
Havep Overall 2559
Incl. BTW € 103,27 € 85,35
Havep Overall 2033
Incl. BTW € 145,71 € 120,42
Ballyclare Overall Bielefeld
Incl. BTW € 103,79 € 85,78
Havep Overall 20335
Incl. BTW € 176,48 € 145,85
Havep Overall 20336
Incl. BTW € 197,96 € 163,60
Havep Overall 2725
Incl. BTW € 116,29 € 96,11
Havep Overall 2892 nightblue voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 115,46 € 95,42
Ballyclare Overall Ulm
Incl. BTW € 123,53 € 102,09
Ballyclare Overall Reutlingen
Incl. BTW € 92,08 € 76,10
Havep Overall 20290 charcoal-rood voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 155,94 € 128,88

Wat is een brandvertragende overall?

Een brandvertragende overall is, de naam zegt het al, een overall die het risico op vlam vatten verkleint. De overall is gemaakt van stoffen die niet of nauwelijks vlam vatten. Wanneer je tijdens jouw werkzaamheden veel in aanraking komt met vuur of smeulende materialen, is het verstandig om een brandvertragende overall te dragen. In de afvalverwerking bijvoorbeeld wordt veel brandvertragende kleding gedragen. Ook al lijkt het risico dat je kleding vlam vat niet zo groot, in een paar seconden kan het mis gaan. Sommige stoffen zijn zo brandbaar, dat je binnen een paar seconden helemaal in brand staat. Blussen is dan bijna onmogelijk. Met brandvertragende kleding verklein je het risico op het in de fik vliegen van je kleding. Naast overalls kun je bij ons ook kiezen voor brandvertragende broeken en jassen.

Wanneer een brandvertragende overall?

Zoals al eerder uitgelegd draag je brandvertragende kleding in omgevingen waar het risico op brandgevaar hoog is. De keuze voor een overall of een broek en jas is dan helemaal aan jou. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Met een overall heb je het voordeel dat je direct volledig beschermd bent. Je loopt geen risico dat stukken niet voldoende aansluiten en je daardoor minder goed beschermd bent. Een overall trek je makkelijk over de normale kleding heen aan en heb je dus ook zo weer uit. Dat is handig als je verschillende werkzaamheden doet waarbij telkens andere werkkleding nodig is.

Normeringen brandvertragende overalls

De normering die geldt voor brandvertragende kleding is de EN ISO 11612. Kleding met deze normering beschermt de drager tegen kort contact met hitte en vlammen. De kleding wordt in uiteenlopende werkomgevingen gedragen, maar het doel blijft hetzelfde. Naast de EN ISO 11612 bestaat ook de EN1149 normering, deze normering legt de eisen voor antistatische werkkleding vast. Antistatische werkkleding zorgt ervoor dat elektrostatische lading goed wordt afgevoerd. Hiermee voorkom je het risico op ontlading waarbij vonken of zelfs explosies kunnen ontstaan. Voor meer informatie over de verschillende normeringen voor werkkleding en -schoenen kun je kijken bij onze normeringen en certificeringen.

Brandvertragende overall bedrukken

Bij Werkkleding.nl kun je ook je brandvertragende kleding gewoon laten bedrukken. Wij maken hierbij gebruik van onze vlamvertragende emblemen. Deze emblemen hebben dezelfde eigenschappen als de kleding en zijn dus minder brandbaar. Zo loop je ook met mooie gepersonaliseerde werkkleding geen risico. Voor het bedrukken kun je kiezen om het logo of andere informatie op de kleding te zetten. Dit geeft de kleding een professionele uitstraling en karakter. Voor meer informatie kun je kijken bij onze bedrukservice. Daarnaast kun je voor overige vragen over het bedrukken van de brandvertragende werkkleding ook altijd contact met ons opnemen. Wij weten door onze ervaring precies wat wel en niet kan en voorzien je graag van advies.

Brandvertragende overalls online bestellen

Bij Werkkleding.nl bestel je jouw (bedrukte) brandvertragende overall gemakkelijk en snel. Als je jouw perfecte overall gevonden hebt, dan kun je deze direct bij ons bestellen! Ben je nog niet helemaal zeker welke maat je nodig hebt? Dan hebben wij speciaal voor jou de maattabellen van al onze merken op een rijtje gezet. Bekijk deze goed en zorg dat je je lichaam op de juiste manier opmeet, zodat je zeker weet dat je de juiste maat te pakken hebt. Dat scheelt je weer een retour. Mocht de overall nou toch niet helemaal naar wens zijn, dan kun je je artikelen altijd binnen 30 dagen bij ons retourneren. Wij gaan er dan zo snel mogelijk mee aan de slag.