Werkkleding strijken


Alles wat je wil weten over werkkleding strijken!


Het vierde symbool in het waslabel, het strijkijzer, geeft aan of en hoe een kledingstuk gestreken dient te worden. Het geeft dus niet alleen aan of een keldingstuk gestreken mag worden, maar ook op welke temperatuur.


Kom je er toch niet uit of heb je vragen over hoe jij je werkkleding moet strijken? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder.


030-2123099

info@werkkleding.nl

 • werkkleding - niet strijken- werktleding.nl

  Niet strijken


  Een kruis door het strijkijzer geeft aan dat het kledingstuk niet gestreken mag worden. Vaak zijn synthetische en gemixte vezels niet geschikt om gestreken te worden.

 • werkkleding - niet heet strijken - werkkleding.nl

  Niet heet strijken


  Één stip op het strijkijzer geeft aan dat je de kleding niet heet mag strijken. Zet het strijkijzer op de laagste stand als je de kleding gaat strijken.

 • werkkleding - matige hitte strijken - werkkleding.nl

  Strijken op matige warmte


  Twee stippen in het strijkijzer houden in dat de kleding op middelmatige warmte gestreken kan worden. Zet je strijkijzer op de tweede stand als je de kleding gaat strijken.

 • werkkleding - heet strijken - werkkleding.nl

  Heet strijken


  Drie stippen in het strijkijzer betekenen dat de kleding gewoon heet gestreken mag worden voor het beste resultaat. Katoen en linnen bijvoorbeeld, kunnen vaak op de hoogste stand gestreken worden.