Elten

Elten staat voor veiligheid en comfort en dat in een modieus jasje. Elten werkschoenen zijn er om de drager te beschermen. De perfecte pasvorm en de stevige bouw van de schoen voldoen aan de hoogste eisen. Bekijk hieronder ons assortiment.

Producten 1-12 van 384

Elten Werkschoen MADDOX black-red Low ESD S3
Incl. BTW € 107,94 € 89,21
Elten Werkschoen MADDOX black-red Mid ESD S3
Incl. BTW € 112,95 € 93,35
Elten Werkschoen SENEX ESD S3
Incl. BTW € 104,96 € 86,74
Elten Werkschoen SANDER ESD S3
Incl. BTW € 108,95 € 90,04
Elten Werkschoen VINTAGE Pirate Mid ESD S3
Incl. BTW € 112,95 € 93,35
Elten Werkschoen REACTION XXT Mid ESD S3
Incl. BTW € 116,95 € 96,65
Elten Werkschoen SANDER BOA® ESD S3
Incl. BTW € 132,95 € 109,88
Elten Werkschoen LAURENZO Rubber Mid ESD S3
Incl. BTW € 92,95 € 76,82
Elten Werkschoen VINTAGE Mid ESD S3
Incl. BTW € 108,95 € 90,04
Elten Werkschoen SANDER Pro ESD S3
Incl. BTW € 108,95 € 90,04
Elten Werkschoen RENZO Mid ESD S3
Incl. BTW € 81,95 € 67,73
Elten Werkschoen MARAIS blue Low ESD O1
Incl. BTW € 92,95 € 76,82

De geschiedenis van Elten

Al meer dan 100 jaar staat de naam Elten voor veiligheidsschoenen die aan de hoogste eisen voldoen. In Europa is Elten een van de meest toonaangevende aanbieders van veiligheidsschoenen. Met zijn brede assortiment en slimme innovaties weet je dat je goed zit bij Elten. 

Elten staat bekend om zijn intensieve wetenschappelijke onderzoek en zijn baanbrekende innovaties. Zo heeft Elten met sportartsen een systeem tegen omzwikken ontwikkeld en samen met orthopedisten ontwikkelt Elten schoenen die voor iedereen zijn, dag in dag uit. Er zijn verschillende collecties ontwikkeld met elk zijn eigen eigenschappen. 

Duurzaamheid bij Elten

Bij Elten staat de mens centraal bij al zijn inspanningen. Het naleven van sociale standaarden is van grote waarden. Daarom organiseert Elten individuele gezondheidsprogramma’s ter bevordering van fysieke en mentale fitheid van de werknemers. 

In de schoenen van Elten worden kunststoffen, leder en andere materialen verwerkt. In de duurzaamheidsstrategie wordt altijd gewerkt aan producten waarin innovatieve, milieuvriendelijke en recyclebare materialen worden gebruikt. Een groot aantal modellen is gemaakt van leer uit de regio dat met CO2-besparende methoden is gelooid. 

Om het afvalpercentage op de lange termijn te kunnen verminderen voeren ze deze duurzaamheidsstrategie ook door in de productverpakkingen. 

Om dit te realiseren hanteert Elten een duurzaamheids managementsysteem dat jaarlijks door de PFI wordt gecertificeerd.  

Collecties van Elten

Biomex protection

Veel ongevallen op het werk worden veroorzaakt door vallen, struikelen uitglijden of omzwikken. Verstuikingen of gescheurde enkelbanden zijn de meest voorkomende ongevallen. De Biomex protection collectie is gebaseerd op de anatomische bewegingsassen van de enkels en voorkomt daarmee omzwikken.

Hoe werkt het? De manchet is stevig “verankerd” in de tussenzool van de schoen. Dit geeft de voet optimale stabiliteit. De omzwik bescherming volgt de natuurlijke bewegingsassen van de gewrichten van de voet en knie, die vermindert de risico’s op verdraaiing.

Boa fit system

Het BOA fit systeem bestaat uit een fijn instelbare draaisluiting. Elke individuele configuratie optimaliseert niet alleen de pasvorm van het product, maar is ook veilig, snel en aanpasbaar op elk moment.

Hoe werkt het? Druk op de knop om in het in te schakelen en draai vervolgens om de kabels vast te draaien. Klaar met gebruik? Trek de knop eenvoudig omhoog om de schoen weer los te krijgen. 

Ergo active 2

De Ergo active collectie is speciaal ontwikkeld voor niet-standaard voettypen. Je kunt kiezen uit 3 voettypes, 3 loopzolen en 2 neusbreedtes. Bij de Ergo-active lijn kun je kiezen uit verschillende neus breedtes, zodat de vrijheid van de tenen wordt gegarandeerd. Daarbij heb je keuze uit comfortabele inlegzolen, waarmee je verzekerd bent van voldoende ondersteuning. 

Gore tex

Comfortabel zijn tijdens je werk is misschien wel een van de belangrijkste eisen om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. De gore-tex collectie is volledig waterdicht en zorgen voor een perfect klimaat voor in je schoen.