Amerikaanse overalls

Met een Amerikaanse overall kan je extra comfortabel te werk gaan. Dankzij de extra zakken kan je altijd je gereedschap, pennen of papier kwijt. Dankzij de gespen aan de bovenzijde hebben jouw armen meer bewegingsvrijheid. Draag er een t-shirt of trui onder en in de winter trek je gemakkelijk je winterjas over de Amerikaanse overall heen aan. Op zoek naar een overall met normering? Binnen ons assortiment hebben we overalls voorzien van elke bekende normering.

  • Met extra veel kluszakken
  • Voor meer bewegingsvrijheid
  • Voorzien van de bekende normeringen

Producten 1-12 van 97

Ballyclare Amerikaanse overall Russell
Incl. BTW € 100,01 € 82,65
Ballyclare Amerikaanse overall Leipzig
Incl. BTW € 73,91 € 61,08
Havep Amerikaanse overall-Bretelbroek 20015
Incl. BTW € 189,95 € 156,98
Havep Amerikaanse overall-Bretelbroek 2943
Incl. BTW € 94,68 € 78,25
Ballyclare Amerikaanse overall Bristol
Incl. BTW € 50,93 € 42,09
Ballyclare Amerikaanse overall Dundee
Incl. BTW € 46,10 € 38,10
Tricorp Amerikaanse Overall Twill Cordura 752003
Incl. BTW € 97,80 € 80,83
Tricorp Amerikaanse Overall High Vis 753006
Incl. BTW € 97,80 € 80,83
Havep Amerikaanse overall-Bretelbroek 2098
Incl. BTW € 48,63 € 40,19
Havep Amerikaanse overall-Bretelbroek 20195 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 93,94 € 77,64
Havep Amerikaanse overall-Bretelbroek 20295 rood-charcoal voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 66,95 € 55,33
Snickers Stretch Amerikaanse overall 6051
Incl. BTW € 122,94 € 101,60

Wat is een Amerikaanse overall?

Een Amerikaanse overall lijkt op een tuinbroek en wordt gekenmerkt door zijn praktische ontwerp. Het belangrijkste kenmerk is dat het deel van het bovenlichaam en de armen onbedekt blijven, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en comfort, vooral in warmere omstandigheden of bij fysiek zwaar werk. Ze zijn geschikt voor diverse beroepen, waaronder in de bouw, landbouw en andere industriële sectoren.

Andere voordelen

De overalls hebben verstelbare schouderbanden en zijn vaak uitgerust met meerdere zakken, waaronder soms speciale kniezakken. Amerikaanse overalls zijn gemaakt van stevige materialen die bestand zijn tegen slijtage en bieden bescherming op de werkvloer. Ze zijn er in verschillende stijlen, kleuren, en met specifieke functies, zoals vlamvertragende materialen of reflecterende elementen voor betere zichtbaarheid in risicovolle werkomgevingen.

Merken

Havep

Havep is een van de oudste merken in ons assortiment. Met ruim 150 jaar aan ervaring haal je met zekerheid hoge kwaliteit in huis, wanneer je kiest voor een Havep Amerikaanse overall. Het merk biedt no-nonsense overalls aan in diverse kleuren. Ze beschikken over de bekende normeringen, zoals antistatische, waterbestendige of hoog zichtbare overalls. Alle Amerikaanse overalls bevatten reflecterende strepen rond de enkels.  

Mascot

Mascot biedt werkkleding aan en beheert de complete productieketen, van ontwerp tot productie en levering. Mascot biedt naast Amerikaanse overalls voor volwassenen, ook overalls voor kinderen en bijvoorbeeld speciaal gevoerde winteroveralls aan. De overalls van Mascot zitten wat lager op de borst dan die van Havep. De meeste overalls zijn voorzien van een handig groot borstvak. De overalls voor de bouw beschikken naast broekzakken ook over extra vakken op de dijbenen.

Hydrowear

Hydrowear specialiseert zich in waterdichte werkkleding en biedt waterdichte werkkleding aan. Ze bieden ook overalls aan die volledig waterdicht zijn en je over je normale werkoutfit heen aantrekt. Dit type overall is beschikbaar in verschillende kleuren. Een aantal overalls beschikken zelfs over een extra elastiek in de taille, zodat de overall beter blijft zitten. Werknemers die vaak in de regen werken, zijn ook regelmatig in het donker actief. Daarom biedt Hydrowear ook diverse hi vis werkoveralls aan.

Soorten Amerikaanse overalls

Hi vis overalls

High visibility Amerikaanse overalls zijn ontworpen om werknemers extra opvallend te maken, wat cruciaal is voor hun veiligheid in verschillende werkomgevingen. Deze overalls zijn gemaakt van heldere, opvallende kleuren zoals geel of oranje en reflecterende elementen. De werkoveralls draag je voornamelijk in de bouw, wegenbouw en andere industrieën waar zichtbaarheid essentieel is om ongelukken te voorkomen.

Overalls met kniezakken

Amerikaanse overalls met kniezakken zijn een praktisch kledingstuk. Ze combineren de kenmerken van een klassieke overall met extra zakken op de knieën. Dit ontwerp biedt gemak voor mensen die vaak knielen tijdens hun werk. Het stevige materiaal beschermt de knieën en biedt ruimte voor kniebeschermers. Deze overalls zijn populair in sectoren als bouw, tuinieren en bij klussers. Ze zorgen voor comfort en functionaliteit, essentieel voor fysiek werk.

Multinorm overalls

Amerikaanse multinorm overalls zijn geavanceerde beschermende werkkleding. Ze voldoen aan meerdere veiligheidsnormen, wat ze ideaal maakt voor diverse risicovolle werkomgevingen. Deze overalls beschermen tegen hitte, vlammen, elektrische vonken en chemische spatten. Ze zijn vaak gemaakt van duurzame, brandvertragende stoffen. Ze zijn essentieel voor werknemers in de industrie, bouw en andere gevaarlijke beroepen, waar veiligheid voorop staat.

Wat is het verschil tussen een normale overall en een Amerikaanse overall?

Het verschil tussen een normale overall en een Amerikaanse overall zit vooral in het ontwerp en draagcomfort. Een normale overall bedekt het hele lichaam, inclusief de armen. Deze overalls hebben een ritssluiting aan de voorzijde. Een Amerikaanse overall daarentegen heeft geen mouwen en sluit je met twee bretels over de schouders. Dit ontwerp biedt meer bewegingsvrijheid en is vooral handig in warmer weer of bij lichamelijk zwaar werk.

Wat is een goed merk Amerikaanse overall?

Havep is een toonaangevend merk voor Amerikaanse overalls, gekenmerkt door sterk materiaal dat lang meegaat, zelfs in zware werkomstandigheden. Ze bieden een goede pasvorm met verstelbare schouderbanden, wat zorgt voor bewegingsvrijheid en gemak bij langdurig dragen. Daarnaast blinkt Havep uit in overalls met praktische functies: voldoende zakken, kniezakken voor extra bescherming, reflecterende elementen. Havep overalls zijn niet alleen praktisch, maar verhogen ook de veiligheid op de werkvloer.