Waterdichte werkschoenen

Met waterdichte werkschoenen zijn je voeten niet alleen goed beschermd, maar ook comfortabel droog. Met onze robuuste werkschoenen kan je nog jarenlang vooruit. Tijdens de natste dagen heb je lekker warme voeten, die droog zijn en kunnen ademen. We bieden werkschoenen aan die voldoen aan diverse normen voor zowel dames, heren en uniseksmodellen. Wist je dat we ons complete assortiment waterdichte werkschoenen gratis naar jou verzenden?

  • Waterdicht, maar toch ademend
  • Altijd gratis verzonden
  • Dames, heren & uniseks

Producten 1-12 van 76

Elten Werkschoen TERENCE XXG PRO BOA GTX BLACK MID ESD S3 HI CI
Incl. BTW € 186,75 € 154,34
Elten Werklaarzen CRAIG GTX ESD F2A
Incl. BTW € 287,96 € 237,98
Elten Werklaarzen COLIN GTX BOA ESD F2A
Incl. BTW € 262,95 € 217,31
Elten Werklaarzen CURT GTX ESD F2A
Incl. BTW € 240,95 € 199,13
Elten Werklaarzen CRUZ GTX ESD F2A
Incl. BTW € 214,94 € 177,64
Elten Werklaarzen FIRE PROOF GTX F2A
Incl. BTW € 258,95 € 214,01
Elten Werklaarzen EURO PROOF GTX F2A
Incl. BTW € 208,95 € 172,69
Elten Werkschoen TIMOTHY XXT GTX Mid ESD S2
Incl. BTW € 139,95 € 115,66
Elten Werkschoen MADDOX GTX W black-red Mid ESD S3 CI
Incl. BTW € 143,95 € 118,97
Elten Werkschoen NELSON XXG GTX black Mid ESD S3 HI CI
Incl. BTW € 162,95 € 134,67
Elten Werkschoen TERENCE XXG PRO GTX black Mid ESD S3 HI CI
Incl. BTW € 172,95 € 142,93
Elten Werkschoen THELON XXG GTX brown Mid ESD S3 HI CI
Incl. BTW € 166,96 € 137,98

Wat is het verschil tussen waterafstotende en waterdichte werkschoenen?

Waterafstotende schoenen

Waterafstotende en waterdichte werkschoenen lijken op elkaar maar hebben wezenlijke verschillen. Waterafstotende schoenen zijn behandeld met een speciale coating die lichte regen en vocht afweert. Ze zijn ideaal voor omgevingen waar je te maken hebt met tijdelijke, lichte vochtigheid.

Waterdichte schoenen

Waterdichte schoenen daarentegen bieden een complete barrière tegen water en zijn ontworpen voor continue blootstelling aan natte en modderige omstandigheden. Deze schoenen zijn vaak gemaakt van materialen zoals Gore-Tex en zijn geschikt voor beroepen in zwaar weer of natte werkplekken.  

Normering

Voor waterdichte werkschoenen is de Europese norm EN ISO 20345 van toepassing. Deze norm kent verschillende categorieën, variërend van S1 tot S5, waarbij waterbestendigheid is aangegeven met de aanduiding 'WR' (Water Resistance). Schoenen die voldoen aan deze WR-classificatie moeten waterdicht zijn voor een bepaalde periode onder gespecificeerde testomstandigheden.  

Beroepen en verplichting

Waterdichte werkschoenen zijn essentieel in beroepen waar medewerkers worden blootgesteld aan natte of modderige omstandigheden.

  • Denk hierbij aan de visserij, landbouw en bosbouw waar het terrein vaak onvoorspelbaar is.
  • In de bouw en civiele techniek zijn ze eveneens belangrijk, vooral tijdens werkzaamheden in de buitenlucht met wisselende weersomstandigheden.
  • In de olie- en gasindustrie bieden waterdichte schoenen bescherming tegen mogelijke chemische morsingen.
  • Tot slot zijn ze in sommige medische omgevingen verplicht om steriliteit te waarborgen.

Lichte waterdichte werkschoenen

Mocht je op zoek zijn naar waterdichte werkschoenen die lichtgewicht zijn, maak dan gebruik van de zij-navigatie en filter de collectie op alle sneakers. Het voordeel van werksneakers is dat ze waterdicht zijn, maar tegelijkertijd licht van gewicht. Om deze reden zitten ze comfortabel en zijn ze geschikt voor lange werkdagen, waar je veel stappen moet zetten. Bijkomend voordeel is dat ze stijlvol zijn ontworpen en niet de klassieke, lompe look hebben. 

5 voordelen van waterdichte veiligheidsschoenen

1.      Bescherming tegen vocht

Waterdichte schoenen houden je voeten droog, waardoor het risico op schimmelinfecties en blaren vermindert.

2.      Verbeterde veiligheid

Veiligheidsschoenen hebben meer grip, wat uitglijden en ongelukken op natte oppervlakken vermindert.

3.      Verhoogd comfort

Droge voeten zorgen voor meer comfort tijdens een lange werkdag, wat je algehele welzijn en werkprestaties verbetert.

4.      Langere levensduur

Waterdichte materialen zijn vaak duurzamer en slijten minder snel, wat leidt tot een langere levensduur van de schoen.

5.      Veelzijdigheid

Waterdichte schoenen zijn niet alleen nuttig in natte omstandigheden, maar ook in omgevingen waar je in contact kunt komen met andere vloeistoffen zoals olie of chemicaliën.

 

Welke werkschoenen zijn waterdicht?

Werkschoenen die specifiek zijn ontworpen voor waterdichte prestaties dragen vaak de S3-normering. Deze schoenen hebben een waterbestendige schacht en zijn vaak gemaakt van leer of hoogwaardige synthetische materialen. Ze zijn uitgerust met een waterdicht membraan (zoals Gore-Tex) om vocht buiten te houden. Daarnaast kunnen ze extra functies hebben zoals antislipzolen en beschermende neuzen van staal of composiet. Kijk altijd naar de specificaties en kies een betrouwbare leverancier om zeker te zijn van de waterdichte eigenschappen.

Wat zijn de beste werkschoenen?

Zolang je werkschoenen uitzoekt die aan de gestelde normen van jouw vakgebied voldoen, komt het kiezen van de beste werkschoenen neer op smaak. Wij zetten onze top 3 voor jou op een rij:

  1. Elten Werkschoen BENTE XXE GTX green Mid ESD S3

Een superstijlvolle werkschoen in de kleur groen. Voorzien van de S3 norm: ESD inlegzool, stalen neus. Een middelhoog model voor extra ondersteuning van je enkels. Het merk Elten staat bekend om haar stijlvolle selectie werkschoenen.

  1. Lowa Werkschoen SEEKER Work LX Pro GTX S3 CI

Eveneens een hoge werkschoen, gemaakt van runderleer. Een strakke werkschoen die onder iedere outfit past, vanwege zijn basic look. De werkschoen is natuurlijk waterdicht, maar ook voorzien van een stalen neus en een metaalvrije tussenzool.

  1. Lowa Werkschoen LARROX Work GTX black-blue Lo S3 CI

De Larrox werkschoenen van Lowa zijn een lage variant, waarmee je flexibel je werkzaamheden uit kunt voeren. Het voordeel van een lage werkschoen is dat je gemakkelijker kunt knielen. Moet je veel knielen of hurken voor je werk, dan is dit onze aanbeveling binnen ons assortiment. Ook deze werkschoen is voorzien van de S3-norm.

Hoe oud mogen werkschoenen zijn?

De levensduur van werkschoenen varieert, maar er zijn geen strikte regels voor hoe oud ze mogen zijn. Belangrijk is de staat van de schoenen: check regelmatig op slijtage, beschadigingen en of ze nog voldoen aan veiligheidsnormen. Sommige experts raden aan om werkschoenen na een jaar intensief gebruik te vervangen, of eerder als ze tekenen van slijtage vertonen. In minder veeleisende omstandigheden kunnen ze langer meegaan. Blijf alert op de conditie van je schoenen om je veiligheid te waarborgen.