Brandvertragende broeken

Werk jij in een omgeving waar het risico op brandgevaar groot is? Dan zijn de brandvertragende werkbroeken van Werkkleding.nl geschikt voor jou. Onze broeken zijn zo gemaakt dat deze bestand zijn tegen vonken en hitte. De broeken zijn comfortabel en makkelijk in gebruik. Bekijk alle brandvertragende broeken hieronder.

Producten 1-12 van 49

Ballyclare Werkbroek Florian Hi-vis
Incl. BTW € 103,43 € 85,48
Mascot Winterbroek 13892-217
Incl. BTW € 559,75 € 462,60
Mascot Broek met kniezakken 13879-216
Incl. BTW € 264,32 € 218,45
Mascot Broek met kniezakken 13679-216
Incl. BTW € 193,06 € 159,55
Fristads Flame Lasbroek 2656 WEL
Incl. BTW € 246,01 € 203,31
Fristads Flame Werkbroek Dames 2730 FLAM
Incl. BTW € 134,49 € 111,15
Fristads Flamestat Broek 2148 ATHS
Incl. BTW € 191,12 € 157,95
Fristads Flamestat Broek 2165 MFA
Incl. BTW € 277,59 € 229,41
Fristads Flamestat Broek 2144 ATHS
Incl. BTW € 243,39 € 201,15
Fristads Flame Lasbroek 2031 FLAM
Incl. BTW € 118,59 € 98,01
Tricorp Werkbroek Multinorm 503005
Incl. BTW € 98,43 € 81,35
Snickers Wollen broek 9469
Incl. BTW € 147,08 € 121,55

Waarom brandvertragende werkbroeken?

In sommige werkomgevingen is het dragen van een werkbroek met normeringen verplicht. Voor bijvoorbeeld mensen die met gevaarlijk of brandbrare stoffen werken is een beschermende werkbroek aan te raden en dus ook verplicht. De brandvertragende werkbroek moet aan verschillende eisen voldoen voordat je veilig aan je werkzaamheden kunt beginnen. De broek moet verschillende tests doorstaan om gecertificeerd te worden met de normering en hij moet daarnaast ook comfortabel zitten. De werkbroeken krijgen op een dag veel te verduren en hij moet hiertegen bestand zijn.

Verschillende normeringen

Een brandvertragende werkbroek voldoet altijd aan de EN ISO 11612, de normering die de eisen vastlegt voor kleding die de drager beschermt tegen kort contact met hitte en vlammen. De kleding kan worden gedragen in uiteenlopende werkomgevingen. Naast de EN ISO 11612 bestaat de IEC 61482, die de drager beschermt tegen thermische gevaren van een elektrische vlamboog. Tijdens een vlamboog explosie wordt het doek blootgesteld aan vlammen, heet metaal en straling. Het doek moet de drager dan beschermen tegen tweedegraads brandwonden. Omdat het belangrijk is om zeker te weten dat de kleding voldoende beschermd, wordt de veiligheidskleding jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijk testinstituut. De kleding kan gedragen worden door elektriciens en werknemers die werken aan niet-boogveilige verdeelinstallaties of elektrische schakelborden of bij werkzaamheden aan hoogspanningsapparatuur. Bekijk alle informatie over de normeringen bij onze normeringen en certificeringen

Lasbroeken

Voor las- en verwante werkzaamheden bestaat ook een speciale normering. Het gaat hierbij om normale kleding die de hele dag gedragen kan worden. De kleding biedt bescherming tegen kleine spatten gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De kleding die aan deze normering voldoet is niet voldoende beschermend voor speciale laswerkzaamheden.

Functionele werkbroeken

Een werkbroek moet functioneel zijn, ook een brandvertragende werkbroek. Iemand in de bouw of een schilder heeft voldoende opbergruimte in een werkbroek nodig. Goede zakken zijn daarom een must. Mocht je niet voldoende ruimte in je werkbroek hebben, dan kun je altijd extra gereedschapszakken aanschaffen, deze bieden je alle extra faciliteiten die je nodig hebt.

Naast comfort en ruimte is het ook handig als een werkbroek voldoende opvalt. Medeweggebruikers, collega’s en voorbijganger kunnen je op deze manier herkennen. Dit zorgt voor veiligheid. Een reflecterende werkbroek is een goed voorbeeld van een opvallende broek. De broeken hebben verschillende reflecterende strepen en zijn gemaakt van fluorescerend materiaal. Neem ook zeker een kijkje in ons assortiment van hoge zichtbaarheidskleding. Tip; bij de productspecificaties kun je precies zien welke normeringen het kledingstuk heeft. Zo kun je gaan voor een multinorm broek die brandvertragend en goed zichtbaar is.

Brandvertragende kleding laten bedrukken

Heb je de perfecte broek gevonden en wil je deze laten bedrukken met het bedrijfslogo of andere informatie, dan kan! Bij Werkkleding.nl hebben we een in-huis bedrukservice. Je hoeft alleen je wensen door te geven en wij regelen de rest. Houdt er rekening mee dat de levertijden van het bedrukken iets langer duurt dan normaal. Voor de exacte informatie kun je een kijkje nemen bij onze bedruk -en borduurservice of kun je contact opnemen. Wij weten door onze jarenlange ervaring precies wat wel en niet kan en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

Brandvertragende broeken online bestellen

Bij Werkkleding.nl kun je brandvertragende werkkleding gemakkelijk online bestellen. De kleding in ons assortiment is van betrouwbare leveranciers, dus je kunt ervan uitgaan dat je veilige en functionele kleding aanschaft. Heb je de perfecte broek gevonden, wacht dan niet en bestel hem direct! Weet je niet zeker welke maat je nodig hebt? Bekijk dit onze maattabellen, zorg ervoor dat je je lichaam op de juiste manier opmeet en vindt de maat die bij je past. Ben je benieuwd naar wanneer je je kleding kunt verwachten, kijk dan bij onze levertijd en bezorging. Hier staan de levertijden van al onze merken voor jou op een rijtje. Voor overige vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder.