Werkschoenen

Voor stevige, beschermende en toch stijlvolle schoenen moet je bij Werkkleding.nl zijn. Welke eisen jij ook aan jouw werkschoenen stelt, wij hebben een groot assortiment aan werkschoenen van topmerken als Elten en Emma.

Producten 1-12 van 591

Emma Safety Footwear Werkschoenen Clyde D
Incl. BTW € 131,62 € 108,78
Emma Safety Footwear Werkschoenen Clay D
Incl. BTW € 124,61 € 102,98
Elten Werkschoen MADDOX black-red Mid ESD S3
Incl. BTW € 112,95 € 93,35
Elten Werkschoen MADDOX black-red Low ESD S3
Incl. BTW € 107,94 € 89,21
Elten Werkschoen SANDER ESD S3
Incl. BTW € 108,95 € 90,04
Elten Werkschoen SENEX ESD S3
Incl. BTW € 104,96 € 86,74
Elten Werkschoen VINTAGE Mid ESD S3
Incl. BTW € 108,95 € 90,04
Elten Werkschoen VINTAGE Pirate Mid ESD S3
Incl. BTW € 112,95 € 93,35
Jori Werkschoen BASIC Mid S3
Incl. BTW € 38,95 € 32,19
Jori Werkschoen BASIC Low S3
Incl. BTW € 37,95 € 31,36
Lowa Werkschoen RENEGADE Work GTX black Mid S3 CI
Incl. BTW € 177,95 € 147,07
Elten Werkschoen LAURENZO Rubber Mid ESD S3
Incl. BTW € 92,95 € 76,82

Waarom werkschoenen?

Werkschoenen bieden bescherming en comfort op jouw werkplek. Werk in de bouw en industrie gaat niet zonder risico’s en het is daarom raadzaam - en in sommige gevallen zelfs verplicht - om veiligheidsschoenen te dragen.

In bedrijven waar met zware of scherpe materialen wordt gewerkt, of met chemische stoffen, is het slim om in goede werkschoenen te investeren. Bij Werkkleding.nl vind je werkschoenen van verschillende merken. De schoenen hebben elk hun eigen normeringen. Bekijk goed tegen welke risico’s jij op de werkvloer aanloopt en kies jouw werkschoenen hierop uit.

Genormeerde veiligheidsschoenen

Net als werkkleding, kunnen veiligheidsschoenen ook normeringen hebben. Deze normeringen geven aan tegen welke risico’s de schoen beschermt. Omdat niet ieder beroep dezelfde risico’s met zich meebrengt, zijn er verschillende schoenen met verschillende normeringen.

De schoen kan uitgerust zijn met stalen neuzen om te beschermen tegen vallende voorwerpen. Niet alleen vallende voorwerpen vormen een potentieel probleem, ook chemicaliën of scherpe materialen op de vloer kunnen schade aanrichten. In deze gevallen ga je voor een andere werkschoen. Bekijk alle informatie over de verschillende normeringen van veiligheidsschoenen.

Als de werkschoenen aan bepaalde eisen voldoet krijgt deze volgens de EN-ISO 20345 een classificering S, voor safety. Als je de veiligheidsschoen met de S-normering geclassificeerd is, kun je ervanuit gaan dat deze in ieder geval een beschermende neus heeft, staal of kunststof. De neus moet minimaal beschermen tegen vallende voorwerpen met een impact tot 200 joule, wat inhoudt dat de schoen beschermt tegen vallende voorwerpen van een gewicht van 20 kilo of minder. Deze schoenen krijgen de S1-normering. De S2 genormeerde schoenen hebben dezelfde veiligheidseisen als de S1, plus de extra bescherming tegen water; waterdichtheid. S3 veiligheidsschoenen voldoen aan alle eisen van de S2-schoen, met als toevoeging een extra beschermende tussenzool.

Beschermende werklaarzen

Naast werkschoenen zijn er ook verschillende werklaarzen. Werklaarzen voldoen aan de S3 of S5-normering. Deze komen overeen met de S3-normering en S5-normering van de werkschoenen. Werklaarzen kunnen gemaakt zijn van leer of kunststof, beide zijn geschikt voor werk in zware omstandigheden. Kunststof laarzen hebben het voordeel dat het risico dat vloeibare chemicaliën de schoen binnendringen kleiner is, daarentegen zijn kunststof laarzen slechter geïsoleerd tegen kou, waardoor de schoen erg warm kan zijn.

Beschermende sneakers

Bij veilig werken horen natuurlijk beschermende schoenen, maar deze kunnen ook modieus zijn. Verschillende merken bieden jou mooie en comfortabele veiligheidssneakers. De sneakers zijn veilig, comfortabel en casual. Je kunt dag in, dag uit op de schoenen lopen, wat maakt dat je met nog meer plezier naar je werk zult gaan. De meeste sneakers in ons assortiment zijn voorzien van de S3-normering wat betekent dat de schoenen je alle bescherming bieden die jij nodig hebt.

Hoge of lage werkschoenen

In ons assortiment vind je hoge en lage veiligheidsschoenen. Voor welke schoen je gaat is maar net wat jij fijn vindt. Hoge en lage schoenen hebben verschillende eigenschappen. Hoge schoenen beschermen de enkel in bepaalde mate. De schoenen geven meer stabiliteit en kunnen prettig zijn als je met transportmaterialen, zoals pompwagens, werkt. De schoenen zijn vaak minder flexibel, voor werkzaamheden waarbij veel geknield moet worden worden vaker lage veiligheidsschoenen gekozen.

Veilig en comfortabel

Naast dat veiligheid bij Werkkleding.nl altijd op één staat, is het ook belangrijk dat de schoenen comfortabel zitten. Dit verhoogt het werkcomfort, waardoor je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Nog een aanrader zijn de lichtgewicht schoenen. Ze zijn erg comfortabel en zijn nog lichter dan de reguliere werkschoen. De schoenen bewegen goed mee met jouw voet. De lichtgewicht schoenen zijn te verkrijgen met stalen neuzen of kunststof neuzen. Het voordeel met de kunststof schoen is dat deze goed meebeweegt en minimaal reageert op de omgevingstemperatuur.

Een andere eigenschap die veiligheidsschoenen kunnen hebben zijn metaalvrije werkschoenen. Vooral in de beveiligingsbranche zijn deze schoenen populair. Werknemers willen niet dat ze bij elk beveiligingspoortje hun schoenen uit hoeven te trekken. Metaalvrije veiligheidsschoenen hebben een beschermende neus die niet van metaal gemaakt is, maar bijvoorbeeld van kunststof.

Naast de werkschoenen hebben wij bij Werkkleding.nl ook wandelschoenen van het merk Lowa. Deze schoenen zijn ontzettend comfortabel en je kunt er grote afstanden mee afleggen. De meeste schoenen van Lowa zijn genormeerd met de S1, S2 of S3, wat ze ook geschikt maakt als werkschoen.

Welke werkschoen past bij mij?

Werk jij op een plek waar vallende materialen een risico’s vormen? Dan raden wij je aan om werkschoenen met een verstevigde neus -en of zool te kopen. Je kunt hierbij kiezen uit een schoen met stalen neuzen, of verstevigde kunststof neuzen.

Kunststof schoenen zien er vaker wat grover uit, omdat voor dezelfde mate van bescherming meer materiaal nodig is dan bij stalen neuzen. Daarentegen zijn de schoenen een prima keuze voor bescherming van jouw voeten. Een voordeel van kunststof veiligheidsschoenen is dat je daarmee minder last hebt van de omgevingstemperatuur. Je zult dus nooit hele koude voeten hebben.

Wordt in jouw werkomgeving met chemicaliën en gevaarlijke vloeistoffen gewerkt, dan is het verstandig om werkschoenen met een S2-normering of hoger aan te schaffen. Deze werkschoenen zijn voorzien van van een verstevigde zool, wat maakt dat scherpe voorwerpen hier niet doorheen kunnen prikken of snijden. Voor extra bescherming kan een tussenzool hier nog extra bescherming in bieden.

Werkschoenen online kopen

Ben je op zoek naar een plek om werkschoenen online te bestellen? Dan ben je bij Werkkleding.nl aan het juiste adres. Bij ons vind je een ruim aanbod aan verschillende werkschoenen en werklaarzen.

Zijn de schoenen niet wat je ervan verwacht had? Dan kun je de je bestelling gemakkelijk binnen 14 dagen bij ons retourneren. Wij gaan er dan zo snel mogelijk voor je mee aan de slag.

Heb je nog vragen over de werkschoenen of welke werkschoen het best bij jou past? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.