Lichte werkschoenen

Met lichte werkschoenen weet je zeker dat je de gehele werkdag pijnvrij en comfortabel doorbrengt. Je loopt er zo meerdere kilometers mee weg, zonder dat het gewicht drukkend op je voeten. Onze selectie lichtgewicht werkschoenen bestaat enkel uit werkschoenen tot een gewicht van 500 gram. Ondanks het lichte gewicht, bevatten de schoenen de bekende normeringen, zodat je aan de veiligheidseisen van jouw werk voldoet.

  • Uniseks, dames- & herenmodellen
  • Met veters, klittenband of BOA-sluiting
  • Vanaf €70 gratis in huis

Producten 1-12 van 224

Bata Werkschoen Score XW S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 140,01 € 115,71
Bata Werkschoen Score W S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 140,01 € 115,71
Bata Werkschoen Radar W S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 118,91 € 98,27
Bata Werkschoen Summ Five S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 152,27 € 125,84
Bata Werkschoen Rotterdam S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 79,41 € 65,63
Bata Werkschoen Summ Four S1P voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 108,40 € 89,59
Bata Werkschoen Energy S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 117,38 € 97,01
Bata Werkschoen Dense S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 64,12 € 52,99
Bata Werkschoen Antwerp S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 77,10 € 63,72
Bata Werkschoen Up S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 119,05 € 98,39
Bata Werkschoen Brisk S3 voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 67,35 € 55,66
Bata Werkschoen Longreach ZIP S3
Incl. BTW € 160,80 € 132,89

Het ontstaan van de lichte werkschoen

Moderne veiligheidsschoenen moeten aan strenge eisen voldoen, zoals een verstevigde neus, ondoordringbare zool en antislipprofiel. Vroeger werden deze schoenen zwaar door het gebruik van stalen neuzen en zolen. Dit maakte ze oncomfortabel, vooral in extreme temperaturen. Gelukkig zijn er nu lichtere alternatieven, zoals aluminium en composiet, die de schoenen draagbaarder maken.

Composiet

Composiet, bijvoorbeeld, is veel lichter dan staal, veert terug naar zijn oorspronkelijke vorm na impact en geleidt geen warmte of kou, waardoor het comfort verbetert. Over het algemeen beschouwen we schoenen onder 500 gram of metaalvrij als "lichte werkschoenen."

Kunststof

Het gebruik van kunststof in werkschoenen biedt meerdere voordelen. Naast verbeterd draagcomfort reageert kunststof nauwelijks op omgevingstemperatuur, waardoor koude voeten minder vaak voorkomen.

Kevlar, een van de gebruikte materialen, biedt comfort dankzij goede temperatuurregulatie en flexibiliteit. Bovendien gaan kunststof schoenen vaak langer mee dan metalen schoenen, omdat ze niet kunnen roesten. In beroepen met veiligheidspoortjes zijn kunststof werkschoenen een handige keuze, omdat ze de poortjes niet activeren. Dus zowel qua comfort als praktisch nut zijn kunststof werkschoenen ideaal.

Dames lichte werkschoenen

Lichte werkschoenen voor dames bieden comfort, mobiliteit en bescherming. Ze verminderen vermoeidheid, zijn flexibel en ideaal voor beroepen waarin je veel moet lopen of staan. Ondanks hun lichtheid voldoen ze aan veiligheidsnormen en bieden ze bescherming tegen risico's zoals vallende voorwerpen en uitglijden. Bovendien zijn moderne lichte werkschoenen stijlvol en passen ze goed bij diverse werkomgevingen. Ontdek ons volledige assortiment dames werkschoenen.

Heren lichte werkschoenen

Het voordeel van lichte heren werkschoenen is dat ze comfortabel en flexibel zijn, waardoor ze ideaal zijn voor beroepen waar mobiliteit belangrijk is. Lichte werkschoenen bieden ook bescherming tegen gevaren op de werkvloer. Moderne werkschoenen hebben een mooie pasvorm en draag je met zowel zakelijke als casual kleding: geschikt voor ieder moment van de dag!

Beroepen

Kantoorpersoneel

Lichtgewicht werkschoenen zijn ideaal voor kantoorpersoneel vanwege hun comfort, mobiliteit en professionele uitstraling. Ze voorkomen vermoeide voeten, bieden bewegingsvrijheid voor dagelijkse taken en passen goed bij formele kleding. Deze schoenen bieden ook basisveiligheid, zoals slipweerstand, en hebben een moderne, stijlvolle uitstraling. Voor kantooromgevingen waar langdurig comfort en een nette presentatie essentieel zijn, zijn lichtgewicht werkschoenen een uitstekende keuze.

Logistiek en magazijnpersoneel

Lichtgewicht werkschoenen bieden logistiek en magazijnpersoneel voordelen zoals comfort tijdens langdurig staan en lopen en behoud van wendbaarheid. Ze zijn ideaal voor beroepen waar mobiliteit belangrijk is en waar de risico's beperkt zijn. Deze schoenen helpen medewerkers om productiever te zijn en comfortabeler te werken, zonder de belemmering van zware schoenen. De werkschoenen verbeteren het welzijn en de efficiëntie van logistiek en magazijnpersoneel in dynamische werkomgevingen.

Retailpersoneel

Lichtgewicht werkschoenen bieden retailpersoneel voordelen zoals comfort tijdens langdurig staan en bewegen in winkelomgevingen. Deze schoenen bieden ook mobiliteit en ondersteuning, waardoor medewerkers zich gemakkelijk door de winkel kunnen bewegen. Bovendien hebben lichtgewicht werkschoenen vaak een professionele uitstraling, wat perfect is voor de detailhandel waar klantinteractie en presentatie belangrijk zijn.

Lichte industrie

Lichtgewicht werkschoenen bieden voordelen voor lichte industriële beroepen doordat ze comfortabel en flexibel zijn. Ze verminderen vermoeidheid tijdens langdurig staan en lopen, wat essentieel is voor de productiviteit. De mobiliteit die ze bieden, maakt het buigen, knielen en bewegen gemakkelijker, wat belangrijk is in lichte assemblage- en inspectiewerkzaamheden. Hoewel ze licht zijn, voldoen ze nog steeds aan basisveiligheidsnormen, waardoor ze geschikt zijn voor omgevingen waar de risico's niet extreem zijn.

Beveiliging en bewaking

Lichtgewicht werkschoenen bieden voordelen voor beveiligings- en bewakingspersoneel door comfort en mobiliteit te combineren. Ze verminderen vermoeidheid tijdens langdurig lopen en helpen personeel alert en wendbaar te blijven. De schoenen bieden de nodige ondersteuning zonder beperkingen, waardoor het gemakkelijker wordt om te reageren op situaties. Lichtgewicht werkschoenen behouden een professionele uitstraling, wat cruciaal is voor beveiligingsprofessionals. Over het algemeen helpen ze bij het handhaven van veiligheid en efficiëntie in veeleisende bewakingsomgevingen.

Gezondheidszorg

Lichtgewicht werkschoenen bieden voordelen in de gezondheidszorg, waar comfort en mobiliteit van vitaal belang zijn. Ze verminderen vermoeidheid tijdens lange diensten, waardoor medewerkers beter kunnen zorgen voor patiënten. Deze schoenen bieden flexibiliteit en ondersteuning voor veelvuldig lopen en staan, wat in de gezondheidszorg vaak voorkomt. Lichtgewicht werkschoenen behouden een professionele uitstraling en voldoen aan hygiënische normen.

6 voordelen van lichtgewicht werkschoenen

Lichte werkschoenen bieden verschillende voordelen en zijn geschikt voor diverse beroepen en activiteiten. Hier zijn enkele toepassingen waarvoor lichte werkschoenen ideaal zijn:

1.      Dagelijks gebruik op de werkvloer

Lichte werkschoenen zijn geschikt voor dagelijks gebruik in diverse werkomgevingen, waaronder kantoren, magazijnen, en lichte industrie.

2.      Comfort

Ze bieden comfort tijdens langdurig dragen, waardoor vermoeidheid van de voeten wordt verminderd, wat essentieel is voor mensen die lange uren staand of lopend doorbrengen.

3.      Flexibiliteit

Lichte werkschoenen zijn flexibel en bieden bewegingsvrijheid, wat handig is voor beroepen waarin buigen, knielen of hurken vaak voorkomt.

4.      Gewichtsbesparing

Ze verminderen het totale gewicht van de schoen, wat het gemakkelijker maakt om te bewegen en minder belastend is voor de drager.

5.      Veiligheid

Hoewel ze lichter zijn, voldoen lichte werkschoenen nog steeds aan veiligheidsnormen en kunnen ze bescherming bieden tegen bepaalde risico's, zoals vallende voorwerpen of uitglijden.

6.      Nette schoenen

Lichte werkschoenen met een nette uitstraling zijn geschikt voor beroepen waarin formele kleding vereist is, zoals in kantooromgevingen. Kijk ook eens bij ons complete aanbod aan nette werkschoenen.

Beste werkschoenen voor pijnlijke voeten

De beste werkschoenen voor pijnlijke voeten moeten beschikken over:

  • Goede demping in de binnenzool om schokken te absorberen.
  • Ze moeten ook orthopedische inlegzolen kunnen accommoderen voor gepersonaliseerde ondersteuning.
  • Een brede pasvorm vermindert drukpunten, terwijl lichtgewicht ontwerp de voeten minder belast.
  • Ademende materialen minimaliseren zweet en wrijving, terwijl verstelbare sluitingen voor een aanpasbare pasvorm zorgen.
  • Voor extra veiligheid op gladde oppervlakken zijn antislipzolen nuttig.
  • Het raadplegen van een podoloog of orthopedisch specialist kan waardevol zijn voor persoonlijk advies gebaseerd op individuele voetproblemen.