Lichte werkschoenen

Lichte werkschoenen zijn ideaal als je op een werkdag veel meters aflegt. Je voeten en benen raken met lichte werkschoenen minder snel vermoeid. Bekijk hieronder het gehele assortiment van Werkkleding.nl.

Producten 1-12 van 210

Emma Werkschoenen Crossforce X High XD
Incl. BTW € 143,69 € 118,75
Emma Werkschoenen Crossforce X High D
Incl. BTW € 143,69 € 118,75
Emma Werkschoenen Crossforce Fly High XD
Incl. BTW € 129,89 € 107,35
Emma Werkschoenen Crossforce Fly High D
Incl. BTW € 129,89 € 107,35
Emma Werkschoenen Crossforce X Low XD
Incl. BTW € 135,64 € 112,10
Emma Werkschoenen Crossforce X Low D
Incl. BTW € 135,64 € 112,10
Emma Werkschoenen Crossforce Fly Low XD
Incl. BTW € 121,85 € 100,70
Emma Werkschoenen Crossforce Fly Low D
Incl. BTW € 121,85 € 100,70
Elten Werkschoen BRICE XXTM white Low ESD S3
Incl. BTW € 101,95 € 84,26
Elten Werkschoen BRICE Air XXTM white Low ESD S1P
Incl. BTW € 100,95 € 83,43
Elten Werkschoen LANA black-red Low ESD O1
Incl. BTW € 106,95 € 88,39
Elten Werkschoen LINA white ESD OB
Incl. BTW € 63,95 € 52,85

Lichtgewicht

Veiligheidsschoenen dienen te voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, bijvoorbeeld een verstevigde neus, ondoordringbare zool en een antislipprofiel. Voorheen betekende dit dat veiligheidsschoenen werden voorzien van zware, stalen neuzen en zolen. Er werd veel materiaal gebruikt om de schoenen te verstevigen. De schoenen werden hierdoor erg zwaar. Bovendien buigt staal niet echt gemakkelijk mee en reageert het materiaal snel op de omgevingstemperatuur. Je kan dus last hebben van hele warme of hele koude voeten.

Tegenwoordig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar die ervoor zorgen dat de schoen niet te zwaar aan de voet aanvoelt. De zware materialen worden bijvoorbeeld vervangen door aluminium of composiet. De lichte werkschoenen zijn een feestje om op te werken.

Composiet is een materiaal dat de helft lichter is dan de traditionele, stalen veiligheidsneus. Het materiaal is elastisch en veert terug naar de oorspronkelijke vorm wanneer zware materialen op de schoen vallen. Nog een voordeel aan dit materiaal is dat het geen warmte of koude geleid, wat het draagcomfort van de schoen aanzienlijk verhoogt.

Het is lastig om een “lichte werkschoen” te definiëren, omdat dit voor iedereen anders is. Onder lichte werkschoen scharen wij de schoenen met een gewicht van 500 gram of minder of metaalvrije werkschoenen.

Lichtgewicht werkschoenen en veiligheidsnormeringen

Het verwerken van kunststof in de werkschoenen doet dus veel goed voor het draagcomfort, maar dat is niet het enige waar kunststof goed voor is. Kunststof reageert niet of nauwelijks op omgevingstemperatuur en dat betekent dat je minder snel last hebt van koude voeten. Een van de materialen waarvan werkschoenen gemaakt worden is kevlar. Een schoen met een tussenzool van kevlar wordt door de goede temperatuurregeling en de flexibiliteit als comfortabel ervaren. Kunststof schoenen gaan vaak ook nog eens langer mee dan de metalen schoen, omdat kunststof niet kan roesten.

In beroepen waarbij je een aantal keer per dag door veiligheidspoortjes moet lopen zijn kunststof schoenen een ideale oplossing. De poortjes zullen niet afgaan wanneer de werkschoenen uit kunststof bestaan. Dus niet alleen als het op draagcomfort aankomt, ook in praktisch opzicht zijn kunststof werkschoenen ideaal.

Lichtgewicht werkschoenen online bestellen

Heb je dit gelezen en denk je; een lichtgewicht werkschoen is wat voor mij. Dan kun je deze direct bestellen bij Werkkleding.nl. Wij hebben een breed assortiment aan lichtgewicht werkschoenen en daarom zal er voor iedereen wat tussen zitten. Wanneer jouw bestelling bij ons binnen is, zorgen wij dat deze zo snel mogelijk bij jou op de stoep ligt. Ben je benieuwd naar hoe lang het ongeveer duurt voordat je je bestelling kunt verwachten? Neem dan een kijkje bij onze levertijd en bezorging. Hier hebben we de levertijden van als onze merken voor jou op een rijtje gezet. Mocht het langer duren dan verwacht, dan houden wij jou hiervan op de hoogte.Heb je overige vragen of wil je advies over een van onze artikelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.