Thermobroeken

Een thermobroek is onmisbaar tijdens het werk in lage temperaturen. Of je nou in de winter buiten aan het werk bent of in een koel -of vriescel, goede thermokleding beschermt je tegen de koude temperaturen. Neem vooral een kijkje in ons assortiment als jij er altijd lekker warm bij wilt zitten!

12 producten

Fristads Ondergoedset 7416 UE
Incl. BTW € 51,95 € 42,93
Snickers Shirt en ondergoedset 9445
Incl. BTW € 80,95 € 66,90
Snickers Shirt en ondergoedset 9444
Incl. BTW € 92,95 € 76,82
Fristads Polartec Lange Onderbroek 2078 PT
Incl. BTW € 83,95 € 69,38
Fristads Lange Onderbroek 788 OF
Incl. BTW € 39,95 € 33,02
Fristads Lange Onderbroek Van Merinowol 2517 MW
Incl. BTW € 74,95 € 61,94
Tricorp Thermo Onderbroek 602001
Incl. BTW € 37,95 € 31,36
Snickers Stretch Legging 9443
Incl. BTW € 90,96 € 75,17
Snickers Naadloos Wollen Legging 9442
Incl. BTW € 88,95 € 73,51
Snickers Naadloze Shorts 9429
Incl. BTW € 36,95 € 30,54
Snickers Naadloze legging 9428
Incl. BTW € 72,95 € 60,29
Snickers Legging 9409
Incl. BTW € 73,96 € 61,12

Wat is thermokleding?

Bij thermokleding denk je vaak gelijk aan koude temperaturen en warme jassen. Waar thermokleding vroeger ook veelal in koude omstandigheden werd gedragen, wordt het nu veel meer gedragen. Met name in de outdoor sportwereld, maar ook tijdens werkzaamheden in de buitenlucht is thermokleding erg populair. Maar wat is thermokleding nu eigenlijk? 

Thermokleding houdt je lichaam op temperatuur. Het houdt jouw lichaamswarmte vast en zorgt ervoor dat zweet en overtollige warmte afgevoerd wordt naar de buitenlaag. Thermokleding is dan ook niet alleen bedoeld om te dragen in de winter. Ook in de zomer kan de kleding erg handig zijn.

Zomer of winter?

Met koud weer wil je jouw lichaamswarmte zo veel mogelijk vasthouden. Je kunt dan het beste gaan voor thermokleding die wat dikker is, ook als deze iets losser zit, is dat geen probleem. Dit zorgt er juist voor dat de lichaamswarmte extra goed wordt vastgehouden.

In de zomer en met hogere temperaturen wil je dat je zweet zo snel mogelijk afgevoerd wordt. Je kunt dan het best kiezen voor wat dunnere thermokleding die goed op de huid aansluit. Tijdens werkzaamheden in de buitenlucht kan dit erg handig zijn; je krijgt het niet snel koud, maar je krijgt het ook niet te warm als je harde inspanning levert. Is het echt heel warm, kun je de tussenlaag natuurlijk achterwege laten.

Hoe draag je thermokleding?

Thermokleding presteert het best als deze direct op de huid wordt gedragen en is daarom altijd de eerste laag. De kleding draag je zelden alleen en wordt eigenlijk altijd met andere lagen er overheen gedragen. De tweede laag is meestal een fleece of sportshirt, deze zorgen voor isolatie en afvoering van warmte. Mocht het echt koud zijn, kun je kiezen voor een derde laag, bijvoorbeeld een jas. 

Thermokleding in het drie lagen systeem

Het drie lagen systeem is ideaal als je veel buiten werkt. Het systeem bestaat - de naam zegt het al - uit drie lagen. Deze zorgen voor zweetafvoer, isolatie en wind -en waterdichtheid. In het drie lagen systeem wordt de thermokleding als basislaag gedragen. De onderlaag zorgt voor zweetafvoer en houdt de huid droog. Tevens zorgt deze laag ervoor dat de lichaamswarmte vastgehouden wordt. Voor de onderlaag kun je gaan voor het thermo ondergoed van Fristads, deze zit goed aangesloten op de huid. 

De tussenlaag isoleert. De laag mag best wat losser om het lichaam zitten, op die manier creëer je een luchtlaag waarin de warmte vastgehouden wordt. 

De buitenste laag beschermt tegen omstandigheden van buiten. Bijvoorbeeld wind, regen, kou en sneeuw. Een goede buitenlaag zou kunnen zijn de softshell van Tricorp, te verkrijgen in verschillende kleuren en kleurcombinaties.

Lees meer over het drie lagen systeem in onze blog. 

Materiaal thermobroeken

Thermobroeken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Vaak wordt voor kunststof materiaal gekozen en niet voor katoen. De reden daarvoor is dat katoen veel vocht opneemt. Kunststof doet dit niet en is beter geschikt om vocht af te voeren. Een veelgekozen kunststof is polyester. Daarnaast is polyamide ook een goede keuze, het materiaal is slijtvast en stevig. Deze worden vaak gecombineerd met elastaan, wat zorgt voor stretch.

Sommige merken kiezen ervoor om wol te verwerken in de thermokleding. Vaak wordt dan gekozen voor Merino-wol. Dit is een wol van een speciaal soort schaap; Merino schapen. Merino-wol ademt, isoleert en kriebelt niet. Merino-wol bevat lanoline, een soort waslaagje. Dit maakt de stof zelfreinigend, wat betekent dat geurtjes er niet in kunnen trekken, ook niet na vaker dragen. 

Doordat thermobroeken naadloos aansluiten op de huid is het perfect om onder reguliere werkkleding te dragen. Combineer je thermokleding met de reflecterende broek van Tricorp, zodat je lekker warm en goed zichtbaar aan het werk kunt. 

Thermokleding online bestellen

Wij snappen dat het lastig kan zijn om online goede werkkleding te vinden. Om ervoor te zorgen dat je in ieder geval de juiste maat bestelt hebben wij van al onze merken de maattabellen op een rijtje gezet. Zorg ervoor dat je je lichaam op de juiste manier opmeet. Veel merken hebben een afbeelding met meet-instructies. Bekijk deze goed voordat je begint met het meten van je lichaam. Thermokleding is vaak vrij elastisch, je kunt er dus vanuit gaan dat je gewoon je eigen maat kunt bestellen.

Mocht de kleding toch niet helemaal naar wens zijn, kun je deze gemakkelijk binnen 14 dagen bij ons retourneren. Wij gaan er dan zo snel mogelijk voor jou mee aan de slag. Heb je nog vragen over onze thermokleding? Neem gerust contact met ons op, wij voorzien je graag van advies.

Ben je voor de winter vast op zoek naar winter thermokleding? Wij beschikken over een divers assortiment aan thermokleding. Wij hebben bijvoorbeeld ook thermoshirts, winterjassen, mutsen en handschoenen, zodat jij helemaal voorbereid aan het werk kunt.