Brandvertragende truien

Brandvertragende truien komen goed van pas wanneer je in een omgeving werkt waarbij je te maken krijgt met hitte en vlammen. De truien worden van speciale brandvertragende materialen gemaakt, waardoor deze niet (snel) vlam zullen vatten. De kleding is bedoeld om de huid van de drager te beschermen tegen brandwonden etc. Ben je op zoek naar een brandvertragende trui? Bekijk dan ons assortiment hieronder.

Producten 1-12 van 24

Dassy Vlamvertragende Werkvest Montana
Incl. BTW € 90,15 € 74,50
Dassy Multinorm Werkvest Kiel
Incl. BTW € 105,15 € 86,90
Dassy Multinorm Hi Vis Vest Franklin
Incl. BTW € 185,61 € 153,40
Hydrowear RWS FR AST Vest Winde
Incl. BTW € 32,62 € 26,96
Hydrowear FR AST Sweater Mandal
Incl. BTW € 115,39 € 95,36
Hydrowear RWS FR AST Vest Mably voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 21,73 € 17,96
Mascot Sweatshirt 50120-928
Incl. BTW € 101,10 € 83,55
Fristads Flamestat Fleecejack 7044 MFR
Incl. BTW € 218,99 € 180,98
Fristads Flamestat Fleecejack 4073 ATF
Incl. BTW € 261,98 € 216,51
Fristads Flamestat Sweatshirt 984 SFLA
Incl. BTW € 183,35 € 151,53
Tricorp Sweater Multinorm 303003
Incl. BTW € 105,68 € 87,34
Tricorp Sweater Multinorm Bicolor 303002
Incl. BTW € 113,04 € 93,42

Bescherming tegen hitte, vlammen en vonken

Met een brandvertragende trui bescherm je jezelf tegen eventuele gevaren van hitte en vlammen. Werk je in een omgeving waarbij je veel in aanraking komt met hitte, vlammen of vonken. dan kan een brandvertragende trui zeker wat voor jou zijn. De truien worden van materialen gemaakt die niet snel vlam vatten, waardoor de drager beschermd is tegen brandwonden. Vlamvertragende werktruien zijn vaak ook antistatisch. Dit houdt in dat de kleding beschermt tegen gevaren die ontstaan bij elektrostatische oplading waarbij vonken kunnen ontstaan. De bijbehorende normering geldt dan ook alleen in combinatie met vlamvertragende kleding.

Normeringen brandvertragende kleding

Vlamvertragende kleding kan aan verschillende normeringen voldoen. De EN ISO11612 is geschikt in uiteenlopende situaties. De kleding beschermt de drager tegen kort contact met hitte en vlammen. Voor lassers en verwante werkzaamheden is dit echter geen geschikte kleding. Hier moet de kleding voldoen aan de EN ISO11611, deze normering legt de eisen vast voor kleding die beschermt tegen contact met vlammen, UV-straling en kleine spatten gesmolten metaal. Daarnaast is op sommige vlamvertragende kleding de EN1149 van toepassing. Hij werd al even kort genoemd, maar de normering geldt voor antistatische kleding. De kleding beschermt tegen gevaren die ontstaan bij elektrostatische oplading, waarbij vlammen kunnen ontstaan. Hierbij wordt het gevaar op explosies en brand verkleind.

Vlamvertragende kleding laten bedrukken

Bij Werkkleding.nl laat je je brandvertragende kleding bedrukken voor een mooie prijs. Hiervoor gebruiken we speciale brandvertragende emblemen. Deze zijn geschikt voor situaties waarbij extra veiligheid voorop staat. Met een mooie bedrukking ga je voor wat extra identiteit en uitstraling van je kleding. Werkkleding is tenslotte het visitekaartje van je bedrijf. Voor meer informatie over het bedrukken van werkkleding, kijk dan even op onze bedrukken informatiepagina. Houd er rekening mee dat de levertijd van bedrukte artikelen langer is dan je van ons gewend bent. Indien je emblemen bij ons op voorraad hebt, is de levertijd vijf werkdagen. Mocht je deze nog niet bij ons hebben liggen en is het de eerste keer dat je bedrukte artikelen bestelt, houdt dan rekening met een levertijd van 1 à 2 weken. Mocht je nog aanvullende vragen hebben of wil je graag een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat wel en niet kan. Wij kijken daarom graag met je mee naar de mogelijkheden.

Brandvertragende truien online bestellen

Bij Werkkleding.nl bestel je je brandvertragende truien gemakkelijk en snel online. Ben je op zoek naar de juiste maat? Neem dan een kijkje bij onze maattabellen. Hier vind je de afmetingen en bijbehorende maten van al onze merken overzichtelijk op een rijtje. Zorg ervoor dat je je lichaam op de juiste manier opmeet, zo bestel je nooit meer de verkeerde maat. Mocht je kledingstuk toch niet passen, of is het niet naar wens? Dan kun je deze gemakkelijk binnen 14 dagen bij ons retourneren. Wij gaan er dan zo snel mogelijk mee aan de slag. Voor overige vragen en advies kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.