Werkkleding bleken


Alles wat je wil weten over werkkleding bleken!


Het tweede symbool in het waslabel geeft aan of het kledigstuk geschikt is om te bleken; de driehoek. Veel poeder wasmiddelen (bijna allemaal) bevatten bleekmiddelelen die de kleding lelijk kunnen maken. Niet alle kleding is geschikt voor bleekmiddelen. Bekijk daarom voor het wasen altijd het waslabel. Hieronder vind je de adviezen voor het bleken van kleding..


Kom je er toch niet uit of heb je vragen over hoe jij je werkkleding moet bleken? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder.


030-2123099

info@werkkleding.nl

 • werkkleding - niet bleken - werktleding.nl

  Niet bleken


  Een kruis door de driehoek houdt in dat de driehoek niet geschikt is om te wassen met bleekmiddelen. Gebruik in deze gevallen wasmiddelen waar geen bleekiddel in zit, vooral bij gekleurde kledingstukken is dit belangrijk. Op die manier houd je de kleur zo lang mogelijk helder. Let op: poeder wasmiddelen bevatten bijna altijd bleekmiddelen, ga dus bij voorkeur voor vloeibaar wasmiddel.

 • werkkleding - bleken - werkkleding.nl

  Bleken


  Een kale driehoek betekent dat de kleding geschikt is voor alle bleeksoorten.

 • werkkleding - zuurstofbleek - werkkleding.nl

  Zuurstofbleek


  De twee schuine strepen houden in dat de kleding geschikt is voor zuurstofbleek. In zuurstofbleekmiddelen zitten stoffen waarin actieve zuurstofverbindingen zitten. Deze reageren met andere stoffen, waardoor ze vlekken verwijderen en desinfecteren.

 • werkkleding - chloorbleek - werkkleding.nl

  Chloorbleek


  Een driehoek met de letters CL erin betekent dat de kleding gebleekt kan worden met chloor.