Fleece truien

De fleece trui is een populair item. Het is de perfecte keuze als je een warme trui voor in de winter zoekt. De trui houdt jouw lichaamswarmte vast en houdt je daarom lekker warm. Kortom een goede optie voor de winter.

9 producten

Mascot Fleecetrui voor kinderen 19903-316
Incl. BTW € 73,51 € 60,75
Mascot Fleecetrui met korte rits 19353-316
Incl. BTW € 89,09 € 73,63
Mascot Fleecetrui met korte rits 19303-316
Incl. BTW € 87,30 € 72,15
Mascot Fleecetrui voor kinderen 18903-316
Incl. BTW € 56,27 € 46,50
Mascot Fleecetrui met korte rits 18053-316
Incl. BTW € 66,61 € 55,05
Mascot Fleecetrui met korte rits 18003-316
Incl. BTW € 68,40 € 56,53
Tricorp Fleece Sweater 301001
Incl. BTW € 37,46 € 30,96
Rovince Pullover met rits Ergoline
Incl. BTW € 67,95 € 56,16
Rovince Pullover met rits Ergoline
Incl. BTW € 67,95 € 56,16

Perfecte tussenlaag

Fleece is een populaire stof die veel wordt gebruikt als tussenlaag in het 3-lagen systeem. Naast dat de fleece heerlijk warm is en ontzettend zacht, is deze perfect in het vasthouden van lichaamswarmte. Een fleece heeft dus een dubbele functie. Fleeces isoleren als de beste en zijn dus uitstekend als de temperaturen dalen, of als je werkt in een koude werkomgeving.

Hoe werkt fleece? 

Een fleece is ideaal als werkkleding. Het houdt warm en is erg makkelijk in onderhoud. Fleece bestaat uit polyester vezels en kan gemakkelijk gewassen worden. Een fleece is licht van gewicht en zuigt zich niet vol met vocht, zoals katoen. Fleece is een weefsel van polyester, rondom het basisweefsel worden horizontale en verticale draden geweven, die uiteindelijk lusjes gaan vormen. Deze worden vervolgens los gesneden en gerafeld, waardoor het zachte, pluizige effect ontstaat. Met een fleece houd je jezelf warm, maar de stof is niet winddicht. Daarom is fleece bedoeld als tussenlaag, het werkt het best met een softshell of andere werkjas eroverheen.

Soorten fleece materiaal

Er zijn verschillende soorten fleece-materiaal, die wisselend van kwaliteit zijn. Bijvoorbeeld de dikte van het materiaal kan per vest wisselen. Fabrikanten gebruiken voor het maken van fleece verschillende diktes van draden, waardoor het uiteindelijke product dunner of dikker wordt. De indicatie van de dikte van het materiaal wordt aangegeven met getallen, bijvoorbeeld 100 of 200. Deze geven het gewicht van het materiaal per vierkante meter aan. Een fleece met de indicatie 100 is dus lichter dan een fleece met een indicatie van 200. Als het niet zo koud is, is het aan te raden een dun fleece-jack mee te nemen naar je werk. Hij is namelijk licht van gewicht en makkelijk mee te nemen en mocht het kouder worden, kun je hem snel aantrekken. Zo ben je overal op voorbereid.

Daarnaast kan fleece ook maar aan een kant geschoren worden, je krijgt dan enkelzijdig fleece, dit is weer ander dan dubbelzijdig fleece. Wat voor jou fijn is, is een kwestie van voorkeur.

Met of zonder rits

Bij ons in het assortiment vind je fleece-vesten met en zonder rits. Met een vest met rits kun je gemakkelijk je lichaamstemperatuur reguleren, mocht je het te warm of juist te koud hebben. Heb je het snel koud? Ga dan voor een fleece zonder rits, zo weet je zeker dat je het de hele dag lekker warm hebt.

Isolatie

Zoals al eerder benoemd is fleece uitstekend als tussenlaag in het 3-lagen systeem. Het 3-lagen systeem is een manier van aankleden, waarbij je gebruik maakt van drie lagen. In dit systeem vervult fleece de rol van de tussenlaag: stilstaande lucht wordt vastgehouden, zodat er een isolerende luchtlaag ontstaat. Meer info over isolatie of het 3-lagensysteem kun je lezen in onze blog over thermokleding

Fleece truien online bestellen

Ben je overgehaald om een van onze fleece truien aan te schaffen? Bestel ze dan snel bij Werkkleding.nl! Hier bestel je gemakkelijk je trui naar keuze. Heb je de geschikte fleecetrui gevonden, maar kom je er niet helemaal uit welke maat je nodig hebt? Wij hebben de maattabellen van al onze merken voor jou op een rijtje gezet. Meet je lichaam op de juiste manier op, zo weet je zeker dat je de juiste maat bestelt. Is de kleding toch niet helemaal naar wens? Bij ons kun je je artikelen gemakkelijk binnen 14 dagen retourneren. Wij gaan er dan zo snel mogelijk voor jou mee aan de slag. Heb je nog vragen over ons assortiment of een van onze artikelen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.