Werkbroeken

Voor een goede werkbroek moet je bij Werkkleding.nl zijn. In ons assortiment beschikken wij over verschillende werkbroeken voor alle weersomstandigheden en temperaturen. Neem een kijkje in ons assortiment en vind de werkbroek die bij jou past!

Producten 1-12 van 306

Fristads Broek 2555 STFP
Incl. BTW € 74,95 € 61,94
Fristads Broek 2552 STFP
Incl. BTW € 68,95 € 56,98
Ballyclare Werkbroek Emanuel
Incl. BTW € 73,96 € 61,12
Ballyclare Werkbroek Daniel
Incl. BTW € 46,95 € 38,80
Fristads Servicebroek Stretch 2540 LWR
Incl. BTW € 79,94 € 66,07
Fristads Werkbroek 2595 STFP
Incl. BTW € 88,95 € 73,51
Ballyclare Werkbroek Roger
Incl. BTW € 56,95 € 47,07
Ballyclare Werkbroek Joshua
Incl. BTW € 61,95 € 51,20
Fristads Werkbroek Stretch 2566 STP
Incl. BTW € 177,95 € 147,07
Fristads Werkbroek Stretch 2604 FASG
Incl. BTW € 126,95 € 104,92
Ballyclare Werkbroek 58301/055
Incl. BTW € 64,95 € 53,68
Ballyclare Werkbroek 58303/451
Incl. BTW € 68,95 € 56,98

Veilige, comfortabele en functionele werkbroeken

Werkkleding.nl beschikt over een groot assortiment werkbroeken met ieder zijn eigen kenmerken. Lange of korte werkbroeken, spijkerbroeken, reflecterende broeken, brandvertragende broeken, regenbroeken, en thermobroeken, bij ons vind je het allemaal. 

Wij bieden voor elk beroep een werkbroek met de gewenste kwaliteit. De juiste werkbroek in jouw werkomgeving is ontzettend belangrijk voor de veiligheid. 

Mocht je bijvoorbeeld in een brandgevaarlijke situatie werken, dan adviseren wij om een brandvertragende werkbroek te dragen. Ga je liever voor comfort? Dan past een spijkerbroek misschien beter bij jou. En moet je veel spullen mee, dan hebben wij werkbroeken met kniezakken, hamerlussen, steekzakken en riemlussen. Altijd alles bij de hand, hoe handig is dat!

Wat is een werkbroek?

Een werkbroek is een kledingstuk dat met verschillende redenen gedragen kan worden. Bijvoorbeeld omdat de broek het werken makkelijker en veiliger maakt, de kleding door de overheid verplicht is of gewoon voor een representatieve uitstraling. Omdat de werkbroeken in verschillende branches gedragen worden zijn ze er in verschillende soorten en maten. Iets wat alle werkbroeken gemeen hebben is dat ze comfortabel zijn, de veiligheid van werken verhogen en slijtvast zijn. 

Werkbroeken van betrouwbare merken

Door jarenlange ervaring heeft Werkkleding.nl ondertussen vele A leveranciers als partner. Kwaliteit is bij ons belangrijk, daarom bieden wij de gewenste normeringen en kwaliteit die jij nodig hebt in jouw werkomgeving. 

Snickers

De meest verkochte werkbroek van Nederland is van Snickers. Snickers is een van de marktleiders van werkkleding in Europa. 

Het merk blijft continu vernieuwen en verbeteren. De verschillende collecties hebben elk hun eigen kenmerken en zijn stuk voor stuk geschikt voor verschillende werkzaamheden. Weten welke collecties Snickers in huis heeft? Neem een kijkje bij de producten van Snickers

Tricorp

Tricorp biedt werkbroeken voor de meest zware omstandigheden. Tricorp is meester in het combineren van de beste pasvorm met extreem slijtvaste en veilige kwaliteit. In een Tricorp werkbroek heb je alle bewegingsvrijheid. Tricorp staat bekend om zijn brede maatvoering, je kunt hier dus voor iedereen een passende broek vinden. Ga voor comfort en kwaliteit bij Tricorp.

Tricorp heeft broeken voor allerlei verschillende werkomstandigheden. Ga dus voor een broek die aansluit bij jouw behoeften.

Havep

De Havep werkbroek heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt kiezen uit broeken met verschillende eigenschappen. Havep is betrouwbaar en ervaren, je weet dat je voor kwaliteit kiest. Volgens Havep moet een goede werkbroek niet alleen bescherming bieden, maar is deze ook het visitekaartje van je bedrijf. Daarom worden bescherming en veiligheid gecombineerd met ontwerpen van verschillende bekende designers.

Waar voldoet een goede werkbroek aan? 

Het dragen van geschikte werkbroeken is in sommige werksituaties door de ARBO-wet verplicht. Om aan de wet -en regelgeving te voldoen moet de werkbroek beschikken over een aantal eigenschappen. 

Werkbroek verplicht 

De ARBO-wet bepaalt aan welke eisen bedrijfskleding moet voldoen. De eisen zijn bepaald door de Europese raad en vastgesteld in de Richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen. Tegen welke veiligheidsrisico's het kledingstuk beschermt kun je zien aan de normeringen. Deze normeringen geven aan tegen welke en in hoeverre het kledingstuk de drager beschermt tegen bepaalde risico's.

De arbeidsinspectie controleert bij bedrijven of de werkkleding in orde is en of deze nog voldoet aan de richtlijnen. Ook wordt gekeken of de kleding op de juiste manier wordt toegepast. Als er niet aan de regels wordt voldaan, kunnen bedrijven een boete riskeren.

Niet alleen bedrijven, maar ook werknemers zelf zijn verantwoordelijk voor het goed gebruiken van werkkleding. Als je bijvoorbeeld de persoonlijke beschermingsmiddelen niet goed gebruikt kun je ook zelf een boete krijgen. 

Het is dus belangrijk alle regels goed door te nemen voordat je je werkkleding aanschaft. Wees je ervan bewust dat bij bepaalde werkzaamheden en beroepen de kleding aan verschillende functies moet voldoen om jou te beschermen. Het gaat dan om: 

  • Mechanische invloeden
  • Elektriciteit 
  • Thermische invloeden
  • Stralingsinvloeden
  • Trillingen
  • Besmettingen
  • Microbiologische invloeden

Het gaat hierbij eigenlijk altijd om werkzaamheden waarbij je lichamelijke schade kunt oplopen. Let daarom altijd op en lees je in voordat je een werkbroek koopt.

Soorten werkbroeken

Genormeerde werkbroeken

Heb je tijdens jouw werkzaamheden meer bescherming nodig, omdat je bijvoorbeeld in brandgevaarlijke situaties werkt of situaties waarin extra zichtbaarheid een must is? Dan adviseren wij om voor een genormeerde werkbroek te gaan. Welke normeringen op jouw kleding van toepassing zijn kun je vinden bij normeringen, hier staat per normering uitgelegd wat deze inhoudt.

Thermobroeken

Werk je veel buiten in de kou of in een koel -of vriescel en is het belangrijk dat je warme kleding aan hebt. Dan is thermokleding geschikt voor jou. Thermokleding kun je onder de normale werkkleding aan doen en zorgt ervoor dat je lichaamswarmte vastgehouden wordt. Een thermobroek is strak van model en daarom ideaal om onder de reguliere werkkleding te dragen.

Regenbroeken

Onze regenbroeken houden je altijd droog als het nat is. Regenbroeken zijn een belangrijk onderdeel van de werkoutfit. Als de herfst eraan komt, of je in de offshore werkt, kunnen regenbroken goed van pas komen. Regenbroeken hebben de EN343-normering, deze normering geeft de mate van waterdichtheid van de kleding aan. Een regenbroek is geschikt om over de normale kleding heen te dragen.

Werkbroeken in verschillende werksituaties

In verschillende werkomgevingen zijn verschillende werkbroeken nodig. Werk je bijvoorbeeld veel langs de weg? Dan adviseren wij om een reflecterende werkbroek te dragen. Maar kom je dagelijks met hitte en vonken in aanraking? Dan raden we juist een brandvertragende broek aan. Kledingdragers die veel buiten werken, dragen juist weer een thermo -of regenbroek, maar in de warme maanden kun je ook bij ons terecht. Werkkleding.nl beschikt over verschillende korte broeken.

Werkbroeken wassen

Ook werkbroeken hebben bepaalde wasvoorschriften. De precieze manier van wassen kun je in het waslabel vinden. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je werkbroek zo mooi mogelijk te houden. Zo kun jij elke dag fris en fruitig op je werk verschijnen.

Wassen op de juiste temperatuur

Een werkbroek is gemaakt van stevige en sterke stof. Deze kun je gerust wat heter wassen, vaak geldt: hoe heter hoe schoner. Check voor je de broek in de was gooit altijd het waslabel om te weten welke temperatuur het meest geschikt is om de werkbroek mee te wassen.

Doe een voorwas

De voorwas is een aanvullend programma dat ervoor zorgt dat het vuil nóg beter uit de kleding verdwijnt. Vaak zit een voorwas programma standaard op elke wasmachine. Met een voorwas krijg je je werkbroek extra lang schoon.

Was op kleur

Iets wat iedereen waarschijnlijk wel doet, maar toch: Sorteer je was op kleur voor je het in de machine gooit. Vooral bij witte werkbroeken voorkom je een grauwe waas en verkleuring.

Smeer wasmiddel op de vieze/zweetplekken

Voordat je je kleding in de was gooit is het slim om op de vieze plekken alvast wat wasmiddel te smeren. Dit zorgt ervoor dat het vuil los komt. Je broek zal weer heerlijk fris uit de wasmachine komen.

Let op: niet alle werkbroeken kun je zomaar in de wasmachine gooien. Werk je met gevaarlijke of giftige stoffen, dan mag je de kleding niet wassen in je eigen wasmachine. Je hebt dan namelijk kans dat je de beschermende laag eraf wast en je daarom niet meer goed beschermd bent. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Vraag altijd aan je werkgever wat het protocol voor het wassen van je werkkleding is. Voor meer advies over het wassen van kleding kun je verder lezen bij onze wasvoorschriften.

Werkbroeken per beroep

Zoals je misschien al door hebt zijn er ontzettend veel verschillende soorten werkbroeken, maar ook ontzettend veel verschillende beroepen. Voor elk beroep moet een broek aan andere eisen voldoen.
Let bij het kopen van een broek altijd op de veiligheidsnormen die gelden voor jouw beroep. Ook is het belangrijk om goed te weten aan welke eigenschappen jouw werkkleding moet voldoen.

Zorgbroeken

Zorgbroeken zijn comfortabel en zacht, vaak is de broek gemaakt van katoen in combinatie met polyester. Beide stoffen hebben een aantal eigenschappen die in de zorg goed van pas komen. Katoen is bijvoorbeeld comfortabel en praktisch, terwijl polyester op zijn beurt vocht en geurtjes afstoot. Een perfecte combinatie voor in de zorg dus. De combinatie van katoen en polyester zorgt er ook voor dat virussen en bacteriën zich minder goed over kunnen brengen van de zorgverlener naar de patiënt en andersom. Zorgbroeken zijn voor werknemers belangrijk, omdat de kleding ervoor zorgt dat medicijnen en bacteriën niet in contact komen met de huid van de zorgverlener.

In een omgeving waar hygiëne ontzettend belangrijk is, moeten vlekken en viezigheid direct zichtbaar zijn op de werkkleding. Zorgkleding is daarom vaak licht van kleur, meestal wit. Vlekken zijn dan extra goed zichtbaar en de zorgverlener kan zich meteen omkleden en het kledingstuk wassen. Virussen en bacteriën krijgen op deze manier geen kans om zich te verspreiden.

Schildersbroeken

Nog een broek die vaak wit van kleur is, zijn schildersbroeken. Schildersbroeken zijn speciaal gemaakt voor schilders en stukadoors en zijn voorzien van allerlei handigheden. De broek is gemaakt met extra zakken om al je spullen in op te kunnen bergen. De broeken zijn zo gemaakt dat verf er niet niet doorheen komt, zodat je alles zonder problemen in je zak kunt steken.

Schildersbroeken zijn voorzien van kniestukken waar je je kniebescherming in kwijt kunt, mocht je op je knieën werken.

Let er bij het kopen van een schildersbroek op dat deze goed past en niet te ruim zit. Als schilder sta je vaak op een ladder of trap en je wilt nergens achter blijven haken of steken. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Bij een schildersbroek zal het niet gek zijn als er verfvlekken op komen. Om deze er zo makkelijk mogelijk uit te krijgen kun je de broek in een bak met heet water leggen en een nachtje laten weken. Verfvlekken zullen nooit volledig verdwijnen uit de kleding.

Werkbroeken in de bouw

Werkbroeken in de bouw vragen vaak om een aantal speciale eigenschappen. Zo wil je veel opbergruimte, bescherming en comfort. De broeken moeten tegen een stootje kunnen en in sommige gevallen extra goed te zien zijn. Let er bij de aanschaf van een werkbroek op welke eigenschappen waarde hebben in jouw werkomgeving.

Bij kleding in de bouw is voldoende opbergruimte een must. Het is handig om al je gereedschap bij de hand te hebben. Voldoende zakken zijn daarom een handige eigenschap bij een werkbroek voor in de bouw. Ga daarom vooraf na welke eigenschappen jij belangrijk vindt en kies je werkbroek daarop uit.

Naast een broek met voldoende zakken kun je altijd losse zakken toevoegen door bijvoorbeeld een gereedschapsriem te dragen.

Nu weet je alles van werkbroeken! Zet voor het aanschaffen dus de punten die voor jou belangrijk zijn op een rij. Ga na welke eigenschappen van pas komen tijdens jouw werkzaamheden en bekijk de door de ARBO-wet gestelde eisen.

Online werkbroeken bestellen

Bij Werkkleding.nl bestel je makkelijk en snel je werkbroek online. Ben je niet helemaal zeker van je maat, dan helpen wij je graag met het vinden van de perfecte broek voor jou. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij alle maattabellen van onze merken voor jou op een rijtje gezet. Ben je niet tevreden? Bij ons kun je artikelen eenvoudig binnen 14 dagen retourneren.

Werkbroeken bedrukken of borduren

Uiteraard kun je de werkbroeken bij ons gewoon laten bedrukken of borduren. Op de bedrukken en borduren pagina vind je alle informatie over het proces. Wil je advies of een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder met al je vragen!

Werkkleding.nl heeft een groot assortiment werkbroeken voor alle omstandigheden. Welk beroep je ook hebt, je vindt het bij werkkleding.nl. Met vragen over een werkbroek, kleur, kwaliteit of normering, neem dan gerust contact met ons op of bel naar 030-2123099.