Overalls

Een overall is geschikt voor diverse beroepen. Dankzij ons brede aanbod is er altijd voor ieder wat wils. Met een hoogwaardige overall van Werkkleding.nl ben je niet alleen goed beschermd, maar zie je er ook stijlvol uit. De overalls zitten zeer comfortabel en zijn voorzien van de extra’s die jij nodig hebt voor je werk, zoals extra zakken, reflecterende elementen of een capuchon. We bieden maar liefst meer dan 250 verschillende overalls aan, die bijna allemaal gratis worden verzonden! 

  • Meest comfortabele werkoutfit
  • Beschermend en stijlvol
  • Beschikbaar in diverse modellen

Producten 1-12 van 243

Ballyclare Overall David
Incl. BTW € 123,12 € 101,75
Dassy Overall met Kniezakken Cannes voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 77,80 € 64,30
Ballyclare Overall Keulen
Incl. BTW € 89,31 € 73,81
Fristads Overall 8555 STFP
Incl. BTW € 148,23 € 122,50
Fristads Overall 880 P154
Incl. BTW € 114,35 € 94,50
Havep Overall 20320
Incl. BTW € 93,02 € 76,88
Fristads Airtech® Winteroverall 812 Gt - voorkant
Incl. BTW € 297,54 € 245,90
Ballyclare Overall Stuttgart
Incl. BTW € 91,63 € 75,73
Ballyclare Overall Glasgow
Incl. BTW € 70,05 € 57,89
Havep Overall 2090
Incl. BTW € 51,90 € 42,89
Havep Overall 2090D
Incl. BTW € 55,59 € 45,94
Mascot Overall met kniezakken 06619-135
Incl. BTW € 172,36 € 142,45

Wat is een overall?

Een overall is een soort beschermende kleding die het grootste deel van het lichaam bedekt. Het is een eendelig kledingstuk dat zowel de boven- als onderkant van het lichaam beschermt. Overalls draag je over normale kleding en zijn bedoeld om de drager te beschermen tegen vuil en gevaarlijke stoffen of werkomstandigheden. Ze zijn gemaakt van katoen, denim of speciale brandvertragende stoffen. Overalls worden gebruikt in veel beroepen, van landbouw en bouw tot schilderen en laboratoriumwerk.

Waarom overalls een goede keuze zijn

De voorkeur voor overalls hangt af van persoonlijke smaak, maar ze bieden wel degelijk voordelen ten opzichte van de standaard werkbroek. Een significant verschil is dat de overall steunt op het bovenlichaam in plaats van rond de taille te zitten. Dit zorgt ervoor dat de overall niet naar beneden zakt tijdens het werk. Bovendien biedt een overall meer comfort rond de taille, omdat het geen druk uitoefent daar. Deze eigenschap draagt bij aan het comfort tijdens het dragen.

Assortiment

Amerikaanse overalls

Amerikaanse overalls, bekend als 'bib overalls' in het Engels, zijn gemaakt om in te werken. Kenmerkend voor deze overalls is de borstbedekking met een grote zak en verstelbare banden die over de schouders lopen. Ze bieden veel bewegingsvrijheid en zijn praktisch door extra zakken voor gereedschap of persoonlijke spullen. Vaak gemaakt van stevig materiaal zoals denim of canvas, zijn ze duurzaam en ideaal voor zowel buitenwerk als casual kleding. Hun populariteit in Amerika komt voort uit hun functionaliteit en comfort.

Brandvertragende overalls

Brandvertragende overalls bieden bescherming tegen hitte en vuur. Ze zijn ontworpen voor gebruik in industrieën waar werknemers blootgesteld worden aan hitte, vlammen of elektrische risico's. Deze overalls zijn gemaakt van speciale materialen die vlammen weerstaan en vertragen de verspreiding van vuur. Dit vermindert het risico op brandwonden en geeft de drager meer tijd om te ontsnappen in geval van een noodsituatie. Ze zijn vaak verplicht in beroepen zoals lassen, petrochemie en elektriciteitswerk, waar veiligheid tegen vuur essentieel is. Comfort en bewegingsvrijheid blijven belangrijk, zodat de overalls niet alleen veilig, maar ook praktisch zijn voor dagelijks gebruik.

Reflecterende overalls

Reflecterende overalls zijn ontworpen voor hoge zichtbaarheid in omstandigheden met weinig licht. Ze zijn voorzien van reflecterende strepen die licht reflecteren, waardoor de drager opvalt, vooral 's nachts of op donkere plaatsen. Deze overalls zijn essentieel voor de veiligheid in sectoren zoals de bouw, wegwerkzaamheden, en reddingsdiensten. Ze worden vaak gemaakt van fluorescerende materialen met contrasterende kleuren, zoals fel geel of oranje, om de zichtbaarheid overdag te verhogen. De combinatie van fluorescerende stoffen en reflecterende strepen zorgt ervoor dat de drager zowel overdag als 's nachts goed zichtbaar is, wat cruciaal is voor de veiligheid op de werkplek.

Bodybroeken

Bodybroeken, ook bekend als tuinbroeken of bretelbroeken, zijn een soort kledingstuk dat het midden- en bovenlichaam bedekt. Ze bestaan uit een broekgedeelte met een aangehecht stuk stof dat de borst bedekt en banden over de schouders. Deze banden kruisen elkaar op de rug en zijn vaak verstelbaar voor een comfortabele pasvorm. Bodybroeken zijn populair vanwege hun praktische aard en worden vaak gebruikt in werk- en vrijetijdsomgevingen. Ze bieden bewegingsvrijheid en hebben meestal meerdere zakken voor het opbergen van gereedschappen of persoonlijke items. Ze variëren in stijl, materiaal en ontwerp, afhankelijk van hun beoogde gebruik.

Voor ieder wat wils

We bieden overalls aan voor heren, uniseks modellen en ook voor kinderen. De herenoveralls hebben een basic fit en zijn wat hoekig van stijl. De uniseks modellen zijn ook perfect voor vrouwen. Deze overalls bieden een betere pasvorm, mede doordat ze enigszins getailleerd zijn. Voor een strakkere pasvorm voor heren, raden we de uniseks varianten aan. Tot slot bieden we een klein aanbod voor kinderen aan. Handig voor bij het klussen of tuinieren.

Herenoveralls

Het assortiment bestaat voornamelijk uit herenoveralls. In veel beroepen wordt er dan ook geen onderscheid gemaakt tussen dames- en herenmodellen, maar loopt iedereen in dezelfde werkoveralls (voor heren). Kies uit verschillende kleuren, van zwart tot groen en grijs. We hebben basic modellen, maar ook de wat geavanceerdere overalls met verschillende kleurpatronen of extra’s, zoals een capuchon of high visibility elementen.

Damesoveralls

Zoals eerder aangegeven, bieden we geen aparte damesselectie aan, maar bieden we wel uniseks modellen aan. Deze modellen hebben over het algemeen een strakkere en getailleerde pasvorm, waardoor dames tijdens hun werkzaamheden ook stijlvol gekleed zijn. Kies uit een damesoverall met reflecterende elementen, een extra gevoerde winteroverall of een bodybroek met extra zakken.

Kleuren

Oranje overalls

Oranje overalls dienen meerdere doelen, vooral gericht op veiligheid en zichtbaarheid. Ze zijn vaak gemaakt van fel oranje materiaal, waardoor ze zeer zichtbaar zijn in verschillende omgevingen. Dit is cruciaal voor werknemers in de bouw, wegwerkzaamheden, en andere industrieën waar hoge zichtbaarheid nodig is voor de veiligheid.

Deze overalls worden ook vaak gebruikt in reddingsoperaties en nooddiensten, omdat de opvallende kleur helpt bij het snel lokaliseren van personeel. Soms zijn ze uitgerust met reflecterende strepen voor extra zichtbaarheid bij weinig licht. Oranje overalls combineren functionaliteit met veiligheid, waardoor ze een essentieel kledingstuk zijn in veel risicovolle beroepen.

Witte overalls

Witte overalls worden vaak gebruikt in omgevingen waar reinheid en hygiëne essentieel zijn. Hun witte kleur maakt het makkelijk om vuil en vlekken te herkennen, wat belangrijk is in industrieën zoals de voedselverwerking, gezondheidszorg, en farmaceutica. In laboratoria helpen witte overalls bij het voorkomen van kruisbesmetting tussen verschillende stoffen of monsters.

Ze worden ook gebruikt in schilder- en decoratiewerk, waarbij de witte kleur aangeeft dat de drager schoon en professioneel is. Witte overalls zijn vaak gemaakt van materialen die gemakkelijk te wassen en te desinfecteren zijn, wat bijdraagt aan het handhaven van strenge hygiënenormen in deze sectoren.

A-merken

Hydrowear werkoveralls

Hydrowear, een Nederlands merk, biedt innovatieve werkoveralls die waterafstotend zijn, ideaal voor uiteenlopende weersomstandigheden. Deze overalls, van Hollandse bodem, combineren functionaliteit met duurzaamheid. Ze onderscheiden zich door reflecterende elementen die niet alleen in het donker oplichten, maar ook gloeien. Dit zorgt voor uitstekende zichtbaarheid, zowel overdag als 's nachts. De overalls van Hydrowear bieden een veilige, comfortabele en betrouwbare optie voor professionals die werken in veeleisende omgevingen.

Havep werkoveralls

Havep, een van de oudste bedrijfskledingmerken, staat bekend om zijn hoge kwaliteit overalls. Als pionier in milieuvriendelijke werkkleding, combineert Havep traditie met innovatie. Hun overalls zijn niet alleen duurzaam, maar ook gemaakt met respect voor het milieu. Deze focus op ecologische verantwoordelijkheid weerspiegelt zich in hun gebruik van duurzame materialen en productieprocessen. De toewijding van Havep aan kwaliteit en duurzaamheid maakt hun overalls een vertrouwde keuze voor professionals die waarde hechten aan milieu en vakmanschap.