Werkkleding wassen


Alles wat je wil weten over het wassen van werkkleding


Een wasvoorschrift omschrijft hoe een kledingstuk bij het wassen behandeld moet worden. Je kunt deze vaak in de binnenkant van het kledingstuk vinden. Meestal bestaat deze uit symbolen, maar wat betekenen die eigenlijk?

 

Het eerste symbool in het waslabel geeft het wasvoorschrift aan. Hieronder vind je een overzicht van alle wasvoorschriften, zodat je precies weet hoe je werkkleding gewassen moet worden. Bekijk hieronder alle adviezen over het wassen van kleding...


Kom je er toch niet uit of heb je vragen over hoe jij je werkkleding moet wassen? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder.


030-2123099

info@werkkleding.nl

  • werkkleding - professioneel wassen - werkleding.nl

    Professioneel wassen


    Een kruis door de wastobbe geeft aan dat het kledingstuk niet thuis gewassen mag worden, maar alleen op professionele wijze.

  • werkkleding - bleken - werkkleding.nl

    Normaal wassen


    Het getal in de wastobbe geeft aan op welke temperatuur het kledingstuk maximaal gewassen mag worden, dit kan 30°C, 40°C, 60°C of 95°C zijn. Een streep onder de wastobbe geeft aan dat het artikel op een antikreukprogramma gewassen dient te worden. Twee strepen houden in dat de kleding een speciaal programma nodig heeft. Je kunt dan kiezen voor speciale wasprogramma's voor wolwas, zijde of kasjmier. Zitten deze programma's niet op jouw wasmachine, dan is het handwasprogramma het beste alternatief.