Bescherm je knieën met de juiste kniebescherming

Views: 7
Bescherm je knieën

Werk jij dagelijks op je knieën?

Bij sommige beroepen is kniebescherming het belangrijkste onderdeel van de werkbroek. Met de juiste kniebescherming is werken een stuk comfortabeler en veiliger. Door het dragen van een goede beschermlaag over de knie voorkom je blessures en kun je je werk zo lang blijven doen als je wilt.

Vormen van bescherming

Het beschermen van de knieën kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door kniestukken in de werkbroek te plaatsen. Een werkbroek met kniezakken maakt het mogelijk om kniestukken in de broek te stoppen. De desbetreffende bescherming kun je vinden bij onze kniebeschermers. Een voorbeeld van een kniebeschermer die goed in een werkbroek past is dit kniekussen van Fristads

Daarnaast zijn er werkbroeken zonder bescherming, maar waar je de bescherming overheen plaatst. Voor zwaardere werkzaamheden worden deze beschermers aangeraden. Denk bij zwaardere werkzaamheden aan stratenmakers die continu op hun knieën werken. De normale kniestukken bieden dan niet voldoende bescherming. De kniebeschermers zijn gemakkelijk over de werkbroek heen te plaatsen en bieden veiligheid en comfort.

Tot slot kun je je knieën beschermen met kniematten. Een kniemat is - de naam zegt het al - een verplaatsbare mat die ondersteuning biedt bij een knielende positie. Deze vorm van bescherming is ideaal als je niks vasts in of over je werkbroek heen wil dragen. De mat verplaats je gemakkelijk naar de plek waar jij aan het werk bent.

Wanneer welke kniebeschermers?

Werk je als stratenmaker of vloerenlegger? Dan heb je kniebescherming nodig, dat spreekt voor zich. Maar welke bescherming heb je nodig en hoe kies je beste bescherming voor jou? Het is belangrijk om na te gaan hoe vaak en hoe lang per keer je op je knieën bezig bent.

Werk je in eerste instantie normaal en kniel je incidenteel? Dan is een lichte flexibele kniebeschermer voldoende, denk aan een kniekussen. Mocht je gedurende de dag vaak knielen en lange periodes op je knieën zitten? Dan is het goed beschermen van je knieën noodzakelijk. Zoek dan naar een stevige kniebeschermer met schokabsorberende kwaliteiten. Een kniekussen is dan vaak niet voldoende.

Normeringen bij kniebescherming

Voor kniebescherming is de EN14404-normering opgesteld. Deze normering geeft aan in welke mate de kniestukken bescherming bieden tegen perforatie. Er zijn vier soorten kniebescherming en deze kennen allemaal twee levels. Een kniestuk met level 1 beschermt tegen een perforatie van maximaal 100N, terwijl een kniestuk met level 2 beschermt tegen een perforatie van maximaal 250N. Let op: bij kleding met de EN14404-normering geldt de normering alleen in combinatie met de kniestukken.

Ga voordat je je kniebescherming aanschaft na hoe vaak en hoe lang je op je knieën werkt. Op die manier kun je de juiste kniebescherming aanschaffen voor jouw werkzaamheden. In ons assortiment vind je verschillende kniebeschermers, bijvoorbeeld deze vloerleggers van Snickers.