3-laagse werkkleding

Views: 119
Mannen 3-laagse werkkleding

Als je veel buiten werkt is goede werkkleding natuurlijk belangrijk, vooral wanneer de winter aanbreekt en de temperaturen lager worden. De juiste werkkleding vinden kan soms best lastig zijn. Lekker warm bij weinig inspanning, maar niet tè heet als je hard aan het werk bent. Een oplossing hiervoor is ‘layering’. Zoals de naam als zegt is dit een aankleedtechniek waarbij je gebruik maakt van verschillende lagen. Dit isoleert en helpt je lichaam vocht af te voeren. Op het bovenlichaam zijn het er vaak drie, bij het onderlichaam zijn 2 lagen voldoende. Belangrijk is dat je drie verschillende lagen aantrekt. Elke laag heeft hierbij een specifieke functie en is daarom van ander materiaal gemaakt. 

Hoe werkt het?

Laag één: de basislaag

De eerste laag vormt een basislaag en zorgt voor vochtafvoer. Hierdoor koel je niet snel af. Belangrijk bij deze laag is om een stof te kiezen die het vocht goed kan afvoeren, zoals lycra of elsathan, omdat je anders het risico loopt dat je het alsnog koud krijgt. Katoen is geen geschikte stof voor de basislaag, omdat dat het vocht vasthoud en je al snel drijfnat bent. De eerste laag zit vaak direct op je huid, kies daarom voor een sportshirt of thermoshirt, van bijvoorbeeld bamboe of katoen, die goed aansluit op je lichaam.  

Laag twee: de isolerende laag

De tweede laag dient als isolatielaag. Deze laag bestaat uit een werkvest, sweater of jack en is bedoeld om de warmte van je lichaam op te slaan. De kleding zit wat losser dan de basislaag en creëert daarmee een luchtlaag rond je lichaam om de warmte vast te houden. Vaak is deze laag gemaakt van fleece, polyester of wol. Afhankelijk van de temperatuur kun je kiezen voor een dikkere of wat dunnere tussenlaag. 

Laag drie: de buitenlaag

De buitenlaag is om je te beschermen tegen de elementen, regen, wind of sneeuw bijvoorbeeld. Meestal is dit een jas of softshell die je beschermt tegen regen en wind. Het effect van de isolatielaag gaan voor een groot deel verloren als deze nate wordt. Belangrijk is dus een waterdichte buitenlaag. Door oppervlaktespanning kan het vocht er wel uit, maar niet in. Zo blijf je droog én fris.
De laatste tijd is soft shell erg populair door het hoge draagcomfort. Let wel op; softshells zijn niet 100% waterdicht, waardoor de stof in extreem nat weer niet voldoende beschermt.

Door de combinatie van de verschillende stoffen en diktes creëer je jouw ideale werkoutfit. Ook kun je, mocht het zonnetje doorbreken, je jas of tussenlaag uittrekken, zodat je het niet te warm krijgt.

Kortom, het ideale systeem om jou er altijd warmpjes bij te laten zitten. Ook als het niet zulk mooi weer is.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op of bel (030-2123099) met een van onze specialisten!