Vind de juiste vlambescherming

Coen Veenendaal

Views: 165
Vlam bescherming

Wanneer je kiest voor onze vlam beschermende kleding, krijg je de ultieme bescherming die aan de huidige Europese normen voldoet. We werken nauw samen met leveranciers die hun eigen tests uitvoeren om hoge kwaliteit te garanderen. Er wordt, onder andere, getest op stevigheid, treksterkte, slijtvastheid, bruikbaarheid en gebruikerscomfort. Dankzij ons uitgebreide assortiment vind je altijd de vlam beschermende werkkleding die bij jouw beroep en de bijbehorende risico's past zodat je optimaal wordt beschermd.

Vlamwerende werkkleding beschermt gedurende een bepaalde tijd tegen vlammen en hitte. Het dragen van meerdere lagen kleding verhoogt de hoeveelheid energie die het kledingsysteem kan weerstaan. Het dragen van vlamvertragend ondergoed verlengt de bescherming tegen hitte en verhoogt de bescherming tegen tweedegraads brandwonden.

Fristads

Hetzelfde geldt voor kledingstukken die gecertificeerd zijn voor elektrische vlamboog. Fristads is marktleider op het gebied van vlamboogcertificeringen. Zij voeren een unieke elektrische boogtests uit voor verschillende kledingcombinaties om de exacte waarden te garanderen. Dit merk is ruim vertegenwoordigd in onze shop.

Het merk Fristads werkt met stoffen in de Flame collectie die vlam vertragend zijn behandeld. De bescherming is gebonden aan de stof en is zeer duurzaam, mits de kleding wordt gewassen volgens de instructies in het was label. Want wil je de optimale bescherming behouden, kun je deze kleding niet zomaar thuis in de wasmachine gooien. We informeren je hier graag verder over.

Naast Fristads bieden wij van meerdere A-merken beschermende werkkleding aan, passend binnen elk budget.

Werkkleding.nl weet wat werkt

Er zijn strikte kledingvoorschriften voor professionals die werken in een omgeving waar behoefte is aan vlam vertragende kleding. Welke bescherming op de werkplek nodig is, wordt bepaald door een zogenaamde risicoanalyse. Werkkleding.nl biedt een groot aantal gecertificeerde kledingstukken om de juiste bescherming te garanderen. Jouw veiligheid is onze topprioriteit. Daarom gaan we nog een stap verder en komen we, samen met een specialist, graag bij de klant langs om een persoonlijk advies te geven.

Hoe beschermd moet je zijn? 

Een risicobeoordeling geeft inzicht in mogelijke gevaren op het werk. De bevindingen uit de risicoanalyse helpen bij het bepalen van geschikte werkkleding die de juiste bescherming en het beste comfort biedt. Voorbeelden van gevaren die worden onderzocht in een risicobeoordeling zijn convectieve warmte, hoge radiale warmte, vlamcontact, stoom, gesmolten metaal, hete oppervlakken, hoge spanning, elektrische boog en statische ophoping.

Wil je een risicoanalyse voor jouw beroep? Wij hebben de werkdagen van de meest voorkomende beroepen al in kaart gebracht en voorzien je graag van de uitkomst. Daarnaast kunnen we je uitvoerig uitleggen wat de verschillende normeringen en certificeringen inhouden. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs op 030-2123099 of info@werkkleding.nl.