Teekwerende Kleding van Rovince

Views: 324
Teekwerende Kleding van Rovince

Bescherm jezelf tegen tekenbeten met de teekwerende werkkleding van Rovince

Wist je dat?

Per jaar 1,2 miljoen Nederlanders een tekenbeet oplopen, waarvan 25.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen. En als je echt pech hebt word je gebeten door de FMSE-teek en loop je het risico op een hersenvliesontsteking. Met de werkkleding van Rovince kun je dit voorkomen.

Ongeveer 4 jaar geleden startte een collega van ons samen met de leverancier Rovince en de NEN in Delft het initiatief om een officiële norm te ontwikkelen voor teekwerende werkkleding. 

Teken zijn vanaf 4ºC tot 8ºC het meest actief. Het risico op een beet is dan ook het hoogst in de maanden maart t/m oktober
Gelukkig heeft Werkkleding.nl voor iedereen die graag vertoeft in het bos, de duinen en eigenlijk alles wat met natuur te maken heeft vanaf heden de kledinglijn van Rovince in de webshop opgenomen.

Met de broeken en shirts van Rovince bescherm je de plekken waar teken graag komen. De teekwerende kleding van rovince is uniek in Europa vanwege het gebruik van het gepatenteerde Zeck-Protec. Wat is nou Zeck-Protec? Het is een professioneel impregneermiddel bestaande uit de actieve stof permethrine, wat een uitstekende bescherming vormt tegen teken.

Permethrine wordt gebonden in een co-polymeer, voornamelijk acrylaat en silicone elastomeer (polysiloxanen). Deze combinatie verzekert een perfect evenwicht tussen de duurzaamheid en de bio activiteit. Door middel van de silicone elastomeren kan de permethrine namelijk geleidelijk en duurzaam naar buiten diffunderen.

Waarom Rovince Zeck-Protec?

Tijdens de productie wordt de tekenkleding geïmpregneerd met met Zeck-Protec. De kleding van Rovince is dus bij aankoop geïmpregneerd en heeft voor de gehele levensduur geen nabehandeling nodig. Dit maakt Zeck-Protec geschikt voor alle omstandigheden. 
Zeck-Protec is volledig veilig en gecertificeerd. De impregnering is geurloos, huidvriendelijk, UV-proof en machinewasbaar.

Het product werkt preventief en voorkomt dat er een teek in de buurt komt. Zeck-Protec is gevaarlijk voor de teek, maar volledig ongevaarlijk voor de mens. Zeck-Protec behoudt zijn werking zowel bij mooi, als bij slecht weer.

Kortom: met Zeck-Protec ben je altijd beschermd tegen teken, wat wil je nog meer?

 


Update: 19-12-2023 

Het merk Rovince bieden we helaas niet meer aan in onze webshop.