Hovenierskleding: alles wat je wilt weten!

Views: 3
Tricorp Nachtwacht hovenierskleding

Geschikte werkkleding voor elk beroep

Voor elk beroep is andere werkkleding nodig en het is belangrijk passende kleding te dragen. Zo heeft werkkleding voor hoveniers een aantal belangrijke eigenschappen waar je op kunt letten als je de kleding aan wilt schaffen. Wij zetten wat belangrijke aandachtspunten voor jou op een rij.

Belangrijke spullen bij de hand

Als hovenier of als je graag in je eigen tuin werkt is het makkelijk als je al je tuingereedschap bij je kunt dragen. De broeken van Tricorp hebben daarom genoeg opbergruimte, zodat jij alles bij de hand hebt. Vind je het niet fijn om je gereedschap in je zakken te dragen, maar wil je het wel altijd bij je hebben? Dan kun je kiezen voor de Cordura Swing pockets van Tricorp. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zo vind je er altijd eentje die bij je outfit past.

Alle bewegingsvrijheid en ontzettend stevig

Als hovenier werk je veel buiten en je werkzaamheden zijn erg verschillend. Je werkt bijvoorbeeld veel op je knieën, maar ook sta je op ladders. Het is dan belangrijk dat de kleding geschikt is voor al deze werkzaamheden. In ons assortiment vind je hoveniersbroeken met kniestukken waarin jij je goede kniebescherming kwijt kunt. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over knieblessures. Daarnaast zijn de hoveniersbroeken van Tricorp gemaakt van een stretch materiaal, waardoor je gemakkelijk kunt bukken.

Bescherming tegen uv

Als hovenier ben je vooral buiten, en ook al is de zon niet heel fel, toch is bescherming tegen uv-straling altijd belangrijk. Ook ‘s winters kun je in aanraking komen met uv-straling en daarom is het voor een hovenier geen overbodige luxe om kleding te dragen die voorzien is van uv-bescherming. Ook kun je een pet als accessoire toevoegen, zodat je gezicht beschermd is tegen de zon.

Goede zichtbaarheid

Veel hovenierskleding is groen van kleur, voor bijvoorbeeld boswachters is dit ideaal. Toch is het in sommige gevallen wel noodzakelijk dat je kleding draagt die aan de EN ISO 20471 normering voldoet. Dit is bijvoorbeeld belangrijk (en zelfs verplicht) wanneer je je bezighoudt met de groenvoorziening in openbare ruimtes. Ga dan bijvoorbeeld voor deze overall uit de 20/20 vision collectie van Tricorp, met hoge zichtbaarheidskleding.

Verschillende lagen

Omdat je als hovenier vrijwel altijd buiten aan het werk bent, moet je je kleding aanpassen aan de weersomstandigheden. In de zomer draag je andere kleding dan in de winter of de herfst. Om je lichaamstemperatuur op peil te houden en te zorgen dat je altijd op temperatuur bent, is het handig om te werken met lagen. Mocht het warmer zijn, trek je er eentje uit, is het toch kouder dan verwacht, laat je hem aan. Voor tips over het opbouwen van je werkkleding kun je onze blog over het 3-lagen systeem lezen. Hierin leggen we haarfijn uit hoe het werkt en welke materialen handig zijn in de outfit.

Zorg er dus voor dat je je op de juiste manier kleed en ga na welke kleding-eigenschappen voor jou handig zijn en welke eisen jij aan je werkkleding stelt. Bekijk ook welke normeringen voor jou van toepassing zijn. Zo ga je altijd op een veilige manier naar je werk.