Checklist: werken in de hitte

Simone van Heumen

Views: 1
Man en vrouw in werkvesten

Als de zomerse hitte zijn intrede doet, brengt dit uitdagingen met zich mee, vooral wanneer je buitenshuis werkt. Goede voorbereiding is essentieel om gezond en productief te blijven. Dit begint bij het kiezen van de juiste outfit en het nemen van slimme maatregelen tegen de hitte. Van het beschermen van je huid tot het zorgen voor voldoende hydratatie, elke stap telt. In deze blog bespreken we hoe je jezelf optimaal kunt voorbereiden op werkdagen in de zomerse warmte.

·       Smeer je goed in

Je goed insmeren speelt een cruciale rol bij werken onder de hete zon. In Nederland onderschatten we vaak de intensiteit van de zon, waardoor insmeren naar de achtergrond verdwijnt. Let vooral op je nek, een gebied dat snel verbrandt, zeker als je vaak bukt tijdens het werk. Je nek blijft ongemerkt de hele dag blootgesteld aan de zon. Een alternatief is het dragen van kleding die je lichaam voldoende bedekt, om zo direct zonlicht te vermijden.

·       Drink voldoende water

Hydratatie is cruciaal bij werken in warme omstandigheden. Neem altijd een petfles water mee om regelmatig te drinken. Dit voorkomt uitdroging en houdt je energieniveau op peil. Een slimme tip voor extra verkoeling: leg je waterfles de avond ervoor in de vriezer. Zo geniet je gedurende de dag van koel, verfrissend water. Dit helpt je niet alleen gehydrateerd te blijven, maar verhoogt ook je comfort tijdens het werken in de hitte.

·       Heb jij jouw zomeroutfit al gereed?

Heb je je zomeroutfit voor werk al klaarliggen? Zorg voor een praktisch werkshirt, een comfortabele korte broek en eventueel een pet voor bescherming tegen de zon. Overweeg een thermoshirt voor extra comfort. Dit reguleert je lichaamstemperatuur, zelfs bij hoge temperaturen. Aangezien je in de zomer geen werkjas of overall met extra zakken draagt, is een gereedschapsriem een slim alternatief. Zo houd je je gereedschap handig en georganiseerd bij je.

·       Klantbezoek op de planning? Neem een extra shirtje mee

Staat er een klantbezoek op de planning? Neem dan een extra shirt mee. Zo zorg je ervoor dat je er altijd representatief en comfortabel uitziet, ongeacht de warmte. Extra (polo)shirts zijn licht en nemen weinig ruimte in beslag. Ze passen gemakkelijk in je tas, zodat je snel kunt wisselen indien nodig. Dit zorgt voor een frisse uitstraling bij elk klantcontact, een belangrijk aspect in professionele samenwerking.