Werken in de zomer: zorg voor de juiste bescherming!

Views: 4
wegwerkzaamheden New York

Bescherming tegen de zon

Werk jij in verschillende weersomstandigheden? Bij kou trek je dan een warme jas aan en bij regen een waterdichte, maar vergeet je je niet te beschermen tegen de zon als het mooier weer wordt? We hebben het al vaker gehad over thermokleding en regenkleding, maar nu de zomer er weer aan komt is bescherming tegen de zon net zo belangrijk. In deze blog lees je alles over UV-bescherming en werkkleding.

Het beste om verbranding te voorkomen is om zo veel mogelijk uit de zon te blijven, maar dit is vaak niet mogelijk als je buiten aan het werk bent. Daarom is het van belang om je lichaam op een andere manier te beschermen. Bijvoorbeeld door geschikte kleding te dragen. De mate van bescherming die de kleding biedt, hangt af van verschillende factoren, namelijk de dikte en dichtheid van de kleding. Het spreekt voor zich dat je in een dikke trui beter beschermt bent tegen zonnestralen dan in een dun T-shirtje, maar als het warm is, is een dikke trui oncomfortabel. Dan is het slim om een T-shirt of polo met UV-bescherming te dragen. Voor het hoofd kun je kiezen voor een pet die wat schaduw biedt. Voor delen van het lichaam die niet bedekt zijn en dus toch in de zon komen, is het belangrijk dat je die goed insmeert.

Wat is UV-beschermende kleding?

De naam zegt het al, UV-kleding beschermt tegen de straling van de zon. De kleding komt oorspronkelijk uit Australië, omdat de uv-straling wordt hier op de hoogste niveaus gemeten. Hoe werkt het? Kleding met UV-bescherming kan gemaakt zijn van speciale vezels die bescherming bieden tegen de zon. Bovendien wordt de kleding soms nog chemisch behandeld met UPF (Ultraviolet Protection Factor) of gekleurd voor meer bescherming tegen de zon. Let wel op, donkere kleuren beschermen beter tegen uv-straling, maar nemen infrarode straling dan weer op. Je zult het dus sneller warm hebben in donkere kleding.

Nu hebben we kleding voor het bovenlichaam gehad, maar we kunnen natuurlijk de benen niet vergeten. In de zomer ruil je je lange werkbroek in voor een korte. Op die manier krijg je het niet te warm met al het harde werken. In ons assortiment vind je verschillende korte broeken die geschikt zijn om een hele dag in te werken. Bekijk het volledige assortiment eens!

Ga voor gecertificeerde UV-bescherming en hoge zichtbaarheid met Mascot

Mascot heeft gecertificeerde kleding die je beschermt tegen de zon en tegelijkertijd verbeterde zichtbaarheid heeft. Op deze manier ben je altijd goed te zien in situaties waarin dat nodig is. De kleding van Mascot heeft een mooie, moderne pasvorm en is erg elastisch.
In het assortiment van Mascot kun je verschillende kledingstukken met UV-bescherming vinden. Een aantal van de producten biedt zelfs gecertificeerde bescherming in overeenstemming met de EN13578-2. Bekijk het gehele assortiment van Mascot. Op Werkkleding.nl!

Foto: Nicolas J Leclercq via Unsplash

 

Mascot sunprotection