Is mijn werkkleding fiscaal aftrekbaar?

Views: 2
werkkleding fiscaal aftrekbaar

Is mijn werkkleding fiscaal aftrekbaar?

Wil jij weten of jouw werkkleding fiscaal aftrekbaar is? In deze blog leggen we je haarfijn uit wat de eisen van de belastingdienst aan werkkleding zijn. Lees verder voor alle informatie!

Werkkleding is fiscaal aftrekbaar mits,

  • De kleding (bijna) uitsluitend gedragen kan worden in het kader van je onderneming,
  • De kleding voorzien is van een beeldmerk van minimaal 70cm2, het beeldmerk moet verwijzen naar de onderneming.

Het is belangrijk om allereerst na te gaan of de kleding voldoet aan één van de door de belastingdienst gestelde eisen. Met kleding die “bijna uitsluitend geschikt is om tijdens werk te dragen” wordt bijvoorbeeld high-visibility kleding bedoelt, een ander voorbeeld is een laboratoriumjas. Ook overalls, werkbroeken en zorgkleding passen binnen de definitie van de belastingdienst en zijn dus fiscaal aftrekbaar. 

De andere eis van de belastingdienst is dat de kleding voorzien moet zijn van een beeldmerk met een oppervlakte van minimaal 70cm2, het logo is in het kader van de onderneming. Dit geldt voor kleding die ook buiten werktijd gedragen kan worden. Bij Werkkleding.nl kun je je kleding ook laten bedrukken. Let op: als er een logo van een sponsor op de werkkleding staat, is de kleding alleen fiscaal aftrekbaar als de naam van de sponsor ook onderdeel is van de naam van je werkgever.

Werkkleding aanschaffen als werkgever en werknemer

Ben jij werkgever en koop je kleding voor je werknemers? Dan kun je de kleding volgens de belastingdienst onbelast aan je werknemers aanbieden. Je kunt bij je werkgever nagaan of dit binnen jouw bedrijf geldt. Reinigingskosten van werkkleding zijn in dat geval ook van de belasting aftrekbaar.

Bij Werkkleding.nl kun je je werkkleding laten bedrukken of borduren. Bekijk de bedrukken informatiepagina voor meer info. Voor overige vragen en advies over de mogelijkheden of een offerte kun je altijd contact met ons opnemen. Wij hebben al jarenlange ervaring met het bedrukken en borduren van werkkleding en weten daarom precies wat wel en niet kan. Wij helpen je graag verder.

Foto: Scott Graham via Unsplash