Waarom thermokleding?

Views: 6
Waarom thermokleding

Nu de winter eraan komt en de temperaturen flink beginnen te zakken, is thermokleding geen overbodige luxe. Werken doe je het liefst bij aangename temperaturen. Thermokleding houdt je lichaam constant op één temperatuur, koel bij warm weer en warm bij koud weer.

Thermokleding is geschikt om te fungeren als basislaag in het drie lagen-systeem. De kleding zit strak op de huid en zorgt ervoor dat je je lichaamstemperatuur behoudt.

Thermokleding moet goed ademen en is daarom gemaakt van een vochtafvoerende stof. Op deze manier blijft zweet niet in de kleding hangen en voorkom je kans op onderkoeling. De thermolaag zit strak om de huid, waardoor de lichaamswarmte goed bewaard wordt.

Wanneer draag je thermokleding?

Met thermokleding zorg je ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft. Dit kan dus gelden voor lage temperaturen, zodat jij je lichaam lekker warm houdt, maar ook voor hoge temperaturen om koel te blijven. Maar wanneer draag je nou welke thermokleding? 

Thermokleding bij lage temperaturen

Bij lage temperaturen is het slim om thermokleding toe te passen als basislaag. Deze zorgt voor goede vochtafvoer en beschermt je tegen onderkoeling. Daaroverheen kun je nog extra lagen toevoegen, zodat de kou niet binnendringt. Bij lage temperaturen kun je gaan voor dikke, warme werkkleding. Bekijk bijvoorbeeld deze thermo-set van Fristads, ideaal voor onder jouw werkoutfit.

Thermokleding bij hoge temperaturen

Werken bij hoge temperaturen kan ervoor zorgen dat jij extra transpireert. Het is belangrijk een thermo stof te dragen die het zweet goed afvoert. Op deze manier kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden, zonder dat je kleding net en zwaar aanvoelt. Dat geeft een prettig en hygiënisch gevoel. Het is in dit geval slim om te gaan voor een stof die goed ademt, bij voorkeur geen katoen. Ga bijvoorbeeld voor een thermoshirt van Tricorp

Ga van te voren na waarvoor je de thermokleding gaat gebruiken en houd hierbij rekening met het seizoen. Zo maak je optimaal gebruik van de thermokleding en kun jij gewoon comfortabel en fris aan het werk! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen bij de thermokleding, of verder lezen op onze blog over het 3-lagensysteem.