Waarom OK-kleding altijd blauw is

Simone van Heumen

Views: 1
Blauwe OK-kleding

Waarom OK-kleding altijd blauw is

De kleur van OK-kleding is niet zomaar een keuze, maar een doordachte beslissing die diep verankerd zit in de medische praktijk. In deze blog onthullen we waarom blauw de dominante kleur is in operatiekamers over de hele wereld. We duiken in de wetenschappelijke en praktische redenen achter deze keuze, van visuele perceptie tot psychologische impact. Deze inzichten verklaren niet alleen de kleurkeuze maar werpen ook licht op de cruciale rol van kleding in medische omgevingen.

Waarom is OK-kleding altijd blauw?

OK-kleding, oftewel operatiekleding, is meestal blauw of groen om specifieke redenen. Deze kleuren verminderen de kans op vermoeidheid van de ogen. Artsen en chirurgen staren lang naar het menselijk lichaam en bloed, dat rood is. Het contrast tussen rood en blauw of groen helpt de ogen te ontspannen. Bovendien maskeren deze kleuren bloedvlekken beter dan lichtere kleuren.

Blauw of groen biedt ook een rustgevend contrast met de felwitte omgeving van de meeste operatiekamers. Deze kleuren helpen medisch personeel zich te concentreren en verminderen afleidingen tijdens operaties. Daarnaast zorgen ze ervoor dat artsen en chirurgen alert blijven tijdens lange procedures. Het is dus een doordachte keuze die bijdraagt aan de efficiëntie en veiligheid in operatiekamers.

Cleanroom kleding

OK-kleding noemen we cleanroom kleding. Cleanroom kleding voldoet aan strenge eisen om de hoogste mate van steriliteit te waarborgen. Tijdens de productieprocessen vinden alle stappen plaats in een grondig ontsmette omgeving. Dit garandeert dat de kleding volledig vrij is van contaminanten. Vanwege de strenge eisen aan cleanroom kleding, hebben leveranciers een directe lijn met de medische industrie en biedt Werkkleding.nl dit niet aan. Er zijn natuurlijk wel leveranciers die aan de strengste eisen voor cleanroom voldoen.

Haen zorgkleding

We bieden een uitgebreide collectie Haen zorgkleding aan, bekend om zijn kwaliteit en comfort. In ons assortiment vind je zorgjassen en zorgbroeken in diverse kleuren en maten. Deze variëteit stelt je in staat om kleding te kiezen die perfect aansluit bij jouw merknaam en zorgt voor een professionele uitstraling van je team. Met Haen kies je voor stijl, comfort en professionaliteit in de zorgsector.

Vertrouw op de service van Werkkleding.nl

Vertrouw op de uitstekende service van Werkkleding.nl voor al jouw zorgkleding. Ben je een mkb-ondernemer en wil je jouw team van professionele zorgkleding voorzien? Wij bieden de mogelijkheid om de kleding te personaliseren met bedrukking of borduring. Onze service gaat verder: wij komen op locatie voor pas-sessies. Mochten aanpassingen nodig zijn, dan verzorgen wij ook het vermaken van de werkkleding. Voor meer informatie en specifieke verzoeken, mail ons op info@werkkleding.nl. We staan klaar om je van dienst te zijn!