Hoe werken ESD werkschoenen?

Simone van Heumen

Views: 2
Close-up van Emma werkschoenen

ESD werkschoenen zijn voorzien van speciale zolen met geleidende materialen, waardoor elektrische ladingen veilig naar de grond worden afgevoerd bij onbedoeld contact met elektriciteit. Dit geleidingsproces verloopt geleidelijk om vonken te voorkomen. Daarnaast worden in dergelijke vakgebieden vaak ook ESD vloeren toegepast. De schoenen werken effectief samen met ESD-vloeren, die ook geleidende materialen bevatten, voor een extra laag bescherming.

Wat is een ESD werkschoen?

Een ESD werkschoen, afgeleid van Elektrostatic Discharge, voorkomt elektrische ontlading. Hoewel niet één enkele norm ESD certificeert, vallen ESD schoenen onder verschillende normeringen zoals S1, S1P, S2, S3 en O3. Deze schoenen zijn altijd volledig metaalvrij en hebben vaak een composiet of kunststof neus. Uiterlijk zijn ze identiek aan andere werkschoenen, waardoor je niet kunt zien of ze ESD gecertificeerd zijn. We bieden zelfs nette werkschoenen met ESD aan!

Beroepen waar ESD verplicht is

Elektronica monteurs, laboratoriummedewerkers, assemblage medewerkers, zonnepaneelinstallateurs, elektronica-inspecteurs en technisch ingenieurs in telecommunicatie, datacenters, lucht- en ruimtevaart behoren tot de beroepen waar ESD werkschoenen vereist zijn. In dergelijke vakgebieden is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om de juiste werkschoenen te verstrekken aan hun werknemers.

Onze top 3 ESD werkschoenen

1.     Bata werkschoen Sion S3

De Bata werkschoen Sion S3 is een modieuze keuze die qua uiterlijk niet te onderscheiden is van een normale schoen. Deze schoen voldoet aan de vereiste normen doordat hij volledig vrij is van metaal. Bovendien biedt hij schokdemping, wat zorgt voor extra comfort tijdens het dragen.

2.     Bata werkschoen Brisk S3

De Bata werkschoen Brisk S3 is een veelzijdige keuze, geschikt voor zowel heren als dames. Het middelhoge model biedt extra ondersteuning en beschermt de enkels tijdens het werk. Bovendien is deze werkschoen voordelig geprijsd, waardoor het een aantrekkelijke optie is.

3.     Emma Donovan D

De Emma Donovan D werkschoen is uitgerust met neusbescherming van glasvezel, wat zorgt voor optimale veiligheid op de werkplek. Dit extra hoge model, met een casual uitstraling, biedt niet alleen bescherming maar ook comfort gedurende de werkdag. Bovendien voldoet deze schoen aan de bekende S3 normering, waardoor hij geschikt is voor diverse werkomgevingen.