Alles wat je moet weten over lasschoenen

Simone van Heumen

Views: 2
Emma lasschoenen

Bij het kiezen van de juiste uitrusting voor lassen, is veiligheid cruciaal. Lasschoenen zoals de Emma Vulcanus D, die voldoen aan de EN ISO 20345 S3 norm en de EN ISO 20349, bieden optimale bescherming. Om je uitrusting compleet te maken, overweeg dan een uniseks lasbroek van Snickers met kniebeschermers en een Fristads Flame Lasjack, dat vlamvertragend en antistatisch is. Als alternatief biedt een lasoverall, beschikbaar in diverse stijlen en fiscaal volledig aftrekbaar, een alles-in-één oplossing.

Welke normering hebben lasschoenen?

Lasschoenen moeten voldoen aan specifieke normeringen voor optimale veiligheid. De EN ISO 20345 norm, vooral in de S3 veiligheidsklasse, speelt hier een cruciale rol. Deze normering garandeert dat de schoenen bescherming bieden tegen veelvoorkomende gevaren in lasomgevingen. Daarnaast is er de EN ISO 20349 norm. Deze richtlijn focust specifiek op bescherming voor lassers, met extra aandacht voor hittebestendigheid en spatscherming.

De beste lasschoenen in ons assortiment

De Emma Vulcanus D behoort tot de top lasschoenen in ons assortiment. Deze schoen, ook beschikbaar in een XD-variant met extra brede fitting, combineert comfort met veiligheid. Hij voldoet aan de S3 veiligheidsklasse en respecteert alle normeringen voor lasschoenen. De samenstelling van de schoen draagt bij aan zijn kwaliteit: hij is gemaakt van duurzaam leder, voorzien van een antistatische binnenzool, een stalen neus voor maximale bescherming, een RVS tussenzool ter voorkoming van perforaties, en een antibacteriële inlegzool voor hygiëne en comfort.

Maak je lasoutfit compleet

Maak je lasoutfit compleet met kwaliteitskleding die veiligheid en functionaliteit biedt. Kies voor de uniseks lasbroek van Snickers: deze broek beschikt over praktische kniebeschermers en diverse zakken, ideaal voor het opbergen van gereedschap en persoonlijke items. Combineer dit met het Fristads Flame Lasjack, speciaal ontworpen voor las- en slijpwerkzaamheden. Dit jack is niet alleen vlamvertragend en antistatisch, maar ook industrieel wasbaar. Het biedt bescherming tegen elektrische vlamboog, wat essentieel is voor jouw veiligheid tijdens het werk.

Of kies voor een lasoverall

Kies voor een lasoverall om je lasuitrusting compleet te maken. Deze overalls zijn 100% fiscaal aftrekbaar, wat ze een financieel aantrekkelijke optie maakt. Belangrijker nog, ze voldoen aan alle verplichte normeringen voor lassen, waardoor je verzekerd bent van veiligheid en conformiteit. Ons assortiment biedt diverse opties: van Amerikaanse overalls tot winteroveralls, sommige zelfs met high visibility elementen.