Zo worden de werkbroeken van Snickers gemaakt

Views: 6
Snickers werkbroek cutting

Op weg naar de perfecte broek

Snickers is elke dag bezig met het maken en verbeteren van de duurzame, functionele en ergonomische werkbroek. Elke dag is het een nieuwe uitdaging om de werkbroek te verbeteren. De broek zoals die nu is, is het resultaat van jarenlange ervaring. Met aandacht voor detail zijn specialisten dag in, dag uit bezig met het perfectioneren van de Snickers werkbroek.

Wist je dat….

In een Snickers FLEXI-werkbroek 64 stukjes, 6 stofsoorten en 46 accessoiretypen zitten? En daarmee is de broek nog niet eens in elkaar gezet. Om hem ook echt op een broek te laten lijken zijn er 40.000 steken en ongeveer 2 productie-uren nodig. Nu denk je misschien, oke, maar hoe wordt die broek dan gemaakt. Om erachter te komen hoe de werkbroek van Snickers in elkaar zit, heeft Snickers een aantal vragen gesteld aan de Senior Product Developer, Margarita Kleinhofa.

Hoe wordt de broek dan gemaakt? 

Bij Snickers wordt veel aandacht besteed aan elk detail om ervoor te zorgen dat de broek zo comfortabel mogelijk zit. De FLexiWork werkbroek bestaat, zoals al eerder genoemd uit wel 6 stofsoorten, 46 accessoires en 64 patroondelen. Voor het maken van de broek zijn verschillende stappen nodig, in totaal wel 186 productiestappen. Na twee uur is de broek dan eindelijk klaar.

Om de drager zoveel mogelijk comfort te bieden en maximale bewegingsvrijheid is de broek gemaakt van verschillende onderdelen. De drager mag zich niet beperkt voelen tijdens het werken in de werkbroek. Om deze reden bestaat de broek dus uit zoveel verschillende onderdelen. De combinatie van de stof en het garen en de plaatsing van de naden is uitvoerig getest voordat de productie van de broek wordt gestart. Snickers blijft nadenken over verschillende stoffen en stofcombinaties en deze worden zowel individueel als in combinatie getest. Om van maximaal comfort te genieten is het belangrijk de juiste maat en stijl bij jouw lichaam en werkzaamheden te kiezen. Een broek in de juiste maat gaat extra lang mee en zit kortweg het lekkerst. Ook is het belangrijk de juiste maat te kiezen, omdat de zakken en kniestukken zorgvuldig zijn geplaatst. De maat heeft invloed op de ergonomische functies, een passende broek helpt je door met elke beweging het lichaam te volgen.

Het komen tot de perfecte broek is niet in één dag gelukt. Dit kost inspanning en hard werk. Een goede werkbroek is meer dan het aan elkaar zetten van een paar lappen stof. Een goede werkbroek ontstaat en groeit mee. Op die manier wil Snickers ook in de toekomst door blijven groeien. Zodat jij elke dag met plezier naar je werk gaat.