6 tips van Fristads voor zomerwerkkleding

Simone van Heumen

Man in Fristads werkshirt en korte werkbroek die hout bewerkt

Als de zomer nadert, is het cruciaal om je werkkleding hierop aan te passen. Fristads begrijpt het belang van comfort en veiligheid tijdens het werken in warme omstandigheden. Met een focus op lichte stoffen, innovatieve technologieën en UV-bescherming, biedt Fristads kleding die zowel functioneel als comfortabel is. In deze blog ontdek je 6 essentiële tips om je ideale zomerwerkoutfit samen te stellen.

1.     Kies lichte kleding

Kies voor lichte kleding tijdens de zomermaanden. Witte kleding reflecteert zonlicht, wat zorgt voor verkoeling. Draagt jouw team normaliter donkere shirts met een merklogo? Overweeg dan witte shirts met een gekleurd logo. Dit zorgt voor een frisse uitstraling en houdt het team koel. Een voorbeeld hiervan is het Fristads poloshirt 1724, verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Zo combineer je stijl met comfort.

2.     De perfecte mix van polyester en katoen

Kies voor een mix van polyester en katoen voor zomerwerkkleding. Polyester biedt luchtdoorlatendheid, wat essentieel is voor ventilatie en verkoeling. Tegelijkertijd voelt katoen zacht aan op de huid en is het een duurzame keuze. Deze combinatie zorgt voor optimaal draagcomfort en ondersteunt milieuvriendelijkheid. Ideaal voor werkkleding die zowel functioneel als comfortabel moet zijn.

3.     De innovaties van Fristads: 37,5™, Coolmax® of THV

Ontdek de innovaties van Fristads: 37,5™, Coolmax® en THV. De 37,5™-technologie helpt bij het absorberen van ongewenste geurtjes, waardoor je fris blijft gedurende de dag. Coolmax® zorgt voor vochtafwering, wat helpt om droog en comfortabel te blijven. THV staat voor een slimme combinatie: katoen aan de binnenkant van de kleding voor zachtheid en polyester aan de buitenkant voor duurzaamheid. Elk van deze technologieën draagt bij aan het comfort en de functionaliteit van zomerwerkkleding.

4.     Kies voor een korte werkbroek

Kiezen voor een korte werkbroek van Fristads betekent kiezen voor een luchtigere werkdag. Dit type broek biedt meer bewegingsvrijheid en ventilatie, ideaal voor warmere dagen. Een uitstekend voorbeeld is de Fristads korte broek 2562. Deze broek combineert functionaliteit met comfort, essentieel voor een productieve dag op het werk. Met deze keuze zorg je voor een aangename en efficiënte werkomgeving tijdens de zomer.

5.     Niet kort, maar lichtgewicht

Als een korte broek geen optie is binnen jouw branche, overweeg dan een lichtgewicht stof. Kies voor een stofgewicht tot maximaal 260 g/m² voor optimaal comfort. Een perfect voorbeeld hiervan is de Fristads 2555, uitgerust met kniebescherming. Deze broek biedt zowel bescherming als comfort, ideaal voor intensief werk. Door te kiezen voor lichtgewicht materialen, blijf je koel en efficiënt, zelfs tijdens de warmste werkdagen.

6.     Werkkleding met UV-bescherming

Bij het selecteren van werkkleding, overweeg dan UV-bescherming, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt op zonnige dagen. Een goede UV-bescherming is cruciaal om de huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Dit voorkomt niet alleen verbranding, maar vermindert ook het risico op langdurige huidschade. Zorg voor een werkoutfit die zowel comfortabel als beschermend is, zodat je veilig en efficiënt kunt werken onder de felle zon.