PBM & Accessoires

Om goed te kunnen werken zijn de juiste accessoires nodig. Om veilig te kunnen werken kunnen werknemers persoonlijke bescherming nodig hebben. Deze beschermingsmiddelen die gericht zijn op vitale onderdelen als het hoofd, oren, ogen, handen en voeten kunnen het risico op (blijvend) letsel aanzienlijk verminderen. In ons assortiment van PBM’s en accessoires kun je verschillende handige accessoires en beschermingsmiddelen vinden.

Producten 1-12 van 318

Snickers Prec Protect Glove 9574
Incl. BTW € 45,92 € 37,95
Snickers Handschoen 9360
Incl. BTW € 53,92 € 44,56
Snickers Power Open Glove 9586
Incl. BTW € 37,87 € 31,30
Snickers Holsterzakken 9757
Incl. BTW € 61,21 € 50,59
Snickers Spijkerzak schroefzak 9795
Incl. BTW € 97,65 € 80,70
Snickers Electrician’s Tool Pouch 9785
Incl. BTW € 67,76 € 56,00
Snickers Kniebeschermers 9110
Incl. BTW € 28,68 € 23,70
Snickers D3O Lite Kniebeschermers 9112
Incl. BTW € 36,72 € 30,35
Snickers Sokken 9217
Incl. BTW € 24,08 € 19,90
Snickers Lage Sokken 9218
Incl. BTW € 20,63 € 17,05
Emma Safety Footwear Schoenpoetsset zwart
Incl. BTW € 15,85 € 13,10
Emma Safety Footwear Schoenpoetsset cognac
Incl. BTW € 15,85 € 13,10

Volledig veilig met de juiste accessoires

Bij Werkkleding.nl staat veiligheid op nummer één en daarom willen wij dat je altijd veilig aan je werkdag kunt beginnen. Wij hebben handige accessoires, zoals toolbelts, extra veters en sokken, maar in het assortiment vind je ook goede bescherming, zoals (hand)schoenen, veiligheidsbrillen en -helmen.

Accessoires bij Werkkleding.nl

Bij werkkleding denk je niet direct aan een leuk accessoire, maar toch zijn er genoeg handige extra’s die jouw werkdag een stuk aangenamer kunnen maken. Bijvoorbeeld een handige toolbelt van Snickers waarin je al je gereedschap kwijt kunt, of gewoon een leuke pet. In ons assortiment vind je allerlei accessoires die helpen met van elke werkdag de beste werkdag te maken.

Wat zijn PBM?

PBM is een afkorting voor persoonlijke beschermingsmiddelen. De naam zegt het al; het zijn middelen waarmee jij jezelf extra beschermt. In sommige gevallen is alleen veiligheidskleding niet genoeg en moet je je werkoutfit uitbreiden met wat extra beschermingsmiddelen. Bijvoorbeeld bescherming voor het hoofd, de ogen of oren. Op een plek waar vallende materialen een risico zijn, is het verstandig om een helm te dragen. Dit kan (blijvend) letsel voorkomen. Ook bescherming voor de oren, zoals oorkappen en oordoppen, kunnen schade aan het gehoor voorkomen.

De persoonlijke beschermingsmiddelen heb je in drie verschillende categorieën. Bescherming tegen lage, middel en hoge risico's. Hieronder vind je welke PBM in welke categorie vallen. Het is belangrijk om te weten tegen welke risico's jij op de werkvloer aanloopt.

De persoonlijke beschermingsmiddelen heb je in drie verschillende categorieën. Bescherming tegen lage, middel en hoge risico's. Hieronder vind je welke PBM in welke categorie vallen. Het is belangrijk om te weten tegen welke risico's jij op de werkvloer aanloopt. Op die manier weet je welke beschermingsmiddelen je aan moet schaffen en of deze gecontroleerd moeten worden. Zorg voor je eigen veiligheid en schaf de juiste beschermingsmiddelen aan.

Categorie 1: PBM tegen lage risico’s

Deze persoonlijke beschermingsmiddelen die, zonder dat je kennis van zake hebt, bescherming bieden. Mocht je een ongeluk krijgen, zal dit zorgen zorgen voor gering en oppervlakkig letsel. Denk hierbij aan ski -en zonnebrillen, ski-jassen, regenbroeken en simpele tuinhandschoenen. 

Categorie 2: PBM tegen middelhoge risico’s

Dit zijn de persoonlijke beschermingsmiddelen die niet tot de eerste risicoklasse behoren. Deze middelen moeten voldoen aan de EG richtlijn; 89/686/EEG. De meeste persoonlijke beschermingsmiddelen vallen onder deze categorie. Denk hierbij aan veiligheidsbrillen, -helm of -handschoenen

Categorie 3: PBM tegen hoge risico’s

Dit zijn de beschermingsmiddelen waar naast de EG richtlijnen nog extra eisen aan zijn gesteld. Middelen die onder deze categorie vallen moeten verplicht onderhouden en gecertificeerd worden door een bevoegde organisatie. Tot deze categorie behoren bijvoorbeeld middelen die bescherming bieden bij vallen van bepaalde hoogten, zoals: een harnasgordel, of middelen die tijdelijke bescherming bieden tegen letsels door chemische factoren of ionische stralingen.

Heb je vragen over werk soort beschermingsmiddel jij voor jouw werkzaamheden nodig hebt? Stel ze gerust! Stuur ons een mailtje of neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!