Alle PBM

Bij onze persoonlijke beschermingsmiddelen vind je alles wat je nodig hebt om jouw werkdag zonder risico’s te beginnen. Voor sommige werkzaamheden bieden gewone werkjassen -en broeken geen volledige bescherming. Deze werkzaamheden vragen om aanvullende veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij aan extra bescherming voor je hoofd, oren of ogen. Bekijk alle beschermingsmiddelen hieronder.

Producten 1-12 van 34

Fristads Kniebeschermers 9200 KP
Incl. BTW € 21,27 € 17,58
Fristads Kniebeschermers 9395 KP
Incl. BTW € 18,97 € 15,68
Snickers Kniebeschermers 9110
Incl. BTW € 28,68 € 23,70
Snickers D3O Lite Kniebeschermers 9112
Incl. BTW € 36,72 € 30,35
Snickers D3O Lite Vloerleggers Kniebeschermers 9119
Incl. BTW € 66,61 € 55,05
Snickers Vloerleggers Kniebeschermers 9118
Incl. BTW € 63,16 € 52,20
Snickers XTR Kniebeschermers 9191
Incl. BTW € 57,41 € 47,45
Snickers D3O Ergo Kniebeschermers 9169
Incl. BTW € 56,04 € 46,31
Snickers Weather Flex Cut 5 Glove 9317
Incl. BTW € 23,57 € 19,48
Snickers Power Flex Cut 5 Gloves 9326
Incl. BTW € 14,77 € 12,21
Snickers Geïsoleerde Handschoenen 9361
Incl. BTW € 67,42 € 55,72
Snickers Handschoen 9360
Incl. BTW € 53,92 € 44,56
Pagina

Veiligheid voorop

Om veilig te kunnen werken hebben sommige individuele werknemers extra persoonlijke bescherming nodig. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn gericht op bescherming van vitale onderdelen van het lichaam, zoals het hoofd, de ogen, handen en voeten. De bescherming kan het risico op (blijvend) letsel aanzienlijk verminderen. De PBM’s worden gedragen of vastgehouden door een persoon, vaak zijn het aanvullingen op de reguliere werkkleding.

Wettelijke verplichting

In de arbowet is vastgelegd dat een werkgever een persoonlijk beschermingsmiddel moet verstrekken dat aan de eisen van het Warenwetbesluit PBM 2018 voldoet. De wet is gebaseerd op Europese regelgeving (hier worden ook de normeringen op gebaseerd). In de risico-inventarisatie zijn de persoonlijke beschermingsmiddelen onderverdeeld in drie risicocategorieën. De fabrikant kan op verschillende manieren aantonen dat het beschermingsmiddel voldoet aan de gestelde eisen. Hoe hij dit aantoont verschilt per categorie. Hieronder nemen we de categorieën met je door.

Categorie 1: Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen minimale risico’s

Dit zijn persoonlijke beschermingsmiddelen die bescherming bieden tegen oppervlakkig mechanisch letsel. Voorbeelden van risico’s zijn:

 • Contact met onschadelijke schoonmaakmiddelen, of langdurig contact met water. 
 • Contact met warme oppervlakken tot 50°C. 
 • Schade aan de ogen door aanraking met zonlicht.
 • Niet-extreme weersomstandigheden

Beschermingsmiddelen die in deze categorie passen zijn zonne- of skibrillen, regenkleding en tuin- of winterhandschoenen.

Categorie 2: Persoonlijke beschermingsmiddelen

PBM uit risicoklasse 2 moeten worden goedgekeurd aan de hand van een onderzoek. Fabrikanten zijn bij PBM uit categorie 2 verplicht om een interne productiecontrole uit te voeren. De meeste PBM’s vallen in deze klasse, bijvoorbeeld veiligheidsbrillen en -helmen.

Categorie 3: In deze categorie vallen persoonlijke beschermingsmiddelen die beschermen tegen ernstige risico’s die niet ongedaan gemaakt kunnen worden. Voorbeelden van risico’s zijn:

 • Stoffen en mengsels die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. 
 • Ademlucht met te weinig zuurstof.
 • Ioniserende straling
 • Warme omgeving met een temperatuur van 100°C; of koude omgeving met temperaturen van -50°C.
 • Vallen van grote hoogte.
 • Elektrische schok
 • Snijwonden door zagen
 • Schadelijk lawaai

Voorbeelden hiervan zijn gehoorbescherming, speciale (las)handschoenen of een harnasgordel (een uitrustingsstuk dat beschermt tegen vallen van grote hoogten).

Verplichtingen werkgever en werknemer

Een werkgever dient bij hoge risico’s geschikte werkkleding en PBM’s te verschaffen voor zijn werknemers. Toch is niet alleen de werkgever verantwoordelijk voor het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving.

Een werkgever is verplicht ervoor te zorgen dat werknemers gratis persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen ontvangen. Ook moet de werkgever zorgen voor voorlichting over het juist gebruiken van de PBM en moet hij aangeven wanneer de bescherming gebruikt dient te worden. Daarnaast moet de werkgever toezien op de onderhoudsstaat van de persoonlijke beschermingsmiddelen. Voordat de persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen worden geselecteerd, dient de werkgever een risicoanalyse uit te voeren. De werknemer zelf is verplicht de PBM’s te gebruiken, deel te nemen aan de voorlichtingen en de gebruiksinstructies juist op te volgen.

PBM’s kopen bij Werkkleding.nl

Binnenkort is een volledig assortiment aan persoonlijke beschermingsmiddelen bij Werkkleding.nl verkrijgbaar. Van beschermende handschoenen, tot gehoorbescherming en van helmen tot bescherming voor de ogen. Ga voor veiligheid en schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen direct aan. Bij Werkkleding.nl bestel je gemakkelijk en snel. Ook je PBM’s gepersonaliseerd? Dat kan! Wij hebben speciale helm stickers, zodat de veiligheid van de helm er niet op achteruit gaat. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Heb je de artikelen binnen, maar zijn deze niet helemaal naar wens? Dan kun je deze altijd binnen 14 dagen bij ons retourneren. Let op; gepersonaliseerde artikelen zijn uitgesloten van het retourproces.