Duurzame bedrijfskleding

Duurzaamheid van onze merken

Fristads

Klimaatverandering en aantasting van het milieu zijn uitdagingen van deze tijd en ook de textielindustrie moet zijn steentje bijdragen om de planeet te beschermen, vindt Fristads. Fristads is bezig met het ontwikkelen van duurzame producten, denk hierbij aan circulaire productie.

Ze willen in 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 50% verminderd zien. Een ambitieus doel. Fristads is het eerste bedrijf ter wereld dat de milieu impact van werkkleding meet. Fristads Green is een concept van werkkleding waarbij de productieketen wordt gekenmerkt door milieubewustzijn en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Het Fristads Green Jack 4688 GRT is een goed, groen alternatief voor het normale werkjack.

Met de Green Calculator vergelijk jij de Green collectie met de normale kleding en kun je in één oogopslag zien hoe duurzaam jij bezig bent! De duurzame kledingstukken zijn allemaal gekenmerkt met het Green label.

 

 

Ballyclare en Haen

Om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen heeft Ballyclare een gloednieuwe ECO-collectie uitgebracht. Samen met hun leveranciers zorgen ze voor een duurzaam ontwikkelproces. Dit wordt ook doorgevoerd in de logistiek. Het vervoeren en verzenden van hun werkkleding gaat zo efficiënt mogelijk. Bij de ontwikkeling van het ECO-assortiment van Haen staat het verkleinen van de ecologische voetafdruk centraal. De zorgjassen en -broeken worden gemaakt van gerecyclede petflessen.

 

 

Emma

Emma Safety Footwear streeft ernaar om de planeet beter achter te laten dan hoe we hem gekregen hebben. Daarom ondernemen zij op basis van de principes van een circulaire economie. Concreet betekent dit het streven naar het vermijden van de inzet van primaire grondstoffen. Er wordt in het ontwikkelingsproces gebruik gemaakt van materialen met een extra lange levensduur. Nu waren de schoenen al niet kapot te krijgen, en nu helemaal niet!

Bekijk eens de Emma Safety Footwear Amazone werkschoen, met de stalen neuzen beschermt de schoen jou tegen vallende voorwerpen. Door de geweldige, aansluitende pasvorm vergeet je als snel dat je de werkschoen aan hebt, tot het moment dat je heel blij bent dat je hem aan hebt. Door andere materiaal constructies wordt ervoor gezorgd dat de schoen makkelijker uit elkaar te halen is.

Alle materialen die in de circulaire collectie worden gebruikt zijn onschadelijk voor het milieu én recyclebaar. Emma Safety Footwear gebruikt zo min mogelijk verpakkingen. De verpakkingen die gebruikt worden zijn niet van plastic, maar van recycled materiaal.

Havep

Na 157 jaar is Havep verhuisd van een industrieel erfgoed locatie naar een uniek en toekomstbestendig gebouw. De oude en nieuwe locatie liggen slechts op 200 meter afstand van elkaar.

Naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects is hier het meest circulaire utiliteitsgebouw van de Benelux gerealiseerd. Zo bestaat de zonneluifel uit gerecyclede constructiedelen van het oude Havep gebouw. De overige materialen zijn biobased en recyclebaar.

Door de toepassing van vlas als isolatie bron in combinatie met de 1200 bestaande en 400 nieuwe zonnepanelen, is het gebouw volledig energieneutraal.

 

Duurzaam hoofdkantoor havep

 

Santino en Matterhorn

Santino streeft naar een omgeving waar comfortabele en duurzame kleding elkaar ontmoeten. Naast katoen, worden er steeds meer milieuvriendelijke materialen verwerkt in de kleding. Deze kleding vind je in haar Eco-Line.

Bekijk bijvoorbeeld het T-Shirt Jacob. Deze is gemaakt van 80% biologisch katoen en 20% gerecycled polyester, dat voelt goed! De Eco-Line bestaat voor een groot deel uit drie, milieuvriendelijke materialen:

Biologisch katoen: Het verschil tussen het verkrijgen van biologisch katoen met normaal katoen is dat er bij biologisch katoen alleen natuurlijke bestrijdings -en bemestingsmiddelen worden gebruikt.
Ook wordt het verbouwen van katoen afgewisseld met de productie van andere producten, bijvoorbeeld peulvruchten, zodat de grond niet uitgeput raakt.

Bamboe: Bamboe groeit ontzettend snel en heeft weinig water nodig om te kunnen groeien. Het is een hernieuwbare stof en biologisch afbreekbaar.

Garen gemaakt van petflessen: Gebruikte PET-Flessen worden verzameld en via een mechanisch proces verwerkt tot vlokken. Hiervan kan garen worden geweven, waarvan kleding wordt gemaakt. Deze werkkleding is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens mooi en comfortabel.

 

Snickers duurzaam

 

Snickers

Bij Snickers Workwear werken ze aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk en daarbij hebben ze drie kernwaarden opgesteld. De duurzame gedachten wordt verwerkt in:

 

  • Productie: Er wordt nauw samengewerkt met verantwoorde productiefaciliteiten, om doelen te bereiken met betrekking tot sociale milieudoelstellingen.
  • Producten: De producten van Snickers Workwear worden gemaakt van de meest slijtvaste materialen met de hoogste kwaliteit. De levensduur van de producten is extra lang.
  • Impact: Snickers is zo milieuvriendelijk mogelijk in de hele waardeketen.

 

Op deze pagina komen alle duurzame collecties van onze merken te staan! Houd het dus in de gaten om op de hoogte te blijven van alle duurzame ontwikkelingen en collecties.