Amerikaanse overalls

Een Amerikaanse overall, of bij ons beter bekend als tuinbroek, zit erg comfortabel omdat een deel van het bovenlichaam en de armen niet bedekt is. Wanneer het bij jouw werkzaamheden niet uitmaakt of je armen bedekt zijn, is een Amerikaanse overall een goede keuze! 

Producten 1-12 van 30

Ballyclare Amerikaanse overall Russell
Incl. BTW € 92,95 € 76,82
Ballyclare Amerikaanse overall Leipzig
Incl. BTW € 67,95 € 56,16
Ballyclare Amerikaanse overall Bristol
Incl. BTW € 46,95 € 38,80
Ballyclare Amerikaanse overall Dundee
Incl. BTW € 41,95 € 34,67
Mascot Amerikaanse overall met kniezakken 07169-860
Incl. BTW € 112,08 € 92,63
Mascot Amerikaanse overall met kniezakken 07169-470
Incl. BTW € 112,08 € 92,63
Mascot Amerikaanse overall met kniezakken 00969-430
Incl. BTW € 99,44 € 82,18
Mascot Amerikaanse overall met kniezakken 00962-630
Incl. BTW € 99,44 € 82,18
Mascot Amerikaanse winteroverall 00592-880
Incl. BTW € 198,80 € 164,30
Mascot Amerikaanse overall voor kinderen 18969-311
Incl. BTW € 74,66 € 61,70
Mascot Amerikaanse overall met kniezakken 18569-442
Incl. BTW € 131,62 € 108,78
Mascot Amerikaanse overall met kniezakken 15769-330
Incl. BTW € 84,49 € 69,83
Pagina

Wat is een Amerikaanse overall?

Tussen de Amerikaanse overall en de normale overall zitten een aantal verschillen. Het grootste verschil is dat de Amerikaanse overall weinig tot geen bescherming aan het bovenlichaam biedt. De Amerikaanse overall, beter bekend als de tuinbroek, is populair en comfortabel. De broek is uitgerust met bretels, waarmee je hem aan je bovenlichaam kunt bevestigen. De bretels zijn te verstellen waardoor je hem helemaal naar jouw pasvorm kunt maken.

Nog een voordeel is dat de overall niet afzakt. Bij bukken en werkzaamheden waarbij je veel op je knieën werkt is dit ideaal. De Amerikaanse overall heeft verschillende handige zakken waarin je al je gereedschap kwijt kunt. Daarbij heb je alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt.

De Amerikaanse overall biedt daarentegen geen bescherming aan het bovenlichaam. Wel is de tuinbroek goed te combineren met een goede werkjas of regenjas. Door het verlengde rugstuk van de overall heb je optimale bescherming voor de buik en rug.

Ontstaan van de Amerikaanse overall

De Amerikaanse overall bestaat waarschijnlijk al veel langer dan de reguliere overall die we allemaal kennen. Al aan het einde van de achttiende eeuw werd over de tuinbroek geschreven. Hij wordt dus al meer dan tweehonderd jaar geproduceerd. Het item is zo populair onder arbeiders, omdat de tuinbroek niet kapot te krijgen is. Hoewel de overall oorspronkelijk is ontworpen als bedrijfskleding, wordt deze tegenwoordig gemakkelijk gedragen in het dagelijks leven. 

In de jaren 90 begonnen populaire rappers overalls te dragen. In de hiphop wereld werd de overall dus erg populair. Mede hierdoor werd de tuinbroek geadopteerd door skate subculturen. Tegenwoordig is de overall niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Populaire Amerikaanse overalls

Bij Werkkleding.nl vind je een breed assortiment aan verschillende Amerikaanse overalls. Ook de overalls in deze categorie kunnen veel van elkaar verschillen. Wij hebben hier een aantal populaire Amerikaanse overalls voor jou op een rijtje gezet.

Genormeerde Amerikaanse overalls

Bij ons in het assortiment vind je ook verschillende genormeerde Amerikaanse overalls. Deze bieden de extra bescherming die je nodig hebt met het comfort van de normale tuinbroek. Denk bijvoorbeeld aan high-vis overalls of overalls met kniestukken. Werk je dagelijks op je knieën en moet je veel bukken tijdens jouw werkzaamheden? Dan zijn deze overalls ideaal. In de broek is er ruimte om de kniebescherming te plaatsen zodat je zonder problemen aan je werkzaamheden kunt beginnen.

Amerikaanse overall online bestellen

Heb je de geschikte overall gekozen, dan kun je deze nu bestellen bij Werkkleding.nl. Bestel de overall gemakkelijk en snel en wij zorgen dat deze zo snel mogelijk bij jou op de mat ligt. De levertijden van onze merken kunnen verschillen. Ben je benieuwd naar de levertijden van onze merken? Wij hebben alle levertijden voor jou op een rijtje gezet. Zo weet jij precies wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. Mochten er wijzigingen zijn en het wat langer duren, dan stellen wij je daarvan op de hoogte.

Vragen over onze Amerikaanse overalls? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je verder!