Werkoveralls

Heb jij een overall nodig? Dan ben je bij Werkkleding.nl aan het juiste adres. Overalls zijn ideaal om in te werken en beschermen je gehele lichaam. Daarnaast heb je altijd genoeg opbergruimte, waardoor je al je gereedschap bij de hand hebt. Bekijk hieronder alle overalls. 

Producten 1-12 van 99

Fristads Overall 8555 STFP
Incl. BTW € 125,95 € 104,09
Ballyclare Overall David
Incl. BTW € 113,95 € 94,17
Ballyclare Overall Patrick
Incl. BTW € 137,95 € 114,01
Ballyclare Overall Logan
Incl. BTW € 127,95 € 105,74
Ballyclare Overall Bielefeld
Incl. BTW € 94,95 € 78,47
Ballyclare Overall Keulen
Incl. BTW € 82,95 € 68,55
Ballyclare Overall Stuttgart
Incl. BTW € 84,95 € 70,21
Fristads Flame Lasoverall 8044 Wel
Incl. BTW € 386,95 € 319,79
Fristads Flamestat Hi Vis Overall Klasse 1 8174 Aths
Incl. BTW € 426,95 € 352,85
Tricorp Amerikaanse Overall Multinorm 753012 Ink voorkant - werkkleding.nl
Incl. BTW € 137,95 € 114,01
Tricorp Amerikaanse Overall Multinorm Bicolor 753011
Incl. BTW € 158,95 € 131,36
Tricorp Overall High Vis 753010
Incl. BTW € 139,95 € 115,66

Overalls

Van overalls zijn veel verschillende soorten en maten, maar hoe weet je nou welke overal bij jou past? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om op te letten, zodat jij zeker weet dat je de juiste overall koopt. Maar wat is nou een overall?

Een overall is een kledingstuk dat je over je gewone kleding of werkkleding draagt. Het is één pak dat over de reguliere werkkleding gedragen wordt. De overall dient dus ter bescherming van jouw kleding, maar hij is er ook om jou te beschermen tegen vuil en gevaar.

Overalls kunnen genormeerd zijn of niet. Sommige overalls bieden bescherming tegen vonken en hitte, wat ideaal is voor bijvoorbeeld brandweerlieden. De ‘normale’ overall zoals we hem kennen is gemaakt van katoen en wordt vaak gebruikt voor zwaar buitenwerk.

De keuze tussen een overall en een werkjas en -broek hangt af van je werkzaamheden. Als je niet de hele dag in werkkleding hoeft te lopen, maar af en toe met een zwaardere klus bezig bent, kan het handig zijn om een overal even snel over je normale kleding heen te trekken. Mocht je veel verschillende werkzaamheden verrichten is een overall een perfect flexibel kledingstuk. Ook heb je met een overall het voordeel dat deze altijd netjes aansluit. Met een normale jas en broek kan het zijn dat deze niet volledig aansluiten en je blootgesteld wordt aan verschillende gevaren op de werkvloer. Met een overall weet je zeker dat de huid bedekt is en niet in aanraking kan komen met vuil of gevaarlijke stoffen en vlammen.

De geschiedenis

De overall kent iedereen natuurlijk, misschien heb je er als kind wel eentje gehad, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Overalls zijn van origine bedoeld als werkkleding, nog steeds wordt de overall veelal als werkkleding gedragen. Het kledingstuk werd voor het eerst gemaakt door Levi Strauss, toen al wereldbekend met zijn broekenmerk. De overall was gemaakt van spijkerstof en werd gedragen ter bescherming van het lichaam. Vanwege de duurzaamheid werd de overall ontzettend populair onder arbeiders. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende varianten van de overall. Natuurlijk de klassieker, maar ook de Amerikaanse overall en bodybroek zijn tegenwoordig populair. Daarnaast zijn er varianten met normeringen, zo kun je de overall in alle werkomstandigheden dragen. Je kunt ze allemaal vinden in ons assortiment!

Werkoveralls van Havep

Havep is een klassiek merk, met klassieke overalls. De overalls van Havep zijn onder te verdelen in drie categorieën.

Workwear overall

De workwear overall is de overall zoals we hem kennen. Hij bedekt het lichaam volledig. Het model is te verkrijgen in verschillende kleuren, zichtbaar of een meer gedekte kleur.

Amerikaanse overall

De Amerikaanse overall biedt voornamelijk bescherming aan de benen. De werkoverall is, de naam zegt het al, in Amerika populair. De doorlopende borstbedekking zorgt voor extra opslagruimte voor gereedschap, terwijl je geniet van alle bewegingsvrijheid. De Amerikaanse overall wordt vooral in de zomer veel gedragen. Let er bij het aanschaffen van deze overal wel op dat deze geen volledige bescherming biedt aan de armen. De Amerikaanse overall is goed te combineren met een van onze werkjassen.

Bodybroeken

De Havep bodybroek is een combinatie tussen de normale overall en de Amerikaanse overall. De stof loopt rondom en over de schouders verder door en de rug is dicht, je maakt de overall dus niet vast met rode bretels. De bodybroek is, in tegenstelling tot de normale overall mouwloos, dit zorgt voor goede ventilatie en veel bewegingsvrijheid tijdens jouw werkzaamheden.

Soorten overalls

Zoals al eerder benoemd zijn er genoeg verschillende overalls. Ieder beroept vraagt om zijn eigen aanpassingen en daar zijn de overalls op aangepast. Er zijn gewatteerde overalls, thermo -en waterdichte overalls voor wie veel buiten of in lage temperaturen werkt. Daarnaast zijn er opties voor antistatische en brandvertragende overalls. Een overall kan dus in allerlei verschillende situaties gedragen worden. Hieronder zijn een aantal verschillende overalls voor jou op een rijtje gezet. 

Waterdichte overall

De waterdichte overall is niet alleen populair in de bouw, maar ook onder vissers. De overall is waterdicht wat het ideaal maakt voor buiten werken (of vissen dus). De buitentemperaturen verschillen natuurlijk per seizoen en daarom hebben we bij Werkkleding.nl waterdicht overalls met of zonder voering. Zo kun je droog aan het werk, het hele jaar door. 

Winteroveralls

De winteroverall zijn speciaal voor de koudere dagen en beschermen je tegen de lage, winterse temperaturen. De overalls zijn gevoerd en vaak ook waterafstotend en winddicht. De voering en mate van waterdichtheid maken de overall geschikt voor het werk in de winter.

Antistatische overalls

Antistatische overalls voorkomen het ontstaan van vlammen door elektrostatische lading. Ze zijn genormeerd met de EN1149-normering, deze houdt in dat de kleding beschermt tegen elektrostatische eigenschappen en explosiegevaar. Werk jij op een plek waar explosiegevaar is vanwege elektrostatische oplading, dan kan een antistatische overall van Tricorp goed van pas komen.

Tricorp multinorm overall

Vlamvertragende overalls

De vlamvertragende overall, de naam zegt het al, beschermt je tegen vlammen, vonken of hete metalen. De brandwerende kleding zorgt ervoor dat je kleding minder snel vlam vat. De brandvertragende overalls hebben lange mouwen en pijpen, waardoor ze volledige bescherming bieden tegen vlammen, vonken en spatten heet metaal.

Naast brandvertragende overalls zijn er ook brandvertragende bodybroeken en Amerikaanse overalls met brandvertragende eigenschappen. Deze zijn goed te combineren met deze brandvertragende jas van Snickers.

Amerikaanse overalls

De Amerikaanse overall, ook wel bekend als de werktuinbroek, is geschikt voor intensieve klussen. De broek kenmerkt zich door de verlengde rug en heeft geen mouwen. De Amerikaanse overall is voorzien van verschillende zakken, zakken en lussen. Kortom; een echte klassieker die erg populair is.

Overalls wassen

Als je een overall aanschaft, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het is dan noodzakelijk om deze op de juiste manier te wassen. Het op de juiste manier wassen zorgt ervoor dat de overall niet zomaar krimpt of slijt. Hieronder een aantal tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat jouw werkoverall lang mooi blijft.

Was op de juiste temperatuur

Lees voor je je overall in de wasmachine doet het waslabel goed. Op het waslabel vind je de precieze wasvoorschriften die voor dat kledingstuk gelden. Het te heet wassen van een overall kan ervoor zorgen dat deze slijt of krimpt, en dat wil je niet! Was je overall op de temperatuur die op het waslabel staat voor het beste resultaat.

Draai een voorwas

Met een voorwasprogramma krijg je alle vlekken uit je werkoverall. Het programma zorgt voor extra reiniging als normaal wassen niet genoeg is. Houd er wel rekening mee dat het programma hierdoor wel langer duurt.

Laat je overall professioneel reinigen

Staat er in het waslabel dat de overall niet geschikt is om zelf te reinigen in de wasmachine? Dan moet deze professioneel gereinigd worden. Sommige overalls zijn voorzien van een beschermende laag en thuis wassen kan ervoor zorgen dat deze laag verdwijnt, waardoor de overall niet meer aan de juiste normeringen voldoet. Vraag bij het aanschaffen van de overall altijd na wat de protocollen zijn voor het wassen van de werkkleding. Op deze manier voorkom je ongelukken.

Heb je hulp nodig met het zoeken van de juiste overall? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag met je mee!