Genormeerde werkbroeken

Bij Werkkleding.nl staat veiligheid op nummer één en daarom vinden wij werkkleding met de juiste normeringen erg belangrijk. Kies daarom altijd een goede werkbroek met de juiste normeringen, zodat jij zonder risico’s aan jouw werkdag kunt beginnen. Bekijk hieronder onze genormeerde werkbroeken.

Producten 1-12 van 114

Ballyclare Werkbroek Krefeld
Incl. BTW € 59,96 € 49,55
Ballyclare Werkbroek John
Incl. BTW € 89,95 € 74,34
Ballyclare Werkbroek Florian Hi-vis
Incl. BTW € 99,95 € 82,60
Fristads Hi-vis Broek Stretch 2705 PLU
Incl. BTW € 99,95 € 82,60
Fristads Hi-vis Werkbroek Stretch 2706 PLU
Incl. BTW € 124,94 € 103,26
Fristads Hi-vis Werkbroek Stretch 2707 PLU
Incl. BTW € 133,95 € 110,70
Havep Werkbroek 80395
Incl. BTW € 93,94 € 77,64
Havep Werkbroek 80396
Incl. BTW € 107,94 € 89,21
Havep Werkbroek 80340
Incl. BTW € 89,95 € 74,34
Havep Werkbroek 80345
Incl. BTW € 118,96 € 98,31
Havep Werkbroek 8775
Incl. BTW € 71,95 € 59,46
Havep Werkbroek 8611
Incl. BTW € 64,95 € 53,68

Wat zijn normeringen?

Bij sommige werkzaamheden is een beetje extra bescherming nodig of in sommige gevallen zelfs verplicht. Maar wat zijn normeringen nou precies? Normeringen zijn eisen die gesteld zijn aan bedrijfskleding. Als de kleding aan bepaalde eisen voldoet, kan deze genormeerd worden. Voorbeelden zijn vlamvertragende kleding, hoge zichtbaarheidskleding of beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën. De kleding wordt zorgvuldig getest. Bekijk alle informatie over de normeringen en hun betekenis, zo weet je zeker dat je zonder risico’s aan je werkdag kunt beginnen.

Hoge zichtbaarheidskleding

Werk je langs de weg en is het belangrijk dat je goed opvalt? Dan hebben wij bij Werkkleding.nl een ruim assortiment aan hoge zichtbaarheidskleding. De kleding is voorzien van fluorescerend materiaal en reflecterend materiaal. De eisen voor het minimale oppervlakte van het reflecterende materiaal kun je vinden bij de normering voor hoge zichtbaarheidskleding.
Welke kleur moet ik kiezen? De kleur die je draagt heeft te maken met je functie en werkplek. Tegenwoordig dragen alle werknemers in de bouw-, wegen- en spoorsector fluorescerend oranje. Leidinggevenden dragen geel, zodat ze extra goed te herkennen zijn. Bedrijfskleding in beide kleuren voldoen aan de veiligheidseisen. Meer weten over veiligheidshesjes & regelgevingen, neem een kijkje op onze blog.

Vlamvertragende werkbroeken

Vlamvertragende kleding kent de eisen voor de EN ISO11612-normering. Deze normering legt de eisen vast voor kleding die het lichaam van de drager beschermt tegen kort contact met hitte, vlammen of spatten gesmolten metaal. Onze vlamvertragende broeken zijn gemaakt van stoffen die moeilijk vlam vatten. Dit effect kan bereikt worden door de kleding van brandvertragende stoffen te maken, of deze te voorzien van een brandwerende coating. Brandvertragende kleding kan in verschillende omstandigheden gedragen worden. 

Voor lasserskleding zijn er strengere eisen aan de werkkleding gesteld. Deze kleding voldoet aan de EN ISO 11611. De normering kent 2 klassen waarbij klasse 2 de hoogste is. Let er dus op dat normale vlamvertragende werkkleding niet altijd geschikt is tijdens lassen en verwante werkzaamheden. Ga bij twijfel altijd bij je werkgever na welke kleding voor jou van toepassing is. 

De met EN1149 genormeerde kleding beschermt de drager tegen elektrostatische eigenschappen en explosiegevaar. De kleding is antistatisch. Dit betekent dus niet dat deze geschikt is om te dragen in bovenstaande situaties. Wel kun je bij Werkkleding.nl kiezen voor multinorm werkkleding, dit is werkkleding die voldoet aan verschillende normeringen. Bekijk bijvoorbeeld deze brandvertragende broek van Havep. Daarnaast zijn er ook verschillende genormeerde korte broeken. Denk er dan wel aan dat het onderste deel van je benen niet beschermd is tegen bepaalde risico’s. 

Werkbroeken online bestellen

Wij snappen dat het af en toe best lastig kan zijn om de juiste kleding online te vinden. Daarom hebben wij bij al onze artikelen een duidelijke beschrijving met de eigenschappen van een artikel. Twijfel je tussen 2 producten, op Werkkleding.nl kun je artikelen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Tip; noteer punten die voor jou belangrijk zijn in een werkbroek, zo kun je in één oogopslag zien welke broek jij nodig hebt.

Kom je ook niet helemaal uit de maat? Ook dat hebben we een stuk makkelijker voor je gemaakt. Bij ons vind je van alle merken de maattabellen op een rijtje. Zorg dat je je lichaam goed opmeet en dan weet je zeker dat je de juiste maat bestelt.

Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.