Santino: Alles wat je wilt weten over The jacket maker

Het Santino DNA

Ruim 25 jaar geleden startte Santino als familiebedrijf, maar dit groeide al snel uit tot een organisatie met een internationaal netwerk. Santino levert unieke en kwalitatief goede bovenkleding. Santino heeft een team van specialisten voor je klaar staan om jou de meest stijlvolle en comfortabele bovenkleding te leveren.

 

Om de look helemaal af te maken maakt Santino de collectie compleet met ondergoed en broeken. Bij het bedrijf, gevestigd in Brabant, staat service op één en dat merk je. Bij Santino kun je ervanuit gaan dat jij aan het werk gaat in de beste bovenkleding.

 

MVO voor een duurzame toekomst

Santino weet wat maatschappelijk verantwoord ondernemen inhoudt. Het bedrijf streeft naar duurzame productie met duurzame grondstoffen en goede arbeidsomstandigheden. Santino maakt met trots deel uit van het Amfori netwerk. Amfori heeft als doel om een open en duurzame productie met duurzame grondstoffen en goede en eerlijke arbeidsomstandigheden. Hun missie richt zich op drie doelen: de welvaart van de mens vergroten op een verantwoorde manier gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen wereldwijd open handel drijven Naast de prioriteit om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, is Santino lid van amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). Deze organisaties zetten zich wereldwijd in voor de verbetering van de werkomstandigheden in het handelsverkeer.

 

Duurzame materialen

Om het gebruik van schadelijke stoffen in kleding te beperken, is op alle kleding van Santino OEKO-TEX standard 100 test toegepast. OEKO-TEX is een test -en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich dus op het beperken van gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Het label is gericht op de gezondheidsaspecten van het textielproduct, maar de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen hebben een aantal raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

 

Waarom duurzame bedrijfskleding?

 

De mens in het bedrijf

Santino is een onderneming die textiel afneemt van fabrikanten in landen als Bangladesh, China, India, Turkije en Portugal. Het bedrijf hecht er waarde aan dat de internationaal geldende normen en waarden ten alle tijden gerespecteerd worden in alle zakelijke activiteiten. In 2007 heeft Santino hiervoor een gedragscode opgesteld die in acht genomen moet worden en geldt voor alle fabrikanten waar de producten vervaardigd worden.

Collecties van Santino

Voor elke situatie zijn er andere eisen aan de kleding die je draagt. Natuurlijk moet een kledingstuk comfortabel en functioneel zijn en een zeer goede kwaliteit hebben, maar ook wil je er stijlvol uitzien. Kleur, pasvorm en materiaal zijn daarom zeker niet onbelangrijk! Santino heeft binnen de gehele collectie 5 verschillende kledinglijnen.

 

Basic line

De naam zegt het al: de Basic Line van Santino is een stabiele basis collectie die voortdurend wordt aangevuld met actuele trends. De collectie is “Never out of stock” en beschikbaar in alle kleuren die je je kunt bedenken. De modellen hebben een ontzettend brede maatvoering, de meesten zijn uitgevoerd in de maten XXS tot en met 7XL. In de meeste gevallen zijn de basics van Santino leverbaar in zowel een heren -als damesmodel. Bekijk bijvoorbeeld dit unisex T-shirt Jolly in verschillende kleuren. Perfect voor de warmere dagen. Maak je outfit compleet met de multifunctionele werkbroek van Santino! 

 

2 Color-line

In de 2 Color-line van Santino vind je stoere en opvallende modellen. De collectie is een mooie aanvulling en goed te combineren met de basiscollectie. Door het gebruik van dezelfde kleuren zijn talloze productcombinaties mogelijk. De 2 Color-line van Santino is dé formule voor veel draagplezier. De kenmerkende 2 Color-curve op de rugzijde zorgt voor extra eenheid binnen jouw bedrijf. Combineer bijvoorbeeld de Zipsweater Tokyo in Lime met het T-shirt Jolly in dezelfde kleur, of ga voor één van de vele andere kleuren!

 

Eco-Line

De Santino Eco-Line heeft de uitstraling en kwaliteit die je van hun gewend bent. De vezels die Santino gebruikt zijn allemaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Toch is de Santino Eco-Line een nog beter verantwoorde keuze. Voorbeelden van materialen die in deze lijn gebruikt worden zijn biologisch katoen, bamboe en garens gemaakt van PET-flessen. Ook worden gerecyclede vezels gebruikt zodat er minder materiaal geproduceerd hoeft te worden. Ga voor een groene keuze en bekijk hier bijvoorbeeld het T-shirt jacob in verschillende neutrale kleuren. 

 

HiVis-Line

Is het tijdens jouw werkzaamheden belangrijk dat je goed zichtbaar bent? De Santino HiVis-Line zorgt voor maximale zichtbaarheid. De veiligheidskleding heeft UV protectie, is gecertificeerd volgens de EN ISO norm en voldoet aan de RWS voorschriften. De HiVis- artikelen hebben een comfortabele pasvorm en zijn geaakt van huidvriendelijke materialen.De producten zijn afgewerkt met veelzijdige en praktische details. Ga voor extra veiligheid met de Hooded softshell van Santino. Voor nog meer zichtbaarheid kun je de jas combineren met de Vick Trousers, beide zijn verkrijgbaar in fluorescerend geel en oranje. 

 

Merken van Santino: Matterhorn

Een van de merken van Santino is Matterhorn. Het exclusieve label biedt comfortabele outdoorkleding van hoge kwaliteit. Hoogwaardige materialen gaan hier hand in hand met tijdloze designs. Alle artikelen zijn multifunctioneel en geschikt voor elk seizoen. Matterhorn staat bekend om haar technische innovaties en slimme toepassingen, zoals uitneembare voeringen en ‘ademende’ coatings. Bekijk hier bijvoorbeeld de softshell bodywarmer van Matterhorn in verschillende kleuren, perfect voor het voorjaar!