Elten

Kies jouw paar Elten werkschoenen uit en je hebt jarenlang plezier van dit duurzame A-merk. Elten is een zeer innoverend merk, dat zich inzet op de doorontwikkeling van beschermende werkschoenen. Dit vooraanstaande A-merk biedt dan ook een prachtige collectie aan werkschoenen aan: van sportieve tot zakelijke modellen. De meeste Elten schoenen leveren we gratis bij jou thuis af; zorg hierbij voor een minimale order van €70.

  • Werkschoenen met S1, S2 of S3 normering
  • Comfortabele & mooie werksneakers
  • Duurzame & innovatieve modellen

Producten 37-48 van 376

Elten Werkschoen MICHEL white ESD OB
Incl. BTW € 64,95 € 53,68
Elten Werkschoen NORRIS white-red Low ESD O1
Incl. BTW € 95,95 € 79,30
Elten Werkschoen MARAIS black Low ESD O1
Incl. BTW € 92,95 € 76,82
Elten Werkschoen MADDIE grey Low ESD O1
Incl. BTW € 107,94 € 89,21
Elten Werkschoen MADDOX black-red Low ESD O2
Incl. BTW € 107,94 € 89,21
Elten Werkschoen MADDOX black leather Low ESD O2
Incl. BTW € 107,94 € 89,21
Elten Werkschoen APACHE white Low O1
Incl. BTW € 97,95 € 80,95
Elten Werklaarzen CRAIG GTX ESD F2A
Incl. BTW € 287,96 € 237,98
Elten Werklaarzen COLIN GTX BOA ESD F2A
Incl. BTW € 262,95 € 217,31
Elten Werklaarzen CURT GTX ESD F2A
Incl. BTW € 240,95 € 199,13
Elten Werklaarzen CRUZ GTX ESD F2A
Incl. BTW € 214,94 € 177,64
Elten Werklaarzen CLAY ESD F2A
Incl. BTW € 162,95 € 134,67

De geschiedenis van Elten

Elten levert al ruim een eeuw topkwaliteit veiligheidsschoenen en is een toonaangevende speler in Europa. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan en staat voorop in innovatie. Door samenwerking met sportartsen en orthopedisten introduceert Elten unieke, baanbrekende technologieën zoals anti-omzwiksystemen. Elten's diverse collecties bieden voor ieder wat wils, zodat je altijd veilig en comfortabel je werkdag doorkomt.

5 redenen om te kiezen voor Elten

  1. Veiligheid
    Elten werkschoenen voldoen aan hoge veiligheidsnormen. Van stalen neuzen tot antislipzolen: ze bieden maximale bescherming op de werkplek.
  2. Comfort
    Ergonomisch design zorgt voor comfort tijdens lange werkdagen. Diverse modellen bieden extra voetsteun en ademend materiaal.
  3. Innovatie
    Elten investeert in onderzoek en technologie. Features zoals het BOA Fit System en Biomex Protection wijzen op een focus op innovatie.
  4. Duurzaamheid
    Elten streeft naar milieuvriendelijke productieprocessen, gebruikt recyclebare materialen en promoot duurzame praktijken in de hele supply chain.
  5. Verscheidenheid
    Of je nu een elektricien, bouwvakker, of verpleegkundige bent, Elten heeft een breed assortiment om aan specifieke beroepseisen te voldoen.

Collecties van Elten

Biomex protection

Biomex Protection richt zich op een van de belangrijkste oorzaken van werkongevallen: vallen en enkelblessures. Deze collectie is ontworpen rond de anatomie van de enkel en biedt preventie tegen omzwikken. De manchet is stevig geïntegreerd in de tussenzool, wat de voet stabiliteit biedt. Dit ontwerp volgt de natuurlijke beweging van de enkel- en kniegewrichten, waardoor het risico op verdraaiingen drastisch vermindert.

BOA Fit System

Het BOA Fit System revolutioneert schoensluitingen met een aanpasbare draaiknop. Het zorgt voor een optimale pasvorm en snelle, veilige aanpassingen. Activeer het systeem door op de knop te drukken en draai aan de knop om de kabels strak te zetten. Wanneer je klaar bent, trek je de knop simpelweg omhoog om de schoen los te maken. Het systeem is niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook uiterst betrouwbaar en aanpasbaar, zelfs tijdens het werk.

Ergo Active 2

De Ergo Active 2-collectie wijkt af van de standaard maten van veiligheidsschoenen. Deze lijn biedt keuzes uit drie voettypes, loopzolen en twee neusbreedtes. Zo ben je altijd verzekerd van een perfecte pasvorm en optimale teenruimte. Ook kun je inlegzolen selecteren die jou de juiste ondersteuning bieden. Met Ergo Active 2 krijg je maatwerk in veiligheidsschoenen, zonder in te leveren op comfort of veiligheid.

Gore-Tex

De Gore-Tex collectie tilt comfort naar een hoger niveau. Deze schoenen zijn 100% waterdicht, zodat je voeten altijd droog blijven, ongeacht de weersomstandigheden. Tegelijkertijd zorgt de Gore-Tex technologie voor een ideaal schoenklimaat. Je voeten blijven koel in de hitte en warm in de kou. Met Gore-Tex presteer je beter, simpelweg omdat je comfortabeler kunt werken.

Soorten Elten werkschoenen

Elten heren werkschoenen

Speciaal voor mannen bieden deze schoenen niet alleen veiligheid, maar ook een robuuste uitstraling. Versterkte zolen en hoogwaardige materialen maken ze ideaal voor zware industriële taken. Hier vind je de perfecte balans tussen duurzaamheid en comfort, onmisbaar voor lange werkdagen in uitdagende omgevingen. Door de focus op hoogwaardige kwaliteit zijn ze een vertrouwde keuze voor professionals in diverse sectoren.

Elten dames werkschoenen

Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor vrouwen. Ze combineren veiligheid en comfort met een vleugje elegantie. Flexibele, lichte materialen en een vrouwelijke pasvorm maken ze geschikt voor diverse beroepen, van de zorg tot het kantoor. Kies Elten voor een comfortabele werkschoen die ook nog eens stijlvol is. Elten zet sterk in op duurzaamheid en gebruikt materialen die zowel milieuvriendelijk als duurzaam zijn.

Werksneakers

Elten werksneakers combineren het beste van twee werelden: de stijl en het comfort van een sneaker met de veiligheidsfuncties van een traditionele werkschoen. Ze zijn ideaal voor werkplekken waar een formele werkschoen overbodig is maar veiligheid nog steeds een prioriteit is. Elten werksneakers zijn er in diverse modellen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende sectoren, van magazijnwerk tot dienstverlening.

Werkboots

Elten werkboots zijn robuuste en duurzame schoenen ontworpen voor de zwaarste werkomstandigheden. Deze boots bieden optimale bescherming tegen risico's zoals scherpe voorwerpen, vallende objecten en chemische stoffen. Ze beschikken over versterkte neuzen en zijn vaak waterbestendig. Bovendien zorgen de geavanceerde loopzolen voor maximale grip op elk oppervlak.

Nette werkschoenen

Elten nette werkschoenen zijn de ideale combinatie van stijl en veiligheid. Ze lijken op reguliere zakelijke schoenen maar zijn uitgerust met de nodige veiligheidskenmerken zoals anti-slipzolen, stalen of composiet neuzen en extra ondersteuning. Deze schoenen zijn perfect voor professionals die zowel op kantoor als op werklocaties actief zijn. Het elegante ontwerp maakt ze geschikt voor vergaderingen en presentaties, terwijl de ingebouwde veiligheidsfuncties bescherming bieden tegen werkomgevingsrisico's.

Top 3 beste Elten werkschoenen

  1. Elten RENZO Biomex ESD S3: Deze schoenen staan bekend om hun superieure enkelbescherming. Ze helpen omzwikken te voorkomen en zijn dus ideaal voor werkomgevingen waar vallen en struikelen een risico vormen.
  2. Elten SANDER BOA ESD S3: Met een draaisluiting voor nauwkeurige pasvorm bieden deze schoenen een unieke combinatie van comfort en veiligheid. Ze zijn geschikt voor professionals die snel hun schoenen moeten kunnen aan- en uittrekken.
  3. Elten ANTHONY red Low ESD S1P Typ 2: Als comfort voorop staat, zijn deze schoenen met diverse neusbreedtes en inlegzolen een goede keuze. Ze zijn ontworpen voor mensen met niet-standaard voettypen en bieden extra ondersteuning.

Genormeerde Elten werkschoenen

S1 Elten werkschoenen

S1 Elten werkschoenen bieden basisbescherming voor de voeten en zijn ideaal voor droge werkomgevingen. Deze schoenen zijn voorzien van een veiligheidsneus die bestand is tegen een impact van 200 joule. Ze hebben een antistatische zool en energie-absorberende eigenschappen in de hiel voor extra comfort.

Omdat ze niet zijn voorzien van een waterbestendige laag of doordringingsbestendige zool, zijn ze minder geschikt voor natte of scherpe ondergronden. S1 Elten werkschoenen zijn lichtgewicht en ademend, wat ze ideaal maakt voor indoor werkzaamheden zoals magazijnwerk, lichte industrie en kantooromgevingen.

S1P Elten werkschoenen

S1P Elten werkschoenen combineren de basiskenmerken van S1 schoenen met extra bescherming tegen penetratie. Ze zijn uitgerust met een veiligheidsneus en een doordringingsbestendige tussenzool, meestal gemaakt van staal of een composietmateriaal. Zoals alle S1 schoenen, beschikken ze over antistatische eigenschappen en energie-absorptie in de hiel.

Hoewel ze bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen op de grond, zijn ze niet waterbestendig. Daarom zijn S1P Elten werkschoenen ideaal voor droge omstandigheden waar extra voetbescherming nodig is, zoals in de bouw en lichte fabricage.

S2 Elten werkschoenen

S2 Elten werkschoenen bieden alle voordelen van S1 schoenen, maar zijn daarnaast waterafstotend. Met hun veiligheidsneus, antistatische eigenschappen en energie-absorberende hiel, voegen ze een extra laag bescherming toe tegen water en vocht. Deze eigenschap maakt ze geschikt voor werkplekken waar vocht en kleine hoeveelheden water een rol spelen, maar waar penetratiebescherming niet essentieel is.

Denk aan voedselverwerkende industrieën, magazijnwerk en banen in de gezondheidszorg. S2 Elten werkschoenen zorgen ervoor dat je voeten droog en comfortabel blijven tijdens de werkdag.

S3 Elten werkschoenen

S3 Elten werkschoenen zijn de meest complete veiligheidsschoenen in hun klasse. Ze combineren de voordelen van S1 en S2 schoenen met extra bescherming tegen penetratie, meestal door middel van een stalen of composiet tussenzool. Naast het bieden van waterbestendigheid, antistatische eigenschappen en een veiligheidsneus, zijn deze schoenen ideaal voor zwaardere werkomstandigheden.

Denk aan bouwterreinen, metaalbewerking of andere omgevingen waar scherpe voorwerpen een risico vormen. Met S3 Elten werkschoenen kies je voor maximale veiligheid en comfort onder de meest uitdagende condities.

Duurzaamheid bij Elten

  • Elten zet de werknemer voorop met op maat gemaakte gezondheidsprogramma's voor fysieke en mentale fitheid.
  • Duurzaamheid staat centraal in Elten's productontwerp, met een focus op milieuvriendelijke en recyclebare materialen.
  • Veel modellen gebruiken lokaal, CO2-efficiënt gelooid leer.
  • De duurzaamheidsstrategie strekt zich ook uit tot verpakkingsmateriaal om afval te verminderen.
  • Een jaarlijkse PFI-certificering valideert het duurzaamheidsbeheersysteem van Elten.

Ontdek onze andere werkschoenmerken

Naast Elten hebben we nog meer bekende A-merk werkschoenen:

Merk

Voordelen

Emma werkschoenen

Emma werkschoenen kenmerken zich onder andere door de opvallende kleurelementen. Ze bieden basic modellen, maar ook werksneakers, nette werkschoenen en werkboots aan. Kies voor Emma werkschoenen wanneer je op zoek bent naar wat anders.

Jori werkschoenen

Jori is een dochteronderneming van Elten. Jori werkschoenen hebben een eigen en wat uniekere stijl dan de werkschoenen van Elten. De collectie bestaat voornamelijk uit werksneakers voorzien van diverse typen sluitingen.

Lowa wandelschoenen

Lowa biedt ijzersterke wandelschoenen aan die tegelijkertijd voorzien zijn van de bekende EN-normen. Zo weet je zeker dat je een multifunctionele werkschoen in huis haalt, die zowel comfortabel loopt als volledig beschermend is.

Waar kan ik online Elten werkschoenen bestellen?

Bestel jouw paar Elten werkschoenen gemakkelijk bij Werkkleding.nl. Bijna alle Elten werkschoenen verzenden we gratis (vanaf €70). Maak gebruik van de handige filters, om aan te vinken waar jouw paar werkschoenen aan moet voldoen. Klik op je gewenste product. Selecteer je gewenste kleur en maat en drop je werkschoenen in je winkelmandje. Rond je bestelling af en binnen enkele dagen ben jij voorzien van spiksplinternieuwe werkschoenen.

Wat zijn de beste Elten werkschoenen?

Onze aanbeveling voor de beste allround werkschoenen van het merk Elten zijn de: Elten RENZO Biomex ESD S3. Deze veelzijdige werkschoenen zijn antistatisch, waterafstotend en voorzien van een stalen neus. Het is een middelhoog model en biedt daarom extra bescherming aan je enkels.  De zwarte werkschoenen zijn eigentijds en hebben robuuste zolen. Een stevig model waar je jarenlang plezier van hebt.

Voor welke beroepen zijn Elten werkschoenen geschikt?

Elten werkschoenen zijn veelzijdig en geschikt voor diverse beroepsgroepen. In de bouw bieden ze stevige grip en bescherming tegen vallende objecten. Voor elektriciens zijn er antistatische schoenen die elektrische schokken helpen voorkomen. In de gezondheidszorg bieden ze comfort voor lange staande diensten, terwijl ze in de horeca antislip en waterbestendig zijn. Ook in logistieke centra en magazijnen zijn ze ideaal, dankzij de bescherming tegen zware ladingen en het comfort bij veel lopen.