Teekwerende werkkleding

Al eens gehoord van Zeckprotec van Rovince?

Uniek in Europa

Reeds 4 jaar geleden startte een collega van ons samen met leverancier Rovince en de NEN in Delft het inititiatief om een officiële norm (NEN 8333) te ontwikkelen voor teekwerende bedrijfskleding. Per jaar lopen 1,2 miljoen Nederlanders een tekenbeet op, waarvan er 25.000 de ziekte van Lyme krijgen. Maar je kunt ook gebeten worden door een FSME-teek en een hersen(vlies)ontsteking oplopen. Met werkkleding van Rovince kun je dit voorkomen.

Teken worden vanaf 4 tot 8°C actief; het risico op een beet is dan ook van maart t/m oktober het hoogst, al verschuift dat nu de seizoenen ook lijken te verschuiven. Voor groenwerkers, tuinierders, kampeerders en eigenlijk iedereen die veel vertoeft in het bos, de duinen of op heides heeft Werkkleding.nl vanaf heden de kledinglijn van Rovince al in de webshop opgenomen. Hiermee bescherm je de lichaamsdelen waar teken graag komen, zoals de oksels, liezen en knieholtes.

De teekwerende kleding van Rovince is uniek in Europa door het gebruik van het gepatenteerde Zeck-Protec. Zeck-protec is een professioneel impregneermiddel bestaande uit de aktieve stof permetrine dat een uitstekende bescherming vormt tegen teken. Permethrine wordt gebonden in een co-polymeer (voornamelijk acrylaat en silicone elastomeer (poly siloxanen)). Deze combinatie verzekert een perfect evenwicht tussen de duurzaamheid (wasbestendigheid) en de bio activiteit (d.m.v. de silicone elastomeren kan de permetrine geleidelijk en duurzaam naar buiten diffunderen).

Alle anti-teek kleding wordt tijdens de productie geimpregneerd met het teekwerende product Zeck-Protec. Dit zorgt ervoor dat Rovince kleding bij aankoop altijd al geïmpregneerd is en voor de gehele levensduur geen enkele nabehandeling nodig heeft. Dit maakt Zeck-Protec uitermate geschikt voor zware professionele omstandigheden.

Zeck-Protec is volledig veilig en gecertificeerd. De impregnering is geurloos, huidvriendelijk (dermatologisch getest), UV-proof en machinewasbaar. De Zeck-Protec-bescherming blijft ongekend lang op de anti-teek kleding actief. Tests hebben uitgewezen dat zelfs na 80 wasbeurten een optimaal teekwerend resultaat naar voren kwam. Kortom: met Zeck-Protec heb je een professionele anti-teek bescherming die geen nabehandeling behoeft.

Waarom Rovince ZECK-Protec?

  • ZECK-Protec vormt een permanente beschermlaag op uw kleding, waardoor automatisch een groot deel van je lichaam is beschermd.
  • ZECK-Protec werkt preventief en voorkomt dat er een teek in de buurt komt.
  • ZECK-Protec is gevaarlijk voor de teek, maar volledig ongevaarlijk voor mens.
  • ZECK-Protec is continu actief.
  • ZECK-Protec behoudt zijn werking, zowel bij mooi als bij slecht weer.

Interesse gewekt of heb je wellicht een klant die hier iets aan zou kunnen hebben? Neem eens een kijkje in het assortiment