3-laagse werkkleding

Mijntje Verkade

Views: 114
Mannen 3-laagse werkkleding

Als je veel buiten werkt is goede werkkleding natuurlijk belangrijk, vooral wanneer de winter aanbreekt en de temperaturen lager worden. De juiste werkkleding vinden kan soms best lastig zijn. Lekker warm bij weinig inspanning, maar niet tè heet als je hard aan het werk bent.
Een oplossing hiervoor is ‘layering’.

De naam zegt het al; je werkt met verschillende lagen. Op het bovenlichaam vaak drie, bij het onderlichaam zijn twee lagen voldoende.

Hoe werkt het?

Laag één: de basislaag

De eerste laag bestaat uit een (thermo)shirt. Deze laag zorgt voor goede vochtafvoer, waardoor je niet snel afkoelt. Belangrijk hierbij is om een stof te kiezen die het vocht afvoert, zoals Lycra of Elasthan. Deze zijn beter geschikt dan bijvoorbeeld katoen, dat het vocht juist vasthoudt.
Het is bij deze laag belangrijk dat de stof goed aansluit op je lichaam.

Laag twee: de isolerende laag

Deze laag bestaat uit een vest, sweater of jack en is bedoeld om de warmte van je lichaam op te slaan. De kleding zit wat losser dan de basislaag en creëert daarmee een luchtlaag rond je lichaam om de warmte vast te houden. Vaak is deze laag gemaakt van fleece, polyester of wol.

Laag drie: de buitenlaag

En dan de laatste laag. Meestal een jas of softshell die je beschermt tegen regen en wind. Door oppervlaktespanning kan het vocht er wel uit, maar niet in. Zo blijf je droog én fris.
De laatste tijd is soft shell erg populair, dit door het hoge draagcomfort. Let wel op; softshells zijn niet 100% waterdicht, waardoor de stof in extreem nat weer niet voldoende beschermt.

Door de combinatie van de verschillende stoffen en diktes creëer je jouw ideale werkoutfit. Ook kun je, mocht het zonnetje doorbreken, je jas of tussenlaag uittrekken, zodat je het niet te warm krijgt.

Kortom, het ideale systeem om jou er altijd warmpjes bij te laten zitten. Ook als het niet zulk mooi weer is.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op of bel (030-2123099) met een van onze specialisten!